2010 m. kovo 25 d., ketvirtadienis

Bandelės su cinamonu

Šį puikų receptą jau kažkada buvau įdėjusi Supermamoje, tačiau šiek tiek pakoregavusi noriu juo pasidalinti ir čia...

P32400021-1 copy

Tešlai
250 ml pieno
13 g šviežių mielių (2 a. š. sausų mielių)
75 ml cukraus
2 a. š. malto kardamono
450 - 500 g miltų
75 g minkšto sviesto
½ a. š. druskos

Įdarui
2 v. š. minkšto sviesto
2 v. š. malto cinamono
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės

1 kiaušinio trynys ir 2 v. š. pieno bandelėms aptepti

Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.

Tešlą paminkyti ir iškočioti į 50 x 50 cm dydžio keturkampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.

Suvynioti tešlą kaip vyniotinį, gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir dar pakildinti 30 - 40 minučių.

Bandeles per centrą prispausti šaukšto kotu, patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi.

Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!

P. S. nepaprastai skanios ir aromatingos bandelės, tik jokiu būdu nepadauginkite miltų - geriau jau šiek tiek limpanti tešla, nei kieta... Aš, kaip visuomet, tešlą ruošiau duonkepėje.

P32400101-1 copy
Šaltinis Carina-forum

120 komentarų:

  1. mmm, nepaprastai mėgstu tokius cinamoninius 'susukimus'...

    AtsakytiPanaikinti
  2. bėje man klausimas iškilo, ar būna LT pirkti savaime kylančių miltų?

    AtsakytiPanaikinti
  3. isbandziau sias bandeles. o jau kokios skanutes, minkstutes, visai kaip mano mociute kepdavo :).

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dalija, savaime kylantys miltai, kaip žinai, yra miltų ir kepimo miltelių mišinys. Abiejų ingredientų tikrai nesunkiai rasi kiekvienoje parduotuvėj ar parduotuvėlėj :)
    Sonatina, bandelės atrodo superrr :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū, merginos, bandelės tikrai nuostabios :)

    O savaime kylančių miltų Lietuvoje neteko matyti, bet nematau dėl to problemų - tiesiog įmaišau į paprastus miltus kepimo miltelių ir šiek tiek druskos :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai skanios - minkštutės gavosi, nepersaldžios - patiko mum labai labai :)Bus kepamos darsyk ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. labai skanios bandeles!!! pirma karta kepiau mielini gamini ir pavyko!!! curus su cinamonu viduje karamelizavosi, o <pteptas plakinukas uzdejo traskia plutele ir gavosi kaip mazi saldainukai,mmmmmm..... vyras sulapnojo viska, vos spejau atideti kelias bandeles kaimynams is kuriu skolinausi miltu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sonatina, bandeles kepu pagal tavo recepta dar nuo "supermamos" laiku, bet vis nesiryzau deti kardamono, nes lyg ir buvai tada minejus, kad keistas skonis. O dabar ar bandei kepti su kardamonu? As vis nesiryztu, nors bandeles kepu gana daznai, tikrai labai skanios ir primena Lietuva :-)dekui uz visus tavo receptus!!!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Rasa, kardamono būtinai beriu, tik gerokai mažiau, maždaug 1/2 šaukštelio :) Tikrai priduoda skonio ir aromato...

    Labai džiaugiuosi, kad bandelės gaunasi skanios!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Uzsiminkiau tesla...ir galvoju:) ar ji ir turi buti tokia kibi prie ranku, ar as per mazai miltu idejau...? Atsakymo greito tikriausiai nesulauksiu ir teks eksperimentuoti, bet ateiciai vistiek noreciau zinoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Daug kas priklauso nuo naudojamų miltų... Man maišant duonkepėje ši tešla gaunasi vos vos limpanti. Aš mieliau gaminu iš minkštesnės limpančio tešlos, nei iš kietos ir nelipnios :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Miltai tai kvietiniai 550D... :) Kepiau jau ir antra karta! :) Tai supratau, kad pirma karta gal buvo siek tiek mazoka miltu, o antra karta padauginau ju :)) Rytoj vel kepsiu (mano vaiku megstamiausios bandeles su cinamonu...praso kasdien dabar naminiu:)) tikiuosi pataikysiu miltu kieki. Cia mano pirmieji "sedevrai" su mieline tesla...tai siek tiek sunkoka :))

