2010 m. spalio 3 d., sekmadienis

Kiauliena korėjietiškai

Dar vienas senas geras receptas, kurį jau kažkada buvau įdėjusi Supermamos forume…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          

1 kg kiaulienos
1 didelė svogūno galvutė
3 - 4 skiltelės česnako
1 v. š. cukraus
3 v. š. aliejaus
2 – 3 lauro lapeliai
1 a. š. druskos
½ a. š. maltų juodųjų pipirų
5 – 6 v. š. sojos padažo
2 – 3 v. š. citrinos sulčių

Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką susmulkinti. Sojos padažą sumaišyti su cukrumi, druska, pipirais, smulkintais laurų lapeliais, aliejumi ir citrinų sultimis. Suberti svogūnus ir česnakus. Užpilti marinatą ant mėsos, viską gerai išmaišyti ir pamarinuoti 30 – 40 minučių.

Sudėti mėsą su visais svogūnais į kepimo indą ir kepti neuždengus iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 60 minučių, kol mėsa bus minkšta.

P. S. iš tiesų mėsos galima ir visai nemarinuoti – tik viską gerai sumaišyti ir iškart kepti. Man skaniausiai gaunasi iš sprandinės. Kepimo laikas priklausys nuo jūsų orkaitės ir nuo mėsos minkštumo. Labai greitai paruošiama ir tikrai labai skanu…

Šaltinis Kuking.net

35 komentarai:

  1. labai jau cia gardziai ir spalvingai atrodo...bus pabandyta!

    AtsakytiPanaikinti
  2. fantastiskas receptas,tik mesyte marinavau gal para,tai iskepe per 40min...

    AtsakytiPanaikinti
  3. o mėsą kepti su visais svogūnais ar ne.užmarinavau ir daba iškilo klausimas

    AtsakytiPanaikinti
  4. Su visais svogunais :-) Sitas receptas nuostabus, isbandytas ne viena karta, aciu Sonatinai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai baisiai tos aprašinėtos nuotraukos atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Daug baisiau, kai nuotraukos tiesiog vagiamos ir dedamos į kitus tinklaraščius kaip savos...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai geras receptas, svabiausia - greita ir be galo skanu!! Aciu Sonatinai ne tik uz si, bet ir uz daugeli kitu geru recepteliu :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. O aliejus čia naudojamas kepimui ar marinatui?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aliejus naudojamas marinatui. Ačiū už pastabą, jau patikslinau recepte :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. labai liuks gaunasi, gaminau jau nevieną karta, visai šeimai patimka (išskyrus man nes aš kiaulienos nevalgau)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Siaip visi korejietiski originalus receptai buna su sezamu aliejumi, o ne paprastu. Pabandykite, skaniau iseina.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labai liuks mesyte gavosi. Labai skani ir minkšta. Gal kartais dar koki pikantiška receptuka ? ACIU

    AtsakytiPanaikinti
  13. Laba diena, klausimas - kokį sojos padažą naudojate?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Asta, aš perku Pearl River Bridge sojos padažą Iki parduotuvėse.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Ačiū už atsakymą ir už receptą, išbandėm-patiko.
    Tik užmarinavus pagalvojau, ar tik nebus taip, kad visi birūs produktai Jūsų receptuose matuojami
    nubrauktais šaukštais ir šaukšteliais? (nes aš tai sėmiau, kiek pasisemia, ir man druskos pasirodė daugoka, bet niekas daugiau nesiskundė:) Tai čia klausimas ateičiai. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Aha, ir man kilo klausimas, ar cia kaupini ar nubraukti tie saukstai ir sauksteliai :)

    As nubraukiau.

    Laaabai skanu, marinavau para (vakare uzmarinavau, o kitos dienos vakare kepiau), naudojau kiaulienos sprandine. Mmmmm kokia minksta mesyte isejo :)


    Aciu, Sonatina :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Aš visuomet viską matuoju nubrauktais matavimo šaukštais ir šaukšteliais :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Ačiū už receptuką, išbandžiau, labai patiko, šiandieną jau sumarinavau pakartotinai :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. O jei kepti kaip šašlikus ant laužo illgiau pamarinavus?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Siandien isbandem si receptuka. Skonis tai tikrai superinis, nu nerealus, bet man mesyte apdziuvo ir kiek apdege, nors varciau, sprandine naudojau... Man irgi kylas klausimas, ar ir saslykiskai juos galima kepti :D

    AtsakytiPanaikinti
  21. O kokį kepimo indą naudojate? Ar galima kepti stikliniame dubenyje? Ačiū už atsakymą:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Be abejo, tinka ir stiklinis indas. Kartais kepu skardoje, kartais - stikliniame inde :)

      Panaikinti
  22. norejau pasiteirauti ka naudojate garnyrui? nes mano vyriskis vien patiekimo su darzovemis tikriausiai nesupras... :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Laba diena. Siandien ruosiuosi gaminti sia taip skaniai atrodancia mesyte. parasyta marinuoti 30-40min. O nebus per daug marinuojant 8 valandas?

    AtsakytiPanaikinti
  24. Super! Nebuciau niekada pagalvokis, kad nemarinuota mesa gali buti tokia minksta! Labai skanu! :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Man labai sūriai gavosi,tikrai papildomai druskos nebedeciau uztektinai yra is sojos. Bet šiaip skanu, mesa lb isminkstejo. Gaminsiu dar kartą 🙂

    AtsakytiPanaikinti
  26. Žiauriai gera mėsytė gaunasi.prirodžiau draugėm receptuką ir joms super.gaminau milijoną kartų.mėsa visada minkšta

    AtsakytiPanaikinti
  27. Kas būtų, jei vietoj citrinos sulčių panaudočiau ryžių arba obuolių actą? Pamiršau apie citriną, o acto pilnos spintelės.. esu dariusi tiksliai pagal receptą, žinau kaip turi gautis.. įdomu ar kas bandė paįvairinti jį?

    AtsakytiPanaikinti
  28. good site with good content. i have bought Manuka Honig off this nice and newly established website.

    AtsakytiPanaikinti
  29. someone told me that the link does not work for this great Manuka Honig Link did not work properly.

    AtsakytiPanaikinti