Balandėlių tortas
10 – 12 kopūsto lapų
600 g maltos mėsos
1 kiaušinis
1 svogūno galva
1 – 2 česnako skiltelės
1 puodelis apvirtų ryžių
druskos, pipirų
1 – 2 v. š. šaukštais sultinio ar vandens
Nuo kopūstų lapų nupjauti sustorėjimus.
Svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką sukapoti ir pakepinti šlakelyje aliejaus, kol daržovės suminkštės.
Į dubenį su mėsa suberti pakepintas daržoves, suberti ryžius, įmušti kiaušinį, pagardinti druska, pipirais ir viską labai gerai išmaišyti.
Į ~2,5 l talpos kepimo indo dugną, šiek tiek pateptą riebalais, dėti kelis kopūsto lapus. Ant viršaus dėti ketvirtadalį mėsos įdaro, vėl dėti kelis kopūsto lapus ir t. t. Ant viršaus turi būti kopūsto lapai. Viršų pabarstyti druska, pipirais ir užpilti kelis šaukštus sultinio arba vandens.
Indą sandariai uždengti ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Ant kepimo formos uždėti lėkštę, apversti ir išimti tortą. Patiekti su mėgstamu padažu. Skanaus!
P. S. gaminau su malta kalakutų krūtinėle, todėl įdaras toks šviesus. Bet tinka it kitokia malta mėsa. Kopūstą geriau naudoti šviežią, o dar geriau – savojos kopūstą. Be galo lengvas ir skanus patiekalas…
Šaltinis Moje Kucharzenie
Oho, neišdrįsčiau manau gaminti :) nors atrodo gražiai ir mano mėsėdžiui turbūt patiktų
AtsakytiPanaikintinu geeeras...man kaip dievinančiai balandėlius - super receptas :) jau tikrai einu malt vištieną ir darau :)
AtsakytiPanaikintiIndre, turbūt nėra paprasčiau pagaminamo patiekalo - tik susluoksniuot viską ir pašaut į orkaitę :)
AtsakytiPanaikintiBirute, tikiuosi Jums patiks!
Aš tai žinau tokį susluoksniavimą ir troškinimą puode. Vadinasi tinginio balandėliai :)
AtsakytiPanaikintiNuotrauka, kaip visada-super!
Nuotrauka per daug "nuphotoshopinta", pomidorai atrodo nenaturaliai.
AtsakytiPanaikintiO visi receptai Sonatinos tiesiog puikūs! :)
Ka esu gaminusi visada viskas pukiai pavykdavo, aciu :)
Oho, kokios pretenzijos :) Kaip bebūtų keista, ši nuotrauka išvis nefotošopinta :) Tik uždėti vandens ženklai.
AtsakytiPanaikintiJau koks geras receptas - super - ir paprastas ir nerealiai skanus! Seilė nežinau iki kur nutyso!
AtsakytiPanaikintiBūtinai savo šeimai gaminsiu tokį torčiuką.
Puiki idėja! Gražu, tokių balandėlių dar nevalgiau.
AtsakytiPanaikintiO dieve, kaip užsimaniau balandėlių. :D
AtsakytiPanaikintiAr tikrai užtenka 1-2 v.š. sultinio ar vandens? Juk kai verdam įprastus balandėlius, vandens pilam daugiau.
AtsakytiPanaikintiJau du kartus dariau - pirmą kartą ir aš abejojau, bet tikrai pakako kelių šaukštų vandens :)
AtsakytiPanaikintiLaba diena, norėčiau gauti Jūsų obuolių pyrago su jogurtu ir trupiniais receptą. Dėkoju iš anksto.
AtsakytiPanaikintiDiana
Šio pyrago receptas yra štai čia.
AtsakytiPanaikintiNorėjau paklausti, ar tas "indas" gali būti puodas? :)
AtsakytiPanaikintiIr dar norėjau paklausti dėl ryžių. Jie turi būti tik apvirti, nereikia iki galo išvirti? Kokį padažą rekomenduotumėte?
AtsakytiPanaikintiAčiū už atsakymus!
Galima naudoti ir puodą, jeigu tik jis tinkamas kepti orkaitėje, t. y. jis yra be išsilydančių detalių... Taip, ryžius užtenka tik apvirti. Mes valgėme su grietine ir pomidorų padažu, kaip ir balandėlius :)
AtsakytiPanaikintiNaudojau puodą, ryžius apviriau, tačiau kopūstas gavosi per kietas, nors ir nupjoviau kiečiausias puses. Tikriausiai reikia naudoti iš daržo, šviežią kopūstą arba, kaip Jūs parekomendavote - "Savojos". Bet šiaip labai geras receptas ir tie pastebėjimai daugiau iš mano pusės, nes esu savikritiška kulinarė :) Daugiau pipirų ir prieskonių! Bandysiu tobulinti dar kartą :)
AtsakytiPanaikintiVakar gaminau, tad turiu kelis pastebėjimus. Pirmiausia kepė beveik dvigubai ilgiau, nes kopūstas vis buvo kietas, nors kopūstai švieži, lapai atrodo buvo minkšti. Kitą kartą (o gaminsiu tikrai) tiesiog kopūsto lapus apvirsiu. Ir mano šeimynai trūko padažų - tiesiog baigiant kepti pridėsiu grietinės ir pomidorų padažo.
AtsakytiPanaikintiKa tik dingo alkanam skrandyje sis 'pyragas'. Tikrai super. Tik va as atsargumo delei, savojos kopusta apviriau, tai 50 minuciu kepimo net per daug buvo. Labai skanu, reikes butinai pakartoti!
AtsakytiPanaikintiAs tikrai abejojau ,kad man pavyks nors kazka panasaus padaryti....Bet buvau labai nustebusi ir ziauriai patenkinta savo sugebejimais sitaip " nukopinti " receptuka :)Patikekit - viska darykit ,kaip rasoma ir rezultatas bus toks ,kaip foto !!!Tikru tikriausias BALANDELIU TORTAS !!!!!!!!!!
AtsakytiPanaikinti