    AtsakytiPanaikinti
  13. Bandelės dieviškos! Tik man niekaip nesigauna iškočioti tešlos lygiai, ji tįsta atgal ir viskas. :/ O pas jus, Sonatina, jos taip gražiai, plonai sluoksniuotos. Ką darau ne taip?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Jei tešla traukiasi atgal, greičiausiai įbėrėte per daug miltų ir ji šiek tiek per kieta. Aš mėgsta, kai tešla būna kuo minkštesnė ir lipnesnė - tuomet bandelės būna ypač minkštos. Lipnoką tešlą dedu ant miltais pabarstyto paviršiaus ir ji lengvai kočiojasi.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Pirmą kartą kepiau bandeles. Viskas pavyko buvo labai minkštos ir skanios. Puse normos kepiau su cinamonu, o kitą pusę su aguonomis. Tai su aguonomis buvo skaniau. Šį savaitgaly vyras prašė kepti dvigubą normą.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Panašiai kepame :)
    Beje, Švedijoje spalio 4 d. oficialiai yra cinamoninių bandelių diena. Bet mes jau šiandien pradėjome vos iškeptas valgyti

    AtsakytiPanaikinti
  17. ka tik uzminkiau tesla, bet itarima kelia tai , kad ji skystoka. tai klausimas dabar iskilo ar ismaisyta tesla turi buti tokia, kad galima su rankom ja minkyti i gabala ar ji ir turi buti vientisos mases, kad maisyti tik su saukstu ir tokia ismaisyta kildinti ??? dekoju

    AtsakytiPanaikinti
  18. Tešla neturi būti skysta – tik minkšta ir šiek tiek limpanti prie rankų. Bet jeigu jau kildinate tešlą, tai siūlau taip ir palikti, tik kočioti ją ant gausiau miltais pabarstyto paviršiaus ir viskas turėtų gautis gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. aciu brangioji, uz toki greita atsakyma. tesla, deja, visgi gavosi labai skysta. dadejau dar miltu. tikiuosi bandeles gausis, kad ir netobulos. idomu tik, kodel ta tesla tokia skysta gavosi.

    AtsakytiPanaikinti
  20. ir man tešla gavosi skysta, miltų vis dėjau ir dėjau ... Kildinu dabar, bet ką tik pažiūrėjau - nei biškio nepakilo :( Tai teks mesti tešlą lauk? Ar vis tiek mėginti :(

    AtsakytiPanaikinti
  21. Labai skanios bandeles, jau tris porcijas iskepiau, kita karta reiks meginti su kitokiu idaru. Is sios teslos bandeles turbut galima kept su ivairiausiais idarais?

    AtsakytiPanaikinti
  22. Man ši tešla niekada nesigauna skysta. Šiek tiek lipni – taip, bet tikrai neskysta. Ar tikrai tiksliai sveriate ir matuojate produktus? Skirtingų produktų svoris gramais dažniausiai neatitinka mililitrų. Ir kokius miltus naudojate? Čia tikrai nereikėtų naudoti ekstra rūšies miltų…

    Iš šios tešlos gaunasi labai skanūs kūčiukai, nors, žinoma, jie ir su riebalais, ir su pienu… Be abejo iš šios tešlos galima daryti bandeles su įvairiausiai įdarais :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Bandeles labai skanios kepam i savait karta butinai :) tik vat as vieno dalykelio noreciau paklaust kaip pasimatuot produktus be svarstykliu :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. O kur galima nusipirkti kardamono milteliu?

    AtsakytiPanaikinti
  25. Bandelės puikios, ačiū! Aš irgi tešlą kildžiau duonkepėje. Ir kardamonas labai labai čia tinka

    AtsakytiPanaikinti
  26. mmmm, taip skaniai atrodo, kad neatsilaikiau ir aš šiomis bandelėmis nusidėti. kardamono neturiu kaip susimalti, tad sumąsčiau įdėti imbiero - kvepia pasakiškai :}

    AtsakytiPanaikinti
  27. labutis seimininkes!!!!!Rytoj bandysiu kepti bandeles,bet neturiu svieziu mielu,tad desiu sausas,mano klausymas yra toks ar jas reikia palikti 1 valanda siltai kad pakiltu su sausoms mielems..Dekui

    AtsakytiPanaikinti
  28. Labas Sonatina, bandeles puikios... Norejau patikslinti kokius miltus geriausia deti ar ekstra ar auksciausios rusies bei jei tesla maiso duonkepe tai kiek geriausia miltu deti 450 ar 500?
    Busiu dekinga uz atsakyma...

