2011 m. kovo 27 d., sekmadienis

Avižiniai sausainiai su aguonomis

Dar vienas receptas sausainių savaitei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

125 g minkšto kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus pudros
150 g avižinių dribsnių
75 g miltų
½ a. š. sodos
40 g pakepintų aguonų
žiupsnelis druskos

Sviestą išplakti su cukraus pudra iki purios šviesios masės. Avižinius dribsnius sumaišyti su miltais, soda, aguonomis ir druska. Šį mišinį suberti į sviesto masę ir suminkyti tešlą.

Iš tešlos suformuoti rutuliukus (imti ne daugiau kaip po arbatinį šaukštelį tešlos) ir išdėlioti į kepimo popieriumi išklotas skardas paliekant tarpelius, nes kepdami sausainiai plėsis į šalis.

Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 minučių, kol sausainiai apskrus. Tik iškepę sausainiai bus minkšti ir trapūs, todėl juos būtina ataušinti skardose. Skanaus!

P. S. gavosi ~45 nedideli sausainiai. Aguonas kepinau sausoje keptuvėje. Sausainiai labai patiko vaikams, nes kvepėjo kukurūzų spragėsiais Šypsena Ypač skanu su šaltu pienu…

Šaltinis Carina-forum

20 komentarų:

  1. Labai gražiai atrodo! Planuoju išbandyti todėl kilo klausimas ar tikrai nereikia kiaušinio?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū! Kiaušinio tikrai nereikia :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėkoju už receptą! Nori tikėk, nori ne, tačiau.. Būtent TOKIO traškumo sausainio ieškojau jau melejoną metų - išėjo tokie pat trapūs, kaip ir parduotuviniai. Nuostabu, mat seniai seniai, kol dar pirkdavau sausainius parduotuvėse, anie buvę mano mėgstamiausi.
    Tiesa, aš mažinau cukraus kiekį, ir vis tiek man buvo saldoka, bet čia, matyt, asmeniniai pomėgiai. Ir kadangi turėjau tik stambių avižų (t.y., verdančių 15 min), tai jas kiek pamaliau blenderyje.

    Negaliu atsidžiaugti receptu!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žavingi, gardūs, nerealūs, burnoje tirpstantys sausainiai. Tik su jais panašiai kaip iš garsiosios reklamos: kartą paragavęs negali sustoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai ačiū, merginos, kaip smagu, kad sausainiai gavosi skanūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Iš tiesų, Sonatina, šedevras :))) Labai labai skanūs ir tikrai labai patiko vaikams ;) Ačiū :*

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai ačiū už receptą :) Jau seniai namie nebuvau kepusi tokių skanių ir tokių paprastai padaromų sausainių. Tokie visai netipiški avižiniai sausainiai, bet be galo skanūs!

    AtsakytiPanaikinti
  8. laba diena. Noriu paklausti Sonatina,o kokios kosistencijos turi gautis tešla? man gavosi drėgnoka tokia,aš neturiu elektrininių svarstyklių,tai matavau indu sužymetu matmenimis. Tikiuosi gausis gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Gerai, kad dariau sausainukus iš dviejų normų , tikrai būčiau maišius viską dar kartą :DDD Nu skonis - tirpsta burnoje :) Avižiniai sausainiai man visada atrodė "aukštasis pilotažas", o šiuos taip lengva gaminti... Mano sūnus taip pat pasakė, kad jie kvepia kukurūzais :)Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  10. nuostabus!!!kepsiu ir kepsiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. O aš turiu klausimą: dribsniai greito paruošimo ar paprasti, kur ilgai verda? Labai norėčiau išsikepti šiuos iškgirtus sausainius :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ar galima būtų panaudoti 5 grūdų dribsnius?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Aš dėjau ne sodos, o 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, ir avižinius dribsnius naudojau su vaisias. Tai dėjau apie 2204, na ir aguonų įdėjau. Gavosi tikrai nuostabūs :) Kepsiu dar ne vien kartą ;) Ačiū už receptuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. pataisymas :D 220g dribsnių su džiovintais vaisiais :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Džiaugiuosi, kad radau šitą receptuką. Bus įtrauktas į mano receptų knygą. Lengvai padaromi ir skanūs. Persivalgiau, bet vistiek dar noris :D

    AtsakytiPanaikinti
  16. Ar galima naudoti 5 grudu dribsnius?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Gal avižinius dribsnius reikia šiek tiek pamirkyti>

    AtsakytiPanaikinti
  18. tikrai labai skanus sausianiai, per viena diena kepiau dvi porcijas, nes isnyko akimirksniu, tik as savo nuoziura dejau puse a.s. cinamono ir 40 gr aguonu keiciau i 20 gr aguonu ir 20 g.juodu bei paprastu sezamo seklu

    AtsakytiPanaikinti
  19. Ačiū už receptą, vakar kepėm, tai negalėjom sustoti valgyti :) Labai greit pagaminami ir fantastisko skonio! Kepsim dar ne kart1, bandysime ir su seklom, ir su dziovintais vaisiais :)

    AtsakytiPanaikinti