2011 m. kovo 21 d., pirmadienis

Biskvitiniai sausainiai

P3200039

140 g kvietinių miltų
½ a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
2 dideli kiaušiniai
100 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus

Kiaušinius 3 minutes plakti mikseriu vidutiniu greičiu. Palaipsniui suberti cukrų ir vanilinį cukrų ir dar plakti 3 minutes. Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, ir išmaišyti mažiausiu greičiu.

Dėti tešlą į konditerinį maišelį ir į skardas, išklotas kepimo popieriumi, išspausti 3 – 4 cm dydžio sausainius, paliekant tarp jų kelių centimetrų tarpus.

Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 8 – 9 minutes, kol sausainiai pagels. Skanaus!

P. S. man gavosi 50 sausainių, todėl iškart kepiau dvi skardas 160° C temperatūroje su ventiliatoriumi. Puikūs neriebūs ir minkšti sausainiai…

Šaltinis Alter Gusto

42 komentarai:

  1. Čia gal tokie, kaip būna su šokoladu ir želė? Kaip tik labai ieškau tokio recepto.

    AtsakytiPanaikinti
  2. mm is situ sausaineliu turbut galima susirinkti ir torta :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hmm, gal tikrai labai panašūs į tokius?.. Kiek pasižiūrėjau dabar, tai ten kaip tik ir būna biskvitinė tešla :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Net skonį jaučiu šių sausainėlių:) nuotrauka kaip visada pas Tave - puiki:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. miela Sonatina,
    o kaip sausainiai atrodo isspausti ant skardos, kaip mazi blyniukai?
    Manau, kad tokius didesnius sausainius ir tiramisu galima panaudoti...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Taip, būtent tokios tešlos sausainiai ir naudojami tiramisu. Formą galimą pakoreguoti pagal norą - praktiškai iš tokios pačios tešlos kepu pailgus sausainius tortų šonams puošti :)
    Tiesiog kokią formą išspausit - tokia ir iškeps, nes kepdami pučiasi ne ypač daug.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tokius sausainius Vokietijoje vadina Löffelbuiskuit - "saukstosausainai", tai gal galima ir su saukstu tesla skardoje "isdelioti". Labai skainiai, apetitiskai sausainiai atrodo, kaip ir visada...

    AtsakytiPanaikinti
  8. ŽADU KEPTI,TIK VA PASAKYKIT MAN KIEK BŪTŲ 140G MILTŲ MILILITRAIS? :)IR KAŽIN AR NEPASIKEIS SKONIS JEI AŠ DĖSIU ANČIŲ NAMINIUS KIAUŠINIUS :\

    AtsakytiPanaikinti
  9. 140 g miltų būtų ~230 ml. O dėl ančių kiaušinių negaliu atsakyti - neteko jų ragauti...

    AtsakytiPanaikinti
  10. nava iškepiau tuos mažus skanumus :)na visų pirma,man gavosi tik 20 sausainiukų ir antiniai kaiušiniai visai tiko :)))) ir skanūs,ačiu Sonatinai :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. nagi pasakykit, ar jums merginos,šitie biskvitukai gavosi minksti? man jie tikri meduoliukai,tikrai ne minkšti,ir miltu tikrai dejau ne per daug 200ml

    AtsakytiPanaikinti
  12. Gal per ilgai ar per karštai kepėte? Orkaitės iš principo visos skirtingos ir reikia stebėti sausainius - kai pagelsta reikėtų ir traukti...

    AtsakytiPanaikinti
  13. Aišku..na bandysiu šįvakar vėl...:) Ačiu už atsakymą :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ar galit man paaiškinti ''neiškepusiai ''šeimi ninkei,kiek tas būtu kepimo miltelių matuojant a.š? :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kepimo milteliai čia ir yra matuojami arbatiniais šaukšteliais - reikia berti vieną antrąją arba, kitaip sakant, pusę arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveikos merginos,bandziau ir aš kepti,maniau taip paprasta ,kad iseis tikrai,bet deja..nesuprantu,man nesigavo kiek Jums Sonatina,gavosi apie 20 sausainiu.Dejau 200ml miltu naminius kiaušinius ir kepiau kokia nurodyta temperatura,man jie kietoki gavosi,o Jūsų nuotraukoje atrodo tokie minkstučiai.