    AtsakytiPanaikinti
  29. labai skanios bandeles - pasaka, parduotuvėj tokių negausi

    tik aš truputį dar razinų idėjau :D

    AtsakytiPanaikinti
  30. Noreciau del cukraus pasiteirauti. Kazkaip neiprasta mililitrais ji matuoti. Ar cia klaida ir turejo buti gramai? Jeigu ne klaida, tai ar panasus kiekis, jeigu sverciau gramais? As viska sveriu, nes su tais mililitrais man per painu... :)

    AtsakytiPanaikinti
  31. Kardamono būna pirkti IKI arba specializuotose prieskonių parduotuvėse.

    Su sausomis mielėmis tešlą lygiai taip pat reikia kildinti apie valandą arba kol tešla padvigubės.

    Ekstra miltai bandelėms tikrai netinka. Aukščiausios rūšies - taip. Aš į duonkepę beriu 450 g, o tuomet stebiu, ir, jei reikia, įberiu dar.

    Jokios klaidos recepte nėra, tiesiog receptai iš skirtingų šaltinių, todėl ir matavimo vienetai skirtingi. 75 ml cukraus sveria ~60 g. Bet kokiu atveju, pieną vis tiek turite matuoti mililitrais...

    AtsakytiPanaikinti
  32. Sveiki, kazkas jusu recepta pasisavino: tekstas ir foto identiski: http://www.visireceptai.lt/receptas/cinamonines_bandeles.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O koks Jusu reikalas. Bandeles kepkit, o ne detektyvu dirbkit.

      Panaikinti
  33. Kepiau jau šias bandeles anksčiau. Ir šiandien ruošiuosi. Tik jos kepdamos man neišlaiko formos, griūna. Ką darau ne taip? Miltų stengiuosi nepadauginti, kad nebūtu kietos.

    AtsakytiPanaikinti
  34. Labai puikus receptas :) As siek tiek dejau daugiau miltu, vis po sauksta beriau, ir stebejau, kol tesla tapo minkoma, ir svabu kad butu minkstute, Labai mums patiko, labai dailiai iskilo :) ACIU

    AtsakytiPanaikinti
  35. Susigundziau pameginti, bet nesigavo :( Pirma karta teko kazka gaminti su mielem, gal del to. Nezinau kaip tiksliai reikejo istirpinti tas mieles kad suputotu, bet kazkaip pagalvojau suputos jei pienas uzvirs. Gal tai ir buvo mano problema ? Bandeles gavosi mazos, kietos kaip akmuo :))))) Zodziu galima dantis nusilauzti :D
    Bet greiciausiai nepavyko, nes niekad nesu nieko su mielem gaminusi.

    AtsakytiPanaikinti
  36. Bandelės greičiausiai griūna dėl to, kad būna per siaurai supjaustytos...

    Na, verdančiu pienu užpiltos mielės tiesiog žuvo, todėl bandelės nepakilo ir gavosi kietos. Mielinei tešlai pienas turi būti drungnas, kūno temperatūros...

    AtsakytiPanaikinti
  37. Sonatina, ne syki jau bandau daryti bandeles su mieliu tesla, ar galima be duonkepes kaip nors ta tesla namu saslygom issimynkit|?nes man jau verkt norisi- gaunasi skysta tokia tesla, kaip blynam , uzklidinus dvigubai.tai kaip is tokios mases iskociot ta kvadrata, jeigu ta mase tokia skysta?bandziau deti dar miltu , bet visiskai nepakeite situacijos..ziuriu cia ne man vienai taip gavosi- tai , ka tikrai tesla ismetimui ? :)ka ne taip darome? :)

    AtsakytiPanaikinti
  38. Labai skanu, tik kita karta nedesiu kardamono..kazkaip per keistas skonis bandelems:)

    AtsakytiPanaikinti
  39. Kol neturėjau duonkepės puikiausiai suminkydavau tešlą ir be jos. Tiesiog nebijokite įberti miltų - po truputį, kol gausis normali minkoma tešla. Jeigu pakildinot skystą kaip blynams tešlą, natūralu, kad nepavyko iškočioti. Tešla prie pakildinant tikrai neturi būti skysta. Šiek tiek limpanti prie rankų - taip, bet tikrai ne skysta.

