2011 m. vasario 2 d., trečiadienis

Keksiukai su riešutų kremu

Nors Forelle aplenkė mane ir jau įdėjo šį receptą, bet aš pasikartosiu, nes receptas puikus, o rezultatas įspūdingas :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1/2 puodelio (125 ml arba ~8 v. š.) riešutų kremo (Nutella ar pan.)
1 kiaušinis
5 v. š. (75 ml) miltų
kapotų lazdyno riešutų
cukraus pudros

Riešutų kremą mikseriu ar šluotele išplakti su kiaušiniu iki vientisos masės. Suberti miltus ir gerai išmaišyti.

12 mini keksiukų formelių patepti riebalais ir sudėti tešlą, pripildant 3/4 formelės. Patogiausia tešlą į formeles pilti naudojant konditerinį maišelį (galima naudoti ir paprastą tvirtą maišelį, nukirpus nedidelį maišelio kampą). 

Keksiukus pabarstyti kapotais riešutais (nebūtinai) ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 minučių.

Visiškai ataušinti, išimti iš formelių ir patiekti pabarsčius cukraus pudra. Skanaus!

P. S. be galo lengvai pagaminami ir puikaus skonio keksiukai. Tik labai svarbu neperkepti, nes bus sausoki. Kepimo miltelių čia tikrai netrūksta, nes keksiukai ir be jų puikiai iškyla…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šaltinis Savory Sweet Life

13 komentarų:

  1. Atrodo puikiai!reiks ismegint :)

    p.s. sveika sugrizus, nenustojau tikrinti ar nera nauju irasu :) aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. atrodo puikiai, reiks ir man pabandyti, nustebinsiu savo maza nutellos smaliziu siais keksiukais :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, merginos!

    Būtinai pabandykite - keksiukai tikrai puikūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Išbandžiau, gavosi nerealiai skanus, nuodemingi tokie :)
    bet pagalvojau, kad brangoka iseiga vieno keksiuko, as dariau is dvigubos normos, gavosi desimt normaliu keksiuku. gal galima kuo nors keisti nutella, kaip nors gudrauti, kad iseitu pigiau, nes iseisiu i bankrota :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. aš dariau su kažkokiu kitokiu riešutų kremu, ala nutella. gavosi labai skanūs, tik neiškilo beveik visai. gal reikėtų kitąkart kepimo miltelių įdėt?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Egle, na nebent galima bandyti pačiai pasigaminti riešutinį kremą :) Bet ar tikrai gausis pigiau, nežinau :)

    Evelina, o ar tikrai pripildei tik 3/4 formelės? Dažnai keksiukai neiškyla vien dėl to, kad formelės būna per daug pripildytos... Man tešla iškilo dvigubai ir beveik visiškai nepakrito išėmus iš orkaitės. Bet galima mėginti šiek tiek kepimo miltelių įmaišyti į miltus...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gerai pasakyta - nuodėmingi...nereliai skanūs - super, dabar visada turėsiu nutelos staigiems atvėjams :D L.džiaugiuosi naujais receptais ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Miela Sonatina,
    kadangi neturiu mažų formelių,( o neturiu todėl , kad nežinau kokias pirkti..:)
    kepiau iš šios tešlos didelį keksą, bet mažai kilo, ir aš jį gerokai perkepiau...
    Todėl būsiu labai dėkinga, jei pasidalinsit savo patirtim, kokias keksų formeles naudojat?
    Dėkoju iš anksto.
    Ir kuo geriasios jums kloties!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Turiu kelias štai tokias formeles, pirktas Thomas Philipps parduotuvėje ir štai tokią, atvežtą iš Anglijos. Bet netyčia radau štai čia labai panašių ar tokių pačių, tik čia neteko pirkti…

    AtsakytiPanaikinti
  10. Siandien ir as isbandziau siuos keksiukus. Dejau nutela is akies ir du kiausinius, siek tiek maziau miltu. Rezultatas gavosi puikus. Itin dregi, burnoje tirpstantys keksiukai. Valgem siltus su ledais....mmmmmm .. Sonatina, kur dingusi? Pasiilgom nauju receptu.

    AtsakytiPanaikinti
  11. labai skanu, miela Sonatina noreciau paprasyti kad parasytum dar kokiu desertu receptu bet toius kad ilgai nereiketu laukti kol uzstinks
    labai tau aciuuuuuu

    AtsakytiPanaikinti
  12. Isbandyta!!! :) dariau didelius keksiukus popieriukuose, tai gavosi 9 keksiukai :) ir del visa ko idejau truputi kepimo milteliu :) tai puikiai iskilo, beveik dvigubai :) skonis liux :)

    AtsakytiPanaikinti