2010 m. sausio 4 d., pirmadienis

Morengų ir aguonų tortas su karameliniu kavos kremu

 P10100131-1 copy
Aguoninis biskvitas
150 g sviesto
150 g cukraus pudros
1 citrinos tarkuota žievelė
1 a. š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
100 g miltų
200 g maltų aguonų
2 v. š. pieno

Sirupas
6 v. š. vandens
4 v. š. cukraus
2 v. š. brendžio

Morenginiai sluoksniai
5 kiaušinių baltymai
200 g cukraus
~80 g smulkintų pakepintų graikinių riešutų

Karamelinis kavos kremas 
400 g sviesto
2 skardinės (po 397 g) Rududu
200 ml stiprios kavos

Aguoniniam biskvitui išplakti minkštą kambario temperatūros sviestą su puse cukraus pudros. Įmaišyti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Po vieną įmaišyti kiaušinių trynius. Miltus sumaišyti su aguonomis ir atsargiai įmaišyti į tešlą kartu su pienu. Baltymus išplakti su likusia cukraus pudra iki standumo ir įmaišyti į tešlą. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 24 cm skersmens torto formą ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių. Ataušinti ir perpjauti į du sluoksnius.

Sirupui vandenį užvirti su cukrumi. Nukelti nuo viryklės, ataušinti ir įmaišyti brendį.

Morengams baltymus išplakti, kol suputos, nenustojant plakti po šaukštą berti cukrų (kitą šaukštą cukraus berti po to, kai ištirps anksčiau subertas). Padidinti mikserio greitį iki maksimalaus ir plakti, kol masė bus labai standi ir blizgi (apie 10 minučių). Įmaišyti riešutus. Ant kepimo popieriaus nusibrėžti du 24 cm skersmens apskritimus ir juose lygiu sluoksniu paskleisti baltymų masę. Kepti iki 100° C įkaitintoje orkaitėje, kol morengai lengvai nusiims nuo kepimo popieriaus (priklausomai nuo orkaitės bei patalpos drėgnumo tai gali užtrukti 1 - 6 val.).  Vienu metu galima džiovinti du morengų lakštus tik tuo atveju, jei orkaitė yra su ventiliatoriumi. Morengus geriausia džiovinti kelias valandas iš vakaro ir palikti išjungtoje orkaitėje per naktį.

Kremui visi produktai būtinai turi būti vienodos kambario temperatūros. Sviestą išplakti iki purumo (plakti mažiausiai 5 minutes), po šaukštą nenustojant plakti sudėti Rududu ir gerai išplakti, kol masė pašviesės. Po šaukštą plakant įmaišyti kavą (kitą šaukštą pilti tuomet, kai prieš tai įpiltas jau bus visiškai įsimaišęs į kremą).

Vieną aguoninio biskvito sluoksnį sulaistyti cukraus sirupu su brendžiu. Aptepti kremu. Dėti morengo sluoksnį, aptepti kremu. Vėl dėti aguoninį biskvitą, sulaistyti, tepti kremu, dėti morenginį sluoksnį. Visą tortą aptepti kremu. Skanaus!

P. S. labai skanus tortas, primenantis "Alkavą"...

223 komentarai:

  1. Dar kriaušių į vidų ir bus mano mėgstamiausias tortas

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pirmoji reakcija ;
    O jergutėliau, kokia fantastika ))

    Būtinai saugausi ir jis keliauja kur nors.....į sąrašo viršų )

    AtsakytiPanaikinti
  3. o ar morengo sluoksnis kietas ar minkstas bus? Siaip tai tortas atrodo fantastiskai:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. man iškilo toks pats klausimas kaip Anonimiškam.
    kad ir kaip būtų, tortas regisi stulbinantis!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai ačiū! Tortas tikrai vertas dėmesio :)

    Morengas gaunasi trapus, tirpstantis burnoje, nuo kremo nesuminkštėja.

    AtsakytiPanaikinti
  6. tortas keliauja i sarasa,tik klausimas ar aguonas malti sausas ar tinka tas aguonu ruosinys kur buna pirkti maltos?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Laba diena,

    šis nuostabus tortas taip pat mano sąraše ir gaminsiu kai tik bus proga.
    Tik dar klausimėlis - o Jūs morenginius padus abu kepate kartu ar atskirai? Jei kartu - kokią orkaitės funkciją naudojate?