    O kardamonas tikrai suteikia specifinį, bet visai neprastą skonį :) Aš jo beriu, tik mažiau, nei nurodyta, ne daugiau kaip 1 a. š.

    AtsakytiPanaikinti
  40. Puikios bandelės ir tešla labai gera, kočiojant net miltų neprireikė :) Kitą kartą bandysiu su riešutų įdaru daryti, turėtų būti dar skaniau :)

    AtsakytiPanaikinti
  41. Kepiau ir aš bandeles šiandien... Tešla neiškilo (naudojau sausas mieles), nesuprantu kodėl. Bet gavosi mažyčiai skanūs sausainukai (bandelėm tikrai nepavadinsi). Kitąkart reikės vėl bandyti, gal su mielėm ką ne taip pridirbau...

    AtsakytiPanaikinti
  42. Aš kepiau irgi su sausom mielėm. Tešla visai nekilo, bet man teko truputį improvizuoti: nebuvo sviesto, per mažai pieno, todėl, prisiminusi kitokio tipo mielinę tešlą, pyliau aliejaus ir minkiau. Nekilo nekilo, bet kai spjoviau ir vis tiek suformavau bandeles, pašoviau į orkaitę, jos pradėjo akyse kilti ir gavau puikutes bandutes. Ir ech - tik ištraukus iš orkaitės grįžo brangiausias su sviestu :/

    AtsakytiPanaikinti
  43. Kepiau du kartus ir viskas gavosi kuo puikiausiai, tiesa tiksliai (kaip niekad) laikiausi recepto. Kvapas namuose dieviškas :) Tiesa aš bandeles kepiau gulščias, kardamonas labai tinka.

    AtsakytiPanaikinti
  44. as tai nedejau kardamono, neturejau tuo metu, o idara dariau viena is smulkintu dziovintu spanguoliu ir slyvu, kita aguonos su cukrum ir trecia su cinamonu, buvo labai skanu, vaikams labiausiai patiko su aguomon, tesla gavosi super ir pakilo kaip reikiant

    AtsakytiPanaikinti
  45. mm visada 6itas kepu :]] !!
    aciu uz recepta :]]

    AtsakytiPanaikinti
  46. Ka tik istraukiau is orkaites, mieliausias jau lapnoja su peiliu ir sakute, negalejo sulaukt kol praaus:)..."nuodemingas" jusu blogas ,Sonatina!!:)..na taip.. saldziai... gardziai,.. skaniai.. "nuodemingas":)))))

    AtsakytiPanaikinti
  47. Vakar kepiau bandeles,gavosi super.

    AtsakytiPanaikinti
  48. Aš irgi vakar kepiau :) Tikrai skanu. O kas dėl miltų, tai aš pati tik dabar supratau, o galbūt ir kitos čia rašiusios darė tą pačią klaidą, kurioms tešla gavosi per skysta, kad miltų 1 gr. nelygus 1 ml. O aš matavau miltus su matavimo indu, kuris skaičiuoja mililitrus. Ir įdėjau 500 ml, ir jų buvo mažai, tad dėjau jų dar ir dar šiek tiek.. :) Gavosi gerai, nes klausiau rankų ir tešlos, bet maniau, kad čia recepto klaida :) Puiki pamoka kitam kartui :)

    AtsakytiPanaikinti
  49. o žinot, visgi pamačiau, kad mano matavimo indas matavo gramus. Vadinasi, recepte nurodytas miltų kiekis man buvo tikrai per mažas :) Tad kiekvienai siūlau stebėti savo individualų gaminimo procesą ir dėti miltų tiek, kiek norės rankos, kad tešla, kaip ir buvo rašyta, liptų tik minimaliai :)

    AtsakytiPanaikinti
  50. Bandeles begalo skanios!! tesla palikau vos vos limpancia, iskilusi ji buvo labai puri ir minksta. kita karta bandysiu paprastas badeles suformuoti is sios teslos.

