2010 m. kovo 4 d., ketvirtadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena

 P2080115-1 copy
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
400 g vištienos filė
1 nedidelis svogūnas
1 didelė česnako skiltelė, išspausta spaudykle
2 v. š. saldaus čili padažo
1/4 a. š. sezamų aliejaus
1 v. š. sojos padažo
1 a. š. kario
1 a. š. druskos
1/2 a. š. malto imbiero
5 v. š. džiūvėsėlių
sezamo sėklų
maltų juodųjų pipirų
2 kiaušiniai

Vištieną stambiai supjaustyti ir sudėti į blenderį. Supilti čili, sojos padažą, sezamų aliejų, suberti imbierą, druską ir pipirus. Malti, kol gausis vientisa masė. Sudėti į dubenį ir uždengti plėvele.

Svogūnus labai smulkiai supjaustyti ir apkepti šlakelyje aliejaus kartu su česnaku, kol suminkštės. Įmaišyti kario miltelius.

Į vištieną įmaišyti svogūnus, 1 kiaušinį ir džiūvėsėlius.

Įdaro volelius dėti ant tešlos lakštų ir susukti. Aptepti išplaktu kiaušiniu, pabarstyti sezamo sėklomis. Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes. Skanaus!

P. S. puiku prieskonių derinys - pikantiška, šiek tiek aštru ir be galo skanu!..

Šaltinis Kayotic Kitchen

13 komentarų:

  1. Net kojas pakirto! Vienoje kepyklėlėje pardavinėja panašius už siaubingą 30lt/kg kainą.. Gaminsiu gaminsiu gaminsiu. Tada persivalgysiu ir nesigailėsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū ačiū - man čia tobulas užkandis regisi, būtinai išmėginsiu :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. hm....o neišeitų vištienos su tuo tokiu kur kokteilius plaka su malt? :D neturiu blenderio ;D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ką tik iškepiau, tikrai labai skanu, tik man kažkaip gavosi nežmoniškai daug įdaro.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ar įdaras neišbėgs kepant? ar reikia supjaustyti norimo dydžio gabalėliais prieš dedant į orkaitę?

    AtsakytiPanaikinti
  6. mhm.. man labai reiketu recepto, kaip is sluoksniuotos teslos iskepti piragelius su mesa, kopustai ar varske

    AtsakytiPanaikinti
  7. mmmmmmmmmm kaip skanu, mūsų šeimynėlei labai tiko ir patiko kepu kepu nesustoju :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Atrodo labai skaniai.... mmmmmm......
    Tik turiu viena klausima, vistiena naudojama zalia?

    Migle

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai smagu, kad pyragėliai Jums patinka!

    Siggy, net nežinau - jei negaila eksperimentuoti, gal ir verta pamėginti sumalti kokteilių plaktuvu :))) Bet gal tiesiog geriau pirkti maltą kalakutų krūtinėlę?

    Simona, įdaras tikrai neišbėga, o pyragėlius norimo dydžio gabalėliais aš supjaustau prieš dėdama kepti.

    Migle, taip, vištieną reikia naudoti žalią - per tiek laiko orkaitėje ji puikiai iškepa.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai norejau isbandyti sita recepta, bet neturejau nei cili, nei sojos padazo, idejau kecupo; neturejau sezamu aliejaus - pyliau paprasto. Taip pat cesnako neturejau, iberiau cesnakines druskos. Labai skanu vis tiek gavos :) Jei man gavos labai skanu, tai koks turi buti skonis siu pyrageliu pagal recepta!!! Sonata, tavo receptai nuostabus!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nesuprantu, kaip galima deti ant teslos lakstu visa idara ir susukti, jei sluoksniuota tesla yra istisa, as tai idedu idaro supjaustau teslos laksta norimo dydzio ir vel dedu kita idara, nesuprantu kaip galima sudeti visa idara susukti o paskui supjaustyti, gal kazkokia ne tokia tesla nusipirkau?Man nelabai gavosi:( teslos nusipirkau 0,5 kg o idaro gavosi labai daug tai pyrageliai gavosi neipatingai grazios formos:((

    AtsakytiPanaikinti
  12. Kepiau pyragelius kelis kartus. Tikrai labai skanus. Bet turiu 2 klausimelius.1.Vyras negali valgyti kario. Kuo butu galima ji pakeisti, kad nenukentetu pyrageliu skonis. 2. Vaikui noreciau pagaminti kazka panasaus (sitie jai per daug pikantiski). Ar nesugadinciau paprasto vistienos krutineles idaro (vistiena + dziuveseliai + kiausiniai), jei ideciau koki sauksta majonezo. Noretusi, kad idaras butu sultingas. Dekoju uz atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti