2011 m. balandžio 7 d., ketvirtadienis

Lavašo suktinukai su malta mėsa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 svogūno galva
2 didelės morkos
2 dideli lavašai
500 g maltos mėsos
1 kiaušinis
druskos
maltų juodųjų pipirų
150 g grietinės
100 g pomidorų padažo
250 ml virinto vandens ar sultinio

Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuoti ir viską apkepti šlakelyje aliejaus didelėje keptuvėje ar puode storu dugnu, kol daržovės suminkštės.

Maltą mėsą pagardinti druska, pipirais, įmušti kiaušinį, įpilti šlakelį vandens ar įmaišyti kelis šaukštus grietinės ir labai gerai išmaišyti. Lavašus perkirpti pusiau ir tolygiai plonu sluoksniu aptepti paruošta mėsa. Susukti keturis vyniotinius, prieš pjaustant šiek tiek palaikyti, kad suminkštėtų.

Vyniotinius supjaustyti nedideliais ritinėliais ir sustatyti į keptuvę ant apkeptų daržovių pjūviu į viršų.

Grietinę sumaišyti su pomidorų padažu, pagardinti druska, pipirais, supilti vandenį ar sultinį ir gerai išmaišyti. Užpilti padažą ant suktinukų, keptuvę sandariai uždengti ir troškinti ant nedidelės ugnies 20 minučių. Išjungti viryklę ir palikti uždengtą keptuvę dar 10 minučių. Skanaus!

P. S. vietoje lavašų galima naudoti naminę koldūnų tešlą. Be galo skanu, lengvai paruošiama ir nepaprastai panašu į koldūnus :)

Šaltinis Povarenok

21 komentaras:

  1. nu liuks! koldunus megstam, gyvenam Armenijoj, ko daugiau reikia? :) savaitgali turguj nusipirksim sviezio lavaso ir bandysim!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmm, kaip norėčiau tikro šviežio armėniško lavašo...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kažkaip nesugaudau to pjūvio į viršų, o jei iš abiejų pusių pjūvis gaunasi (na ta viniotinį į kelias dalis reik supjaustyt, ane?:)
    Ir dar... lavašas didelis, tai kai perkerpi pusiau - dviguba palikti, ar ant to plono tepti?

    P.S Keista diena, ankščiau panašių klausimų niekada nekildavo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pjūvis bus ir aukštyn, ir žemyn :) Ir aš nesugalvojau, kaip aiškiau parašyti :)
    O lavašą perpirkus pusiau bus du gabalai (du lavašus perkirpus pusiau - keturi). Kiekvieną iš tų dalių aptepti ketvirtadaliu įdaro ir susukti. Gausis keturi vyniotiniai :)
    Beje, paspaudę ant šaltinio nuorodos, pamatysite daugiau recepto autoriaus nuotraukų, gal tuomet bus aiškiau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sonatina - AČIŪ, įtariu, jog pagaliau supratau :) Ir jūsų paaiškinimas ir foto ir skanios kavos puodelis prablaivė galvą :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sonatina, o kokią koldūnų tešlą darote Jūs?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ir man taip pat labai įdomu, kokią tešlą koldūnams daro Sonatina..:)
    O šiuos suktinukus jau šiandien pat pulsiu kepti vakarienei..:)
    Ačiū , Sonatina, kad jūd esat..

    AtsakytiPanaikinti
  8. Laba, patiekalas atrodo super, bet va nepavyko maximoj lavaso rasti,pirkau tortilijai skirtus blynus, ar tokie tiks siam patiekalui ? aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nepatikėsit, bet niekada dar nedariau koldūnų :)

    Iš principo turėtų tikti ir tortiljos, tik tiek, kad jos gerokai storesnės už lavašą, todėl greičiausiai suktinukus reikėtų ilgiau pavirti...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Siaip visai neblogai gavosi, taciau kazkoki sausoki, nes tas padazas visas susigere,tai gal kita karta bandyciau nepalikti iskeptu pabuti, kad padazo liktu:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Darėme su tortilijomis, super, skanu, ačiū už idėją :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. dariau su koldunu tesla, gavosi labai labai skaniai.nuostabi ideja!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Bandziau, patiko, vyrui ypac, jau valgyti labai norejom, tai nebelaikiau ju 10 min po troskinimosi, padazo dar buvo, o jau pabuvus tikrai padazas susigere. Siaip labai skanu, tikrai koldunus primena. Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Labai skanu, ir kaip paprastai pagaminama! Tačiau mano plonytė lietinių blynų keptuvė netinka tokiam troškinimui - nors kaitra maža buvo, bet svogūnai juoduliukais paliko. Bet nieko, vis tiek pasigardžiuodami sukirtom :) beto, čia daug vietos fantazijai, kitą kartą į vidų dar grybukų dėsiu, pažaisiu su tuo sultiniu.. ir kepsiu pas tėvus, kur normalios keptuvės :D

    AtsakytiPanaikinti
  15. Dėkui už puikų receptą! Kaip visada - super paprasta, greita, o rezultatas šaunus. :) Esu dariusi kažkada tokius su koldūnų tešla, tai turiu pripažinti, kad su lavašu man patiko labiau... Nes daug mažiau vargo. :)
    Dar kartą ačiū. :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveiki,
    LAbai jau cia viskas skanu :)
    Is kokio Jus miesto esate ar galima pas Jus uzsakyti torta?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Labai skanūs suktinukai.
    Aš tik padauginau matyt riebalų, nes rieboka, bet tikrai vertas dėmesio ir svarbiausia - vaikams patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Labai patiko, siandien gaminau, aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. gaminau. i farsa dar ipjausciau konservuotu aitriuju pipiriuku, nes vyras megsta astriau. puikus receptas!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  20. labai labai skanūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. geras dalykelis, ir greita ir skanu

    AtsakytiPanaikinti