    AtsakytiPanaikinti
  51. tik ka iskepiau - pasakiskos bandeles, tik man noretus daugiau cukraus. Na bet cia jau pagal skoni. O siaip tai kiek esu kepusi bandeliu, dar nei karto nebuvo tesla tokia gera kaip si. Svarbiausia minkyti ja ilgai, tuomet kuo toliau, tuo maziau ji limpa prie ranku. Galiausiai ji man liko lipni, bet prie ranku ne kiek nekibo. Net kociojant ant stalvvirsio miltu vos vos pabarsciau. Ir miltu i tesla dejau 450 g ir naudojau sausas mieles (kurias uzpyliau siltu pienu. Tokiu siltu, kad ikisus pirsta galima ji ilgai islaikyti, nes mielem per karstas pienas yra blogai) ir viska kildinau orkaitej apie 30 laipsniu tmperaturoj, uzdengus ranksluostuku.

    Sonatina, aciu uz pasidalintu receptuku!

    AtsakytiPanaikinti
  52. Na bandau ir as siandien kepti, tesla gavos labai smagi, tokia minkstute, gal siek tiek ir limpa, bet tikrai nesivelia ant pirstu, na laukiu kol pakils :)

    AtsakytiPanaikinti
  53. mmm kokios skanios :) labai aciu Sonatinai, tikrai puikus receptukai, rytoj vel kepsiu bandeles:) ir mano mazajai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  54. AI beje klausimas toks, maniskes vistiek iskilo tokie bokstelliai, kame reikalas, ka blogai padariau? Nors skoniui tai tas netrukdo?

    AtsakytiPanaikinti
  55. "Bandeles per centrą prispausti šaukšto kotu" - kam reikalinga sita procedura? Ka ji duoda?

    AtsakytiPanaikinti
  56. tam kad kildamos jau susuktos bandelės neisvirstu.. ka tik isbandyta praktiskai :D

    AtsakytiPanaikinti
  57. Bandeliu receptas yra labai aiskus dekoju uz tai ir begu minkiti teslos.

    AtsakytiPanaikinti
  58. laba diena,norejau paklausti,ar i cinamona dedat vaniles cukru ar esencija,dejau si kart cukru,bandeles labai skanios gavosi...

    AtsakytiPanaikinti
  59. Gal galite tiksliai parasyti eiliskuma kaip viska su duonkepe darot? Kaip kildinate tesla? Jei pas jus duonkepe KENWOOD kokia programa? Aciu :)))

    AtsakytiPanaikinti
  60. Pastaruoju metu naudoju vanilinį cukrų.

    O į duonkepę pirmiausiai supilu pieną ir ištirpintą sviestą. Tuomet suberiu miltus, sumaišytus su kardamonu, ant miltų į skirtingus kampus dedu cukrų, druską ir sausas mieles. Mano duonkepė ne Kenwood, tačiau, manau ir joje yra tešlos programa. Aš naudoju būtent tešlos ruošimo programą, kuri tešlą suminko ir pakildina. Viskas užtrunka 1,5 val.

    AtsakytiPanaikinti
  61. Tai sviesta vis delto reikia tirpinti?

    AtsakytiPanaikinti
  62. As prispaudziu saukstu, bet kepant man vistiek tos bandeles isvirsta, gal per stipriai tesla suvynioju ar kame bedos...

    AtsakytiPanaikinti
  63. grybu karas...13 gr mieliu,su tiek mieliu gali tik... pakilt,o ne tesla

    AtsakytiPanaikinti
  64. Į duonkepę nerizikuoju dėti netirpinto sviesto, todėl ištirpinu. Bet jeigu tešlą minkyčiau rankomis - sviesto netirpinčiau.
    Laura, galbūt tiesiog per siauras ir per aukštas bandeles darote? Pabandykite pjaustyti plačiau...
    Visuomet naudoju tiek mielių, kiek nurodyta - dar niekada nepritrūko. Paprastai 1 kg miltų imama 15 - 25 g šviežių mielių. Taigi 400 - 500 g miltų 13 g mielių tikrai užtenka.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o kiek reikia deti kepimo milteliu siam receptui? ar su milteliais nieko nesigaus?

