2010 m. kovo 31 d., trečiadienis

Čili troškinys

P33000181-1 copy
1 svogūno galva, supjaustyta kubeliais
500 g maltos mėsos
3 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
1 - 3 čili pipirai
1 v. š. kumino
1 a. š. raudonėlio
¼ a. š. gvazdikėlių
¼ a. š. cinamono
druskos
maltų juodųjų pipirų
2 skardinės konservuotų pupelių, nuskalautų ir nuvarvintų
1 didelė skardinė konservuotų pomidorų
tarkuoto sūrio, grietinės, avokado riekelių

Dideliame puode ar keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus, suberti svogūnus ir kepinti apie 5 minutes, kol taps skaidrūs. Suberti česnakus ir susmulkintus čili pipirus ir kepti maišant apie 30 sekundžių, kol pasklis česnako aromatas. Sudėti mėsą ir kepti, kol nebebus rausva.

Suberti prieskonius, sudėti pupeles ir smulkintus pomidorus. Užvirti ir virti ant silpnos ugnies retkarčiais pamaišant apie valandą. Jei troškinys per tirštas, galima įpilti šiek tiek vandens ar sultinio.

Jei reikia, dar pagardinti prieskoniais, ir patiekti su grietine, sūriu ar avokadu. Skanaus!

P. S. labai kvapnu ir skanu. Ypač dera lengvas cinamono aromatas...

Šaltinis Avocado & Bravado

10 komentarų:

  1. O pupelės kai nusiskalauja dar turi kokį nors skoninį ypatumą, ar ne? Klausiu,nes mąstau, ar tiktų mano paprastai virtos kaimiškos pupelės. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Paprastos virtos pupelės būtų dar geriau :) Konservuotos tinka neturint laiko jų mirkyti ir virti :) Nuskalavimas tik pašalina tą konservų skystį, jokio skonio nepriduoda.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vakar išbandžiau ;) Puikiausiai pavyko.Ačiū už receptėlį :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Laba diena Sonatina,zaviuosi jusu receptais. Svo svetaineje (http://virtuvesalchemija.blogspot.com/) kuriu retesniu produktu sarasa ir ju isigyjimo vietas, galbut jus galetumet pagelbeti? Salia jusu atsiusto produkto pavadinimo ir isigyjimo vietos,taip pat patalpinciau ir aktyvia nuoroda i jusu tinklapi. Labai lauksiu atsakymo el.pastu brigita.verik@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laba diena, niekad nerašiau į Jūsų blog'ą, nors dariau ne vieną recepta. Esu darius ne vieną čili troškinį bet šis labai patiko. Ypač tas cinamono ir gvazdikelių prieskonis. Taigi dėkui Sonatina už puikų receptą ^_^

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai aitru neimanoma valgyt, manau tu cili pipiru butu ir vieno uzteke:))O su avokadau tai tikrai nera jokio skonio , cia gal su bulvemis reikia bandyti valgyt:) siaip nieko gero...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai gardus troškinys :) Nenorėjau aštriai, tai dėjau mažai čili pipirų ir nenuvarvinau pupelių. Nesitikėjau, kad bus ypatingai skanu su grietine. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti