Lavašo vyniotinių pyragas
3 ploni lavašai
800 g varškės
6 kiaušiniai
400 g grietinės
150 g sviesto, supjaustyto nedideliais gabaliukais
druskos
Varškę sumaišyti su 3 kiaušiniais ir šiek tiek pasūdyti. Lavašus aptepti varške, ant viršaus uždėti po 5 – 6 nedidelius gabaliukus sviesto, standžiai susukti ir palikti, kad šiek tiek suminkštėtų.
Kepimo formą ištepti sviestu. Suminkštėjusius vyniotinius glaudžiai sudėti į formą. Ant viršaus išdėlioti likusius sviesto gabaliukus.
Grietinę išmaišyti su likusiais 3 kiaušiniais bei žiupsneliu druskos ir užpilti ant vyniotinių.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 – 50 minučių. Skanaus!
P. S. turėjau du lavašus, ant kurių užtepiau visus 800 g varškės. Kepiau 26 cm skersmens kepimo formoje. Be galo skanu, greitai ir lengvai paruošiama!
Šaltinis Povarenok
Gera idėja.
AtsakytiPanaikintiNa tikrai super idėja, būtinai reiks išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiPuiki idėja! Taip galima ir saldų pyragą sumeistrauti ;)
AtsakytiPanaikintiFantastika! Tas lavašas toks universalus, kad negaliu :)
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai atrodo, laaabai.
mm jau matau improvizacija su dideliais lietiniais ir saldzia varske i kuria imaisyta siek tiek vysniu sirupo... mmm
AtsakytiPanaikintiLaba diena Sonatina,
AtsakytiPanaikintipagaliau Jus vel atsiradot,tikslaiu Jus su visu savo geriu.vel nauji receptai,idejos.Aciu Jums labai.Ikvepiat gaminti daugiau ir skaniau.Bet bukit gera-neprapulkit vel.
Dariau su tokiu kirminuku - kas čia gausis? Ir man labai, labai patiko !
AtsakytiPanaikintifantastinis receptas,turejau metro skersmens lavasa,ten sutepiau kilograma varskes ir susukau,ir ta didziausia pasaulyje lietini suvyniojau ir iskepiau.Net nemaniau,kad bus taip skanu,dekui uz recepta!!!
AtsakytiPanaikintiLabai skanu, tik aš dariau saldų ... ištirpo kaip ledas :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už idėjas
papasakokite kas nors kaip pasidaryti saldu, ko kiek reikia deti. Nes as kai eksperimentuoju nieko gero nelauk :)
AtsakytiPanaikintisian kepiau priesh kelias valandas, pnsh gavos kaip sitoj foto,nors kiekius truputi mazinau:)tik gal vietoj suraus kitakart daryciau saldu+vysnios,mmmm tikrai skanu turetu buti..:)
AtsakytiPanaikintiAS NELABAI SUPRANTU KAIP LAVASUS REIKIA ISDELIOTI KEPIMO FORMOJE?
AtsakytiPanaikintiNieko nesupratau, tai kas gausis, kaip užpilsime kiaušinių ir grietinės plakinį? Tai gal susigers į lavašo vyniotinį? Ar teisingai supratau?
AtsakytiPanaikintiGavosi skaniai, tik tikrai nedeciau sviesto kita karta, pernelyg riebiai gavosi, ir vietoj grietines gal irgi pabandyciau liesa grietinele ir mazesni kieki, nes sviesto ir grietines riebumas siek tiek pagadino tikrai gera ideja patiekalo :)
AtsakytiPanaikintiDariau saldu ir lb patiko! Naudojau 2 lavasus, 800g varskes 3 kiausinius, kondencuoto pieno ne pilna skardine ir sutarkavau 2 obuolius. Kita karta deciau dar razinu. Apdeliojau sviestu bet ne tiek daug kiek sitame recepte. Ant virsaus uzpyliau 2 kiausinius su 200 g grietine bet kita kart turbut tiek kiausinio nedeciau. Kaip truputi apkepe apibarsciau rudioju cukrumi. Skonis panasus i varskes apkepa, skaniausias atsales.
AtsakytiPanaikinti