      Panaikinti
  65. Su kepimo milteliais tikrai nesigaus, nes čia yra mielinė tešla, tad būtinai reikia mielių.

    AtsakytiPanaikinti
  66. Tai pati geriausia tesla is kokios esu dariusi bandeles!! visada darau tik is jos!! super minksta, puri ir labai skanu!!

    AtsakytiPanaikinti
  67. Dievinu kardamono kvapa.. dabar kildinu tesla sitoje orkaiteje.. :) tikiuosi gausis.. ai va, gal atsakys kas nors kol pradesiu formuoti bandutes-

    Pas mane tik valines esencija..pagalvojau jeigu sumaisyciau as ja su sviestu kuriuo tepsiu tesla pries apibarstant cinamonu...ar gausis kas? :)

    AtsakytiPanaikinti
  68. labai ačiū už šitą receptą :) Jis tikrai labai aiškus ir puikus. Pirmą kartą kepiau mielines bandeles, ir viskas puikiai pavyko, gavosi minkštutės, purios ir labai skanios. Tiksliai laikiausi repcepto, matavau visus produktus, ir tešla gavosi būtent tokia, kaip rašėte -minkšta ir truputį kimbanti prie rankų, bet ilgiau paminkius nustojo kibti visai. Tik aš kepiau paguldytas, nes jos kildamos visos išgriuvo, bet bandelėms tai tikrai nepakenkė :)

    AtsakytiPanaikinti
  69. Aš net pati nustebusi,kad puikiai pavyko man šios bandelės.Aš nesu gera kulinarė,man labai nepatinka gaminti maista,bet kartais norisi palepinti šeimą.Tad dar karta Ačiū Jums už puikų receptą!!!

    AtsakytiPanaikinti
  70. Laba, norejau paklaustie kiek mazdaug iseina bandeliu is tokio kiekio? :)

    AtsakytiPanaikinti
  71. Kepiau bandeles. Viskas super, tik man mazai buvo cukraus, as asmeniskai deciau dvigubai. Po keliu dienu bandeles sukietejo bet idejus i mikrobangu krosnele, jos vel suminkstejo. Aciu sonatina uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  72. Aciu labai uz recepta, pasakiskos bandeles, viskas gerai pavyko is pirmo karto!

    AtsakytiPanaikinti
  73. sveiki, pasiruosiau tesla ir pamaciau, kad kepimo popierius baigesi!!! gal kas galite patarti, ar gerai bus, jei tiesiog istepsiu skarda sviestu?
    Aciu uz nuostabius receptus, Sonatina.

    AtsakytiPanaikinti
  74. Subjektyviam skoniui mano, 2a.š. kardamono pasirodė per daug, erzinančiai per daug. Ir kadangi stengiuosi nenaudoti baltų miltų, kepiau iš rupiai maltų speltos grūdų. Na nelabai gavosi, turiu pripažinti :D

    O Ekstra miltai, tai kokie?

    AtsakytiPanaikinti
  75. Man sios bandeles gavosi ne purios ir minktos, o kietokos. Nesuprantu, ka dariau ne taip. O kita diena isvis kietos. Nors skonis teslos visai patiko. Tik "nei purumo", nei minkstumo" neivyko.

    AtsakytiPanaikinti
  76. Sonatina, fantastiškos bandelės ;) Va maniškės http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/430382_4752575419094_478175687_n.jpg

    AtsakytiPanaikinti
  77. ar galima vietoj minksto sviesto deti margarina? ar kazka kita tik ne sviesta? as gyvenu ne lietuvoje todel negaliu gauti sviesto. labai aciu uz atsakyma. jurgita

    AtsakytiPanaikinti
  78. Labai skanios,jau antra kart kepu mmmmm....

    AtsakytiPanaikinti
  79. Labai skaniai ir man gavosi :) paprastas ir skanus receptukas, aciuu...

    AtsakytiPanaikinti
  80. Labai geras receptas, minkštutės , tik musu seimai nelabai kardamonas :) dejau 1 sauksteli, kitakart deciau nebent ant sauksciuko galiuko.

