2011 m. balandžio 10 d., sekmadienis

Mielinės bandelės su vištiena

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tešlai
250 ml šilto pieno
500 - 560 g miltų
1 kiaušinis
40 g sviesto
1 a. š. druskos
2 a. š. cukraus
2 a. š. sausų mielių

Įdarui
2 nedideli vištos ketvirčiai
1 – 2 kietai virti kiaušiniai
druska, malti juodieji pipirai
žalumynai

1 išplaktas kiaušinis bandelėms aptepti
sezamo sėklų bandelėms pabarstyti

Į dubenį persijoti puodelį miltų, įmaišyti mieles (jei naudosite paprastas mieles – jas ištirpinkite piene) ir po truputį maišant supilti šiltą pieną. Ištirpinti sviestą, sumaišyti su druska, cukrumi ir kiaušiniu, supilti į tešlą. Po truputį beriant persijotus miltus užminkyti minkštą elastingą tešlą, ją gerai išminkyti.  Tešlą dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 valandą.

Tuo metu išvirti vištieną, nuimti odelę, mėsą atskirti nuo kaulų ir susmulkinti. Sumaišyti su smulkiai supjaustytu virtu kiaušiniu, pagardinti druska, pipirais, žalumynais, įmaišyti kelis šaukštus sultinio, kuriame virė mėsa.

Pakilusią tešlą lengvai paminkyti, padalinti į 20 dalių. Iš kiekvieno gabaliuko iškočioti apskritimą, dėti po šaukštą įdaro, gerai užspausti kraštelius ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą siūle žemyn. Bandeles uždengti ir pakildinti, kol padvigubės.

Pakilusias bandeles aptepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol bandelės gražiai apskrus. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!

P. S. įdarui naudojau vištienos filė. Manau su ketvirčiais įdaras būtų buvęs dar sultingesnis, tačiau ir toks buvo be galo skanus, bandelės minkštos ir kvapnios…

Šaltinis Cookorama

14 komentarų:

  1. Norėjau paklausti, o kas yra paprastos mielės? Sausas visada tirpinu piene. Kokių nereikia tirpinti?
    Ačiu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Paprastos - tai šlapios mielės. Jas būtina ištirpinti skystyje. Ir jų reikia naudoti triskart daugiau nei sausų mielių. O sausų mielių dažniausiai tirpinti nereikia - pakanka tiesiog sumaišyti su miltais. Tiesiog reikėtų atkreipti dėmesį į informaciją ant mielių pakelio. Pavyzdžiui, štai kas rašoma ant Dr. Oetker mielių pakelio :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atėjau padėkot už receptą, jau garuoja mano bandelės :) Labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sonatina, labai norėčiau paklausti, kiek maždaug tos filė naudoji? Gramais? nelabai nusimanau, nes vištienos paprastai neperku...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Superines bandeles!!! Rankos dega, dar karstos, bet negaliu sustot valgyt :D labai skanios! Aciu, Sonatina :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O ką patartumėte vietoj mėsos dėti?

    AtsakytiPanaikinti
  7. labai skanios bandelės. Vaikai irgi įvertino :) Ačiū už receptuką.

    AtsakytiPanaikinti
  8. šiandien kepiau šias bandeles su grybais, labai patiko, bandutes gavosi minkstutės, purios, o ir ne tokios kaloringos (dedasi mažai riebalų), ačiū už receptuką, dar ne kartą darysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kiek aš suprantu į šias bandeles galima dėti: mėsą, dešreles, varškę, kopūstus, grybus ir kitką. Reikia truputi nuovokos, praktikos ir nebijoti eksperimentuoti. Valgių gaminimas tai kuryba.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ačiū Sonatina, superinės bandelės. Dariau ir su vištiena, ir grybais. Viskas puikiai gavosi, nors darbelio nemažai nemažai...:))

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki,o tešlą galima gaminti duonkepėje?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Nerealios bandeles!,aciu uz receptuka! Kadangi pasigaminau per mazai mesos idaro is likusios teslos padariau pandeles su obuoliais!liux gavosi, kita kart bandysiu su kopustais daryti

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ačiū už receptą. Puri tešla,bandeles ir kita diena minkštos. Į įdara idejau pakepintų morkų su svogūnais,tai dave daugiau drėgnumo

    AtsakytiPanaikinti