2011 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Blynai su braškėmis ir kefyru

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 kiaušiniai
1,5 puodelio kefyro
2 v. š. aliejaus
1,5 puodelio miltų
2 v. š. cukraus pudros
2 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
150 g riekėmis supjaustytų braškių
aliejaus blynams kepti

Kiaušinius sumaišyti su kefyru ir aliejumi.

Kitame dubenyje sumaišyti miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius ir druską.

Supilti kefyrą su kiaušiniais ir maišyti, kol gausis lygi tešla. Įmaišyti braškes.

Ant vidutinės ugnies šlakelyje aliejaus kepti nedidelius blynus, kol gražiai apkeps iš abiejų pusių. Blynus geriausia apversti tik vieną kartą  – tuomet jie neprisigeria riebalų. Skanaus!

P. S. šviežių braškių kol kas neturėjau, tad teko pasitenkinti tik šaldytų braškių tyre Šypsena Bet būtinai dar kepsiu su šviežiomis uogomis – blyneliai labai purūs ir skanūs!

Šaltinis Lawendowy Dom

6 komentarai:

  1. kaip visada jūsų receptai nesudėtingi ir su užtikrintu rezultatu, reiks palepinti šeimyną šiais blynais vakare :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Idomu ar su bananais gautusi? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vika, labai ačiū!

    Daiva, manau, ir riekelėmis supjaustyti bananai puikiai tiktų :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. laba diena, kokio dydžio puodelis?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš naudoju 250 ml talpos matavimo puodelį. Manau, tinka ir kitoks panašios talpos, svarbu tik, kad ir kefyras, ir miltai būtų pamatuoti tokiu pačiu puodeliu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai šaunūs blynai, lengvučiai, purūs, kaip sniego kauburėliai. Aš tik tokį patobulinimą darau - baltymus atskiriu nuo trynių ir išplaku iki kietų putų. O kai jau sumaišau visus ingredientus, įmaišau atsargiai šaukštu baltymus.

    AtsakytiPanaikinti