    AtsakytiPanaikinti
  81. Pasakiškos bandelės, tešla minkštutė ir viskas gavosi puikiai :) tik dariau su dviem įdarais - pusę su cinamonu, o kitą pusę tešlos su lazdyno riešutais:) Galima pirštus apsilaižyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  82. sveika šiandiena bandysiu kepti daryti tešla tikiuosi pavyks.dar bandelių nesu kepusi

    AtsakytiPanaikinti
  83. vakar bandziau kept... bijojau kaip cia gausis... bet ... gavosi nuostabios! draugas gyre, uzsiprase kad dar iskepciau, tad teko ir siandien kept, nes vakar istirpo akimirksniu :) dekui uz nuostabu receptuka:)

    AtsakytiPanaikinti
  84. O mano bandelės labiau primena džiuvėsius :(
    Gal per karšta temperatūra?
    Noriu bandyti dar kartą, bet nežinau ką daryti kitaip...

    AtsakytiPanaikinti
  85. Tobulos....panasu, kad greitai neliks :)
    ..man til reikejp ploniai iskocioti ir gal siek tiek daugiau sviestuko itepti :) bet purumas neispasakytas :)

    AtsakytiPanaikinti
  86. Šiandien kepiau, viskas pavyko gerai, nes be svarstyklių produktams, niekas nelipo, puikiai kočiojosi. Šaunumėlis! Ir iš pirmo karto :) tik vieną klaidą padariau - per ilgai kepiau, užteko 1-2 min viršaus ir parudavo per daug. Antras kartas bus tobulas :)) ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  87. Labai skanios, minkstutes bandeles. Kaledu ryta namiskiams dariau staigmena, visi pabude rado prikepta kalna garduciu banduciu. Jos kaip mat isnyko :)
    Kepiau jau du kartus ir abu pavyko puikiai. Didelis ACIU uz recepta. :)

    AtsakytiPanaikinti
  88. Man tesla gavosi tikrai per skysta :( Kas nors galite prasau parasyti matavimus puodukais pvz imant normalu 250 puoduka, kiek bus puoduku pieno ir miltu ? Matyt ne viena as cia grybauju :( Nes dejau 0,5 l pieno ir 1000 ml ir gavosi tirsta blynu tesla :( ( cia pagal sena receta jusu ) Dar dadejau keleta sauju miltu nu vis tiek ziauriai limpa :( Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  89. oi neparasiau,kad emiau is cia receptuka:
    http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=4744&st=96&p=4654906&#entry4654906 prasau
    nu jau labai megstu bandukes ir labai noriu ,kad gautusi,bet matyt mano ml neatitinka jusiskio :( perverskite prasau jei nesunku puodukais,aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  90. iskepiau.. ,aromatas pasklydes po namus nerealus!!! Bandeles minkstumas ir skanumas ir uau.... nors pries tai rasiau dvi zinutes ,kad tesla pasmane gavosi pakankamai skysta. t.y. tistos grietines tirstumo;minkiau (kaip kazkas rase,reik minkyti ilgai ) apie 20min,vistiek pliurza kazkokia, padetis nepagerejo !!! Meginau taisyti padeti: dejau dar keletas sauju miltu ir po to piliau alieju ir minkiau tam ,kad nereiketu deti miltu ! Nors skonio nepagadino,bet man atrodo, kas minko rankomis ,ne duonkepeje !!! Miltu cia reikia daugiau- kitakart desiu dar miltu,nes akivaizdziai -net formos nelabai laike,bet kadangi valgymas namie -forma nesvarbi :))) Svarbu skonis 100 balu !!!
    Bet vistiek pasidalinkyte,kam negaila,kokios proporcijos pas jus miltu ir pieno ( ismatuokit puodukais,prasau ) ,Aciu :)))

    AtsakytiPanaikinti
  91. man gavosi kaip sausainiai, labai skanios, bet ne minkstos bandeles, o sausainiai, nedraugauju as su mieline tesla :(

    AtsakytiPanaikinti
  92. labai puikios bandeles, kepu jau ne pirma karta, viskas gaunasi super ;) draugas sake, kad su paruotuves bandelemis net nera ko lyginti ;) Aciu Jums uz toki puiku recepta!!!

