Šparaginės pupelės su malta kiauliena
250 g maltos neriebios kiaulienos
1 a. š. krakmolo
1/8 a. š. druskos
1/8 a. š. šviežiai maltų baltųjų pipirų
1 a. š. aliejaus
2 ½ puodelio šparaginių pupelių, supjaustytų 3 – 4 cm ilgio gabaliukais
2 – 3 skiltelės česnako, išspaustos spaudykle
2 v. š. Hoisin padažo
1 a. š. cukraus
1 a. š. smulkintų džiovintų čili pipirų
2 a. š. sojos padažo
Kiaulieną sumaišyti su krakmolu, druska ir pipirais. Keptuvėje stipriai įkaitinti aliejų, suberti kiaulieną, šparagines pupeles ir česnakus. Kepti nuolat maišant apie 3 minutes, kol mėsa nebebus rausva.
Hoisin padažą sumaišyti su cukrumi, čili pipirais ir sojos padažu. Supilti mišinį į keptuvę su mėsa bei daržovėmis ir nuolat maišant dar pakepinti apie 2 minutes.
P. S. aš šparagines pupeles prieš tai šiek tiek apviriau, kad suminkštėtų, bet dar būtų traškios (apie 3 minutes). Tikrai labai skanus padažas, tačiau kitą kartą bersiu šiek tiek mažiau cukraus. Dar įdėjau labai plonai supjaustytų morkų, kurias subėriau į mėsą kartu su šparaginėmis pupelėmis. Jeigu kam dar kiltų klausimų, Hoisin padažo būna pirkti visuose didžiuosiuose prekybos centruose prie egzotinių produktų :)
Šaltinis My Recipes
Sveiki, o kas čia per Hoisin padažas? Kur jo ieškot?
AtsakytiPanaikintiDideliuose prekybos centruose
PanaikintiHoisin padažas dažnai naudojamas marinatams ir greitai apkeptiems patiekalams. Jis kinietiškiems patiekalams suteikia spalvos, savito skonio ir sutirština. Dar šis padažas vadinamas Pekino padažu, nes naudojamas Pekino ančiai ruošti. Jo būna pirkti visuose didžiuosiuose prekybos centruose prie egzotinių produktų.
AtsakytiPanaikintiAčiū. Bandysim ieškot
AtsakytiPanaikintiLabai paprasta, užima nedaug laiko ir skanu. Atrodo nieko nauja, tačiau su malta mėsa labai skanu.
AtsakytiPanaikintika tik gaminau. tik neturejau Hoisin padazo, tai vietoj jo naudojau Sezamu seklu alieju ir BBQ padaziuka - pasaka :)
AtsakytiPanaikintisiame patiekale manau galima labai daug eksperimentuoti su padazais :)