    Iš anksto dėkui už atsakymą

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aguonas naudojau jau maltas, bet lenkiškas, kurios yra be cukraus. Kiek mačiau Lietuvoje parduodamos maltos aguonos būna jau su cukrumi. Galbūt galima naudoti ir tokias, tik tuomet derėtų sumažinti cukraus kiekį tešloje. Šiaip aguonas nesunku sumalti blenderiu.

    Sigita, morenginius lakštus kepiau abu iškart. Kepdama kelis lakštus visuomet jungiu kaitinimą iš viršaus ir apačios ir ventiliatorių. Tik reikia įvertinti, kad tuomet orkaitės temperatūra paprastai turi būti 20º C mažesnė, nei nenaudojant ventiliatoriaus.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aciu,Sonatina,kaip tik turiu lenkisku maltu aguonu...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Gundausi išbandyti šį receptą. Bet bijau, kad nieko nesigaus, nes kiek bandžiau kepti morengus nieko nesigaudavo.
    Kažkaip neišsiplakdavo baltymai iki purumo.:(

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sonatina,

    parasyk, prasau, kaip darai baltas "rozeles" ant tortu - jos taip graziai atrodo, o pasigaminti ju nemoku....

    AtsakytiPanaikinti
  12. Meta, labai svarbu, kad plakant baltymus indas ir plakimo šluotelės būtų absoliučiai be riebalų. Na ir labai svarbu pats mikseris, jo galingumas...

    Monika, tai yra paprasčiausi morengai. Iškepu jų daugiau ir laikau sandariose dėžutėse - labai mėgstu jais papuošti tortus :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. as noreciau paklausti del to morenginio sluoksnio. ar jis toks storas gaunasi bekepant, ar isplaktus baltimus supylus taip ir stovi tokio storumo? gal ir kvailyste paklausiau, bet dar niekad neteko morengu kepti. ir kaip suprantu, jie orkaiteje turi daugiau dziuti nei kepti. ar teisingai supratau?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Nuostabiai atrodantis tortas. Kadangi artėja sūnaus gimtadienis, tai būtinai išmėginsiu (tikiuosi, kad bent jau panašus gausis).

    AtsakytiPanaikinti
  15. Na, as ka tik netycia atradau Sonatinos bloga ir negaliu atsidziaugti ! Kiek daug tortu ir vienas uz kita skanesni atrodo ! Wow ! As labai noreciau padaryti sita ,bet gyvenu Amerikoje , siltojoje Kalifornijoje, ir neturiu Rududu pieno, galiu gauti tik paprasta sutirstinta ir isvirti ??? nezinau ar bus geras skonis ?

    AtsakytiPanaikinti
  16. voveriau, taip, morengai labiau džiūva, nei kepa :) Lakštai gavosi tokio storio, kokio ir buvo užtepti baltymai ant kepimo popieriaus. Man jie tik šiek tiek pasipūtė į šonus, tad teko surenkant tortą apipjauti kraštus.

    Taip, vietoje Rududu idealu naudoti išvirtą kondensuotą pieną :) Skonis tikrai nenukentės.

    Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  17. Sveikute Sonatina ka tik issikepiau si morengini torta skonis idealus bet susiduriau su viena problema, kai isplakiau sviesta ir sumaisiau su rududu buvo viskas puiku bet po kokiu 7 saukstu kavos kremas susoko tokiom smulkiom kruopelem. kaip tu manai ka as dariau neteisingai? Produktai buvo visi vienodos temperaturos.
    O siaip tai labai visoms rekomenduoju.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Sveiki,
    ir man tas pats gavosi su kremu.. :( Laukiu, kol iskeps morengai :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Sveiki, bandau daryti šitą tortą (beje, bus pirmas mano gyvenime "rimtas" tortas). Morengai kepė apie 6 val... Dabar padariau tešla biskvitui ir tik pabaigus supratau, kad neįpyliau pieno, nes eigoje nebuvo parašyta. Kada jį reiktų įpilti? (gal kitam kartui pravers :-)
    Ką būtų galima pilti vietoj brendžio į sirupą? Nes tortas bus vaikų gimtadieniui.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Iš tiesų ir man darant šį tortą antrą kartą kremas supylus kavą sušoko kruopelėm, nors visus ingredientus laikiau kambario temperatūroje per naktį... Reikėtų bandyti gelbėti kremą jį šiek tiek pakaitinus mikrobangų krosnelėje ar ant vandens garų vonelės ir tada gerai išmaišyti.
    Vis galvoju, ką daryti, kad taip nenutiktų - manau, kad kavą pilant reikėtų nebeplakti mikseriu, o tik maišyti šluotele, nes greičiausiai taip nutinka per ilgai plakant...