    AtsakytiPanaikinti
  17. o man gavosi butent tokie,kaip nuotraukoje :) tik 20 vnt. Vyras ivardijo juos kaip "oriniai" :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. o nesvarbu kokių miltų dėsiu?

    AtsakytiPanaikinti
  19. Reikėtų naudoti aukščiausios rūšies 405 arba 550 tipo miltus.

    AtsakytiPanaikinti
  20. ir jie turetu buti kvietiniai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Taip, žinoma, kvietiniai. Iš ruginių miltų gautųsi ne sausainiai, o duoniukai :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. kaip supratau gaminant tešlą visą laiką reikia plakti su mikseriu? :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Teoriškai - taip, tešlą visą laiką reikia plakti mikseriu. Tik įmaišant miltus nereikia persistengti - pačiu mažiausiu greičiu ir tik kol nebesimatys miltų. O jeigu nedrąsu - geriau miltus atsargiai įmaišyti lopetėle.

    AtsakytiPanaikinti
  24. as bandziau kepti jie gavosi labai skanus, taciau gal tesla per skysta man isejo, nes jie sulipo kai uzkaito tesla istyso, ir nebeliko jokiu tarpu, reikia gal didesniais atstumais juos spausti. zinoma cia jei norima, kad tobulai atrodytu :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. as tai net miltu daugiau dejau db ka tik iskepiau tai tokie miksti atrodo, lauksiu kol atves :) tikiuos nebus meduoliai :D kaip kazkuriai cia merginai

    AtsakytiPanaikinti
  26. Dabar kaip tik kepu, į vidurį įdėjau dar po raziną, purūs ir skanūs. Super :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Sausainiai gavos minksti, purus tik dariau tris kart daugiau nei parasyta. gavos daug, bes su seima ta pati vakara viska suvalgem :) niam niam...

    AtsakytiPanaikinti
  28. Puikus receptas ir puikus sausainiai - minkstuciai, lengvi...as dar sugalvojau pertept juos: t.y., po du "suklijavau" su obuoliu dzemu ir apibarsciau cukraus pudra...man labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Labai skanus sausainiai!! sutepiau su nutela ir kitus su avieciu dzemu. Manau iseitu labai geras biskvitas pyragui!

    AtsakytiPanaikinti
  30. O galima dėti tešlą tiesiog i formeles?:)

    AtsakytiPanaikinti
  31. Kam reikalingas miltų sijojimas? būtina tai daryti?

    AtsakytiPanaikinti
  32. na,nezinau,perdetai isgirti sausaineliai,gal jus neragave tikrai skaniu sausainiu,sie tikrai paprasti ir isvaizda ir skoniu,bent jau man,tai sugaistas laikas.(

    AtsakytiPanaikinti
  33. jei dar kam pasitaikys, tai plakit mikseriu paprastu (ne vertikaliu, kuriuo blendinti galima) arba rankiniu plakikliu (jei negaila jėgų) ir svarbu neperkepti, nes kietėja sausainiai tokiu atveju.

    AtsakytiPanaikinti
  34. Kas čia nusivylė dėl paprastų sausainėlių, tai negi jums nebuvo aišku, kad bus paprasti - viską pasako ir išvaizda, ir pavadinimas, ir sudėtis. Net komentaruose rašo, kad panašūs į tas "kempinėles", kur tortams naudoja, tai nežinau kokių ten kreminių eklerų tikėjotės :) Biskvitas yra biskvitas.

    AtsakytiPanaikinti
  35. mus privertė kepti šituos sausainius per pamoką nors mes norėjom kepti makaronus... >:(

    AtsakytiPanaikinti
  36. Galvoju, kad šie sausainiukai puikiai tiktų Tiramisu tortui, vietoj tų pirkinių "Damų pirštelių".Gal bandėte kuri nors?

    AtsakytiPanaikinti
  37. Galvoju, kad šie sausainiukai puikiai tiktų Tiramisu tortui, vietoj tų pirkinių "Damų pirštelių".Gal bandėte kuri nors?

    AtsakytiPanaikinti
  38. Man gavosi, kaip aprašyti - kepiau 160° 8min.su putimu. Dėliojau valgomuoju šaukštu. Puikūs!

    AtsakytiPanaikinti