    AtsakytiPanaikinti
  93. Labai labai....labai skanios bandeles, net vyras, kuris nemegsta mieliniu patiekalu, valge ir gyre ir vel valge:D perskaiciusi komentarus buvau pasiruosusi jau miltu deti daug, taciau sunaudojau kaip ir nurodyta buvo 500gr plius dar saujale...:) gal tik per plonai iskociojau ir siektiek perkepiau bet gavosi fantastiskai...:) aciu aciu uz receptuka:)

    AtsakytiPanaikinti
  94. Labai skanios ir minkstos bandeles super

    AtsakytiPanaikinti
  95. Sis receptas jau seniai guli mano receptu sasiuvinyje.Bandeles visada gaunasisuper skanios!!!

    AtsakytiPanaikinti
  96. Na bandeles gavosi tiesiog super!!!! Nei truputi nieko daugiau nedejau.Labai dziaugiuosi , kad radau si receptuka !!!!!Aciu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  97. Super... tik kažin ar su pienu be laktozės išeitų? ir vietoj sviesto naudojant margariną? Sunku, kai laktozės nevirškini :/

    AtsakytiPanaikinti
  98. kepsime dabar turetu buti labai skanios is jusu komentaru

    AtsakytiPanaikinti
  99. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  100. o temperatura su vejeliu ar be?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tokia temperatūra būtų kepant be vėjelio. Aš paprastai kepu kelias skardas, tad jungiu vėjelį ir temperatūrą mažinu 20º C.

      Panaikinti
  101. Viskas su receptu yra tiesiog puiku :) Viską dėjau taip, kaip parašyta, tik pirmų 10minučių suputojimo nelaukiu ir šiek tiek miltų mažiau dedu, nes pastebėjau, kad ilgiau paminkius jau ir prie rankų nebelimpa. Šiandien ketvirtą kartą kepiau. Išeina 15 bandelių ir jos "dingsta" greičiau, nei atvėst spėja :) Tiesa, pirmą kartą kai kepiau- subliuško, mat kildinu jas orkaitėj (50 laipsnių šilumoj) ir pamaniau, kad nieko tokio, jei bandelės pabus orkaitėj, kol ši įkais... :D Iš klaidos pasimokom draugiškai- bandeles šauti reikia į ĮKAITINTĄ orkaitę . Skanaus ir ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dziaugiuosi laiku perskaiciusi komentara :D as irgi taip norejau daryti :D

      Panaikinti
  102. kokio skanumo!!!pirma kart dariau mieline tesla ir gavosi,neitiketina.nesu konditere.bet sitos bandeles pasakisko skonio.aplamai visi Sonatinos receptai mano ibandyti yra puikus!.aciu

    AtsakytiPanaikinti
  103. kiek mazdaug iseina bandeliu pagal si receptuka ? aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  104. Sveiki norejau kepti sitas bandeles bet paziurejau kad cukraus neturiu kuom butu galima ji pakeisti? arba gal galima jo nedeti?

    AtsakytiPanaikinti
  105. Bandelės TOBULOS! :) mano vyras nelabai mėgsta cinamono, bet sakė, kad labai skanu! Tikrai kepsiu dar ne kartą ir su kitokiais įdarais :) superinė tešla!

    AtsakytiPanaikinti
  106. Puikiai gavos, ačiū už receptą:)

    AtsakytiPanaikinti
  107. Sakykit prasau,o duonkepej tesla uzminkyt yra kokia programa atskira?nes turiu duonkepe,bet tik kepu duona joje,niekad nebandziau tik tesla ruosti...aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  108. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  109. GAVOSI !!! P.S. Man tokie dalykai niekad nesigauna :))) ACIU! Super receptas :)

    AtsakytiPanaikinti
  110. Mano vyro megstamiausios bandeles. Daznai praso iskepti. As dar kepu vietoj cinamono su aguonom ir cukraus misiniu. Man asmeniskai dar skaniau 😍

    AtsakytiPanaikinti
  111. Laba diena. Bandeles skanios, bet kepant didele dalis idaro isbego (istirpo svietas ir cukrus) ir liko skardoj. Ar taip ir turi buti?

    AtsakytiPanaikinti
  112. Jau apie 5 metus gaminu sias bandeles,visada gaunasi puikiai! Visa seima greit susveicia 😋😊.
    Aciu jums Sonatina!

    AtsakytiPanaikinti