    Naujoke, jau įrašiau, kad pieną reikia supilti kartu su miltais ir aguonomis. Atsiprašau, kad praleidau... Vietoje brendžio galima ir visai nieko nepilti arba kelis šaukštus kokio nors sirupo...
    O dėl morengų kepimo – geriausiai juos kepti iš vakaro ir laikyti įjungus orkaitę 1 - 2 valandas. O tuomet orkaitę išjungti ir morengus palikti džiūti uždarytoje orkaitėje per naktį.

    AtsakytiPanaikinti
  21. klausimelis del sio torto :). kava 200 ml tai sausa deti ar kaip?

    AtsakytiPanaikinti
  22. Ne sausa:-D pilti uzplikyta kava :-)

    AtsakytiPanaikinti
  23. aisku tada del kavos, klausiau ne is kvailumo :), nes valgiau panasu torta, kur kreme buvo daug kavos sausos

    AtsakytiPanaikinti
  24. sutinku,ir pilant sausa kava man kremas nesusoka i tuos "guzelius".O del "rududu"-gyvenu ne Lietuvoj ir pas mus tokio daikto nera-kiek laiko virti paprasta kondensuota piena?Siaip tortas atrodo fantastiskai-labai noriu pabandyt!!

    AtsakytiPanaikinti
  25. p.s.-sausa tai tirpia kava o ne maltas pupeles:))jeigu ka:))

    AtsakytiPanaikinti
  26. na va, dariau as si torta ir matyt kazka netaip padirbau. bandau issiaiskinti klaidas :). nesupratau ka netaip padariau, kad morengai neiskepe. ir isplakiau gerai, kad bliuda apvertus neiskristu ir dziovinau ilgai.
    o del kremo: tai man susoko, bandziau gelbeti ant garu voneles, tai kruopelytes dingo, bet pats kremas pasidare skystas ir nebesustingo

    AtsakytiPanaikinti
  27. del morengu kepimo as cia tokioj knygoj skaitau kad morenginio torto biskvitus kepa 180 l celsijaus (arba 350 Farengeito) apie valanda,o del kremo-man pirmakart susoko bet kava itariu gal nebuvo pilnai atvesusi ir supyliau visa kiek reikalauja recepte-is pradziu plakesi puikiai o supylus paskutine dali kavos va taip ir susoko...antrakart kavai leidau visiskai atvesti ir pyliau turbut tik puse,daugiau pabijojau-ir gerai gavosi...kitakart bandysiu deti tirpia kava nes esu dariusi(kitam tortui) su plakta grietinele maisyta tirpios kavos miltelius-irgi skanu buvo.As cia tik vakar sita puslapi atradau-Sonatina-kokio grozio tortai!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  28. Esu labai nusivylusi ir pikta, nes kepiau šį tortą ir viskas buvo gerai, kol nepriėjau iki kremo - suplakus rududu su sviestu buvo kremas, pilant kavą...gavosi vanduo - kremo neliko :( Manau kad čia yra klaida, ne 200ml, o 20ml. Dėl kvapo, skonio, bet logiškai mąstant negali jug 200ml skysčio susimaišyti su 250ml sviesto. tiesiog nelogiška. Vanduo su riebalu nesimaišo.

    AtsakytiPanaikinti
  29. Jokios klaidos recepte tikrai nėra - reikia būtent 200 ml kavos. Taip, šis kremas labai kaprizingas, labai svarbu, kad visi produktai būtų šilti. Tikrai dariau šį tortą ne kartą ir būtent tokio kremo man jame norėjosi. Nes su 20 ml kavos, be abejo, kremas išsiplaktų žymiai lengviau, bet, mano nuomone, kremas būtų gerokai saldesnis.
    Štai čia yra kremo gaminimo eiga su nuotraukomis, gal pasižiūrėjus bus šiek tiek lengviau...

    O morengus reikia džiovinti tikrai tokioje temperatūroje, kaip nurodyta. Paskutinį kartą turėjau pakankamai laiko, tai laikiau 3,5 val. įjungtoje orkaitėje - išdžiuvo kuo puikiausiai.

    AtsakytiPanaikinti
  30. Dėkui Sonatina, už greitą atsakymą, kad taip būčiau vakar radusi šitą nuotraukų eigą, būtų buvę lengviau. Šnd ragavome tortą - šiaip tikrai labai labai skanus. tik kremą kitą syk daryčiau pagal save, nes nu tooooks vaizdas gražus pas Jus, o maniškio torto...gerai, kad patys valgysime. Skonis irgi - man tas sviestas jaučiasi, ne kremas, o sviestas. Tikrai labai kaprizingas kremas :) Bet bendrai - biskvitas skanus, morengas duoda savo 'svorį" :)
    Dėl morengų man labiausiai padėjo kažkur skaitytas patarimas, kad palikti pravirą šiek tiek orkaitę - kad drėgmė išgaruotų, va nuo tada visada gerai gaunasi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  31. Gaminau sita torta: kremas gavosi puikiai, jokiu kaprizu nerode :-) O va, biskvitas gavosi nekoks, bet as pati ir kalta :-)

    AtsakytiPanaikinti
  32. Recepto idėja nebloga, bet tos kavos į kremą pilt tikrai nereikia, skoniui galima įdėti tirpios kavos miltelių koks bebūtų puikus morengas, vanduo kreme jį drėkina ir jis praranda savo trapumą. tai labai sugadino bendrą įspūdį.

    AtsakytiPanaikinti
  33. o man kvailas klausimas iškilo kaip su tom aguonom yra. ar jas sausas reikia sumalti, ar pamirkytas?

    o sviestinis kavois kremas yra sukamas mediniu šaukštu, norint, kad nesušoktu. visada tik taip darau, kuo puikiausiai išsisuka ir nebūna jokių gumulėlių. be abejo, procesas varginantis, bet vertas pastangų

    AtsakytiPanaikinti
  34. Kepiau ir as si torta,laaaabai patiko,ir aguoninis sluoksnis ir morenginis,aguonas reikia sumalti sausas(cia spygliui).
    Kremas man daznai nesigauna is karto,bet man pavyksta ji isgelbeti,jei supilu kava ir man atsiskiria kava nuo kremo,as ikisu krema keliom sekundem i mikrobangine,kremas susyla ir tada mikseriu plaku,kol pasodaro purus,nors si karta ikisau per ilgam,bet tada ikisau dar i saldymo kamera 5 min,ir vistiek jis man gavosi puikus,isiplake iki purumo.Turejau sveciu is uzsieniu ir visiems tas tortas labai patiko,aciu uz recepta..

    AtsakytiPanaikinti
  35. liepal, mano manymu, be kavos kremas būtų tiesiog gerokai per saldus... Dariau šį tortą nekartą ir morengas liko visiškai trapus ir sausas. Jei morengas suminkštėjo, greičiausiai jis nebuvo tinkamai iškepęs...

    Spygli, aguonas naudoju jau iškart sausas sumaltas.

    Dėl kremo - paskutinį kartą ilgokai plakiau sviestą, kol gerokai pašviesėjo ir buvo labai purus. Tuomet po šaukštą įmaišiau kondensuotą pieną, ir gana lėtai maišydama mikseriu po šaukštą supyliau kavą. Kremas gavosi idealus.

    AtsakytiPanaikinti
  36. Labai ačiū už receptą. Tortas gavosi puikus, nors morengas kepant neiškilo. Į karamelinį kavos kremą dėjau tirpią kavą, tačiau kitą kartą ją ištirpinsiu mažame vandens kiekyje, nes labai ilgai teko maišyti, kol kavos granulės ištirpo. Tikrai super !!! Laukiu sekančios šventės - darysiu vėl.

    AtsakytiPanaikinti
  37. norėčiau ir aš išandyt šį savaitgalį šitą torčiuką... jau seniai jį nusižiūrėjau :)
    Bet noriu paklaust ar nebūna mažai kremo? atrodo nedidelis kiekis, o tiek daug tept reikia.

    ir dar: kelintą dieną reikia valgyt, kad būtų skaniausias?

    AtsakytiPanaikinti
  38. Iš tiesų kremo paskutinį kartą pasiruošiau gerokai daugiau, kad užtektų ir tortui papuošti. O valgėme visus kartus jau kitą dieną.

    AtsakytiPanaikinti
  39. Kadangi tiek daug patyrusiųjų nesekmes su kremu, jaučiu, teks užsipirkti dvigubą kiekį produktų - kad turėčiau ne vieną bandymą :) Rytoj tortui yra proga - taigi, bandysiu šiandien parengti morengus :)

    AtsakytiPanaikinti
  40. Taigi, tuomet, prieš dvi savaites šis tortas gavosi tieiog beprotiškai fantastiškas. Nepadarė didelio įspūdžio biskvitas, kitą kartą daryčiau saldesnį ir puresnį. Morengus džiovinau po 6 val., gavosi tobuli! Kremą gaminau su didesniu kiekiu sveisto, kavos pilti nedrįsau (tortą reikėjo jau vežti tuo metu, kai kremą plakiau - nesėkmės negalėjau sau leisti. Rezultatas gavosi super skanus! Sakyčiau, karališkas, išskirtinių progų tortas!

    AtsakytiPanaikinti
  41. Kokio dydzio tortas pagal si recepta?
    Aciu, labai!

    AtsakytiPanaikinti
  42. Is vakaro pasidariau morengus, taciau siandien bandziau juos nuimti nuo kepimo popieriaus ir nepavyko :( Teko visus sutrupinti. Sonatina, kaip manai, ar reiketu kepti naujus ar butu skanu apibarstyti sutrupejusi morenga ten, kur turetu buti morengo sluoksnis?

    AtsakytiPanaikinti
  43. Man kremas kazkodel gavosi labai skystas :( kaip butu galima ji sutirstinti? HELP :)

    AtsakytiPanaikinti
  44. Sveiki, Sonatina,
    na, ilgai gundziausi ir pagaliau susigundziau issikepti si torta. Ir ka galiu pasakyti - jis NUOSTABUS!!!! Labai patiko ir man ir mano seimai. Viskas puikiai pavyko! Baiminausi del kremo, tiek komentaru paskaicius, taciau jis is karto pavyko, kaip ir visa kita! Neiskente ragavom ta pacia diena, tai skonis dar buvo ne tas, taciau antra diena, jis buvo nuostabus. Na, vienintelis, bet... Kiek per saldus mano skonio receptoriams pasirode :D, taciau tai jokia beda, kita kart teks maziau cukraus deti ;)!
    Aciu, isties labai patiko ir linkejimai nuo mano seimos ;)!

    AtsakytiPanaikinti
  45. Sveiki ,

    Labai dekui uz issamiai surasyta ir nuostabu recepta, dariau si torta anytos gimtadieniui, gavosi super skaniai! Kremas is karto pavyko! Morenga dziovinau apie tris valandas.

    AtsakytiPanaikinti
  46. Ruošiuosi kepti šį tortą. Turiu kelis klausimus. Daug mačiau receptų su kepintais riešutais, bet pati niekada tokių nenaudojau. Gal galite parašyti išsamiau, kaip teisingai juos pakepinti: kepinti orkaitėje ar keptuvėje, kiek laiko, pirma kepinti ar smulkinti, ar reikia (kiek įmanoma)nuimti žievelę.
    Dar klausimėlis, kokio stiprumo turi būti kava (kiek arb. šaukštelių jos reikia užplikyti), kad ji būtų reikiamo stiprumo ir kremas gautųsi skanus.
    Ruošiant biskvito tešlą, trynius įmaišyti šaukštu ar mikseriu?
    Iš anksto dėkoju už atsakymus.

    AtsakytiPanaikinti
  47. Labai smagu, kad tortas Jums patiko. Ačiū!

    Šis tortas sveria šiek tiek virš 2 kg.

    Emilija, riešutus suberiu į kepimo skardą ir kepinu iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Tuomet, kiek įmanoma, nuimu žievelę ir sukapoju peiliu pakankamai smulkiai.

    Kavos į puodelį beriu kupiną valgomą šaukštą.

    Trynius į tešlą reikia įmaišyti mikseriu. Tikiuosi tortas puikiai pavyks :)

    AtsakytiPanaikinti
  48. Gaminau šį tortą!!!
    Kaip tyčia mama atsivežė gabalėlį labai panašų pirktinį tokio torto (gal pyrago) gabaliuką.

    Aišku, šis nepalyginamai skanesnis gavosi - tiesiog burnoj tirpsta !!!

    AtsakytiPanaikinti
  49. Tortas atrodo nuostabiai, ir labai noriu pabandyti ji iskepti, bet as gyvenu Amerikoje, ir skaiciau kad vietoj Rududu galima naudoti virta kondencuota piena. Mano klausimai butu: virti uzdaroje skardineje vandenyje taip, ir kiek laiko. Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  50. Ačiū Sonatina už puikų receptą. Kepiau šį tortą. Viskas pavyko puikiai. Skonis tiesiog fantastiškas. Tikrai gaminsiu dar ne kartą. Įdomu būtų sužinoti, su kokiu Rududu (paprastu ar riešutiniu), gaunasi skanesnis kremas. Aš gaminau su paprastu. Gal kas bandėte abu variantus? Kurį rekomenduotumėte?

    AtsakytiPanaikinti
  51. Merginos, labai džiaugiuosi, kad tortas patiko!

    Iš tiesų, geriausiai kremas gaunasi su pačios išvirtu kondensuotu pienu. Skardines reikia sudėti į puodą, užpilti vandeniu, kad būtų visiškai apsemtos, užvirti ir uždengus virti 1,5 – 2 valandas. Svarbu, kad skardinės būtų visuomet apsemtos vandeniu.

    Skirtumo tarp riešutinio ir paprasto Rududu nelabai ir pastebėjau…

    AtsakytiPanaikinti
  52. Valiooo!!!Katik padariau sy tortuka,viskas klojosi kuo puikiausiai,na tik morengus teko 3kepti,nes vienas gavosi per plonas ir nesilupo nuo popieriaus,subyrejo...beja,krema dariau su margarinu geros kokybes,pacios pagamintu"rududu"ir 50g.itin stiprios kavos uzpilu:)niekas nei susoko,nei suskydo,super!Lauksiu rytdienos,kada bus galima ragauti:)tik dar karta isitikinau kad igudziu man tortu puosyboje truksta,oj kaip truksta:DDDDDD

    AtsakytiPanaikinti
  53. Jau rašiau, kad kepiau šį tortą ir viskas pavyko puikiai, bet vienas neaiškumas dėl morengų. Kai prapjoviau tortą, morenginis sluoksnis buvo truputėlį suminkštėjęs, manau nuo drėgmės torto viduje. Valgant tortą kitą dieną, kai jis pastovėjo prapjautas šaldytuve, morenginis sluoksnis pasidarė toks, koks ir turėjo būti - visai sausas, trapus. Gal manau pagaminus tortą ir jį aptepus kremu, reikia keliose vietose perdurti dantų krapštuku ar kuo, kad būtų "ventiliacija" ir morengai nesuminkštėtų. Kita vertus, torto papuošimui naudoti morengai, pastovėję šaldytuve, suminkštėjo. Gal tada tortą reikia jais puošti tik prieš padedant ant stalo? Šiaip morengai buvo tikrai gerai iškepę. Žodžiu, Sonatina, reikia Jūsų patarimo.

    AtsakytiPanaikinti
  54. Labas vakaras,
    Norejau paklausti patarimo. Viena panele noretu mprenginio torto, bet....be sviestinio kremo nes jai jis per riebus. Ar yra galimybe ji pakeisti kitokiu kremu? su kokiais kremais morengas dar draugauja???
    labai aciu uz atsakyma....

    AtsakytiPanaikinti
  55. jau taip gundausi gaminti kaledoms si torta, taip gundausi... tik labai baisu del morengu- isplakti baltymus tai moku, bet tas dziovinimas gasdina..

    norejau paklausti, pries kiek laiko galima juos pasidaryti ir paskui laikyti? nes nuo ju ir noreciau pradeti, viena diena pasidaryti, ar gausis, o jau tik kitadien tada visa kita.. rasei, kad pasigamini tu morenginiu gelyciu virsuj ir laikai, kol prireiks, tai matyt ir sita morengini bskvita galima laikyti ilgai, tik sausai?

    AtsakytiPanaikinti
  56. Aciu Sonatinai uz puikius receptus.!!!!!
    Tortas pavyko SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pats skaniausias!!!!!!!!!niekur problemu nekilo.
    Tiesa, kas gyvena ne LT ir nezino kuo pakeisti RUdudu, tai siulyciau pakeisti karameliniu kremu, kuris tokiuose pat indeliuose kaip kondensuotas pienas tik uzrasyta CARAMEL. ji siek tiek pasildziau ir viskas pavyko puikiai. sekmes kitoms gaminant.

    AtsakytiPanaikinti
  57. Puikus receptas ir super tortas! Aciu Sonatinai :)
    Prisiskaicius kitu bedas su morengais ir kremu, tikejausi ir as, kad iskeps guminiai, issileis arba kremas susoks i gabalus ar pavirs i skysti, bet viskas isejo gerai.
    Keli praktiniai pastebejimai. Jeigu turite orkaite su vejeliu, galima kepti dvi skardas morengu vienu metu per maksimalu atstuma, t.y. viena skarda tvirtinant auksciausiai, kita zemiausiai. Jeigu temperatura primazinama, iskepa baltesni morengai. Tai ypac aktualu, kai kepami morengai papuosimui. Be to, jeigu iseina naudoti abi skardas, geriau issikepti keturis lakstus morengu nei du - maziau laiko, geriau pjaustosi tortas. As dar aptepiau lakstus sokoladu, kad neprisigertu dregmes, bet pjaustesi sunkiau, manau, kad neverta to daryti. Nemegstu riebiu kremu, tai dariau santykiu 1 rududu - 100 g. sviesto. Gavosi puikiai, niekas nesusoko i gabalus. Manau kita karta bandysiu su dar perpus maziau sviesto. Beje, plysius tarp sluoksniu, kurie matosi isoreje, galima uzkisti apipjaustytomis nuoraizomis ir uztepti is isores kremu - atrodys idealios krastines. Kas nemegstat aguonu, galima pakeisti kokoso drozlem. Kava geriau uzsiplikyti tirpia kokiam max 50 ml, nes kremas tada lieka ne per daug skystas ir graziai tepasi ir laikosi, nenubega.

    AtsakytiPanaikinti
  58. ar niekas nepasikeis, jei skarda bus 22cm? :)))

    AtsakytiPanaikinti
  59. Išdžiovintus morengus galima apie savaitę laikyti sandariame supakuotus.

    Ugne, ačiū už patarimus :) Beje, aš recepte ir rašiau, kad galima džiovinti iškart du morengų lakštus :)

    Drąsiai galite daryti ir 22 cm skersmens formoje.

    AtsakytiPanaikinti
  60. Labas Sonatina :) dariau šį tortą, bet buvo viena problema su morengu. Kaip ir patarei, dvi valandas džiovinau orkaitėj, ir nakčiai palikau išjungtoje ir šiek tiek praviroje. Viskas būtų gerai, bet bedžiovinant dar įjungtoje, iš morengo pradėjo bėgti skystis, kiek suprantu ten buvo cukrus. Negana to, visas dugnas juo pasidengė, ir buvo sunku nulupti kepimo popierių. Dėl ko taip galėjo atsitikti?? Šiaip kremas gavosi labai gerai, niekas nesušoko :) dariau tirpią kavą, ir pyliau mažiau. Biskvitas irgi laaabai skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  61. Labiausiai tikėtina, kad cukrus nebuvo iki galo ištirpęs. Aš visuomet paragauju masės ir taip patikrinu, ar nesijaučia cukraus kristalų :)Manyčiau, kad lėčiau reikėjo berti cukrų, t. y. įbėrus šaukštą palaukti beveik minutę, tik tuomet berti kitą ir t. t.Bent jau aš taip darau :)

    AtsakytiPanaikinti
  62. Aciu uz nuostabu recepta :) Tikrai viskas gerai gavosi. o kremas tai super visiskai nesijaucia kad net 400 g sviesto, nesijaucia to riebumo :) kava isimaise i krema labai gerai, svarbiausia pilyti tik po truputi ir gerai ismaisyti, o tik tuomet vel pilt sauksta :)

    AtsakytiPanaikinti
  63. Sveiki,jau kita savaite isbandysiu si stabukla!labai skaniai atrodo:) tik va klausimukas,ar galima butu naudoti pirktinius moringus ir juos kazkaip ikomponuoti?:)

    AtsakytiPanaikinti
  64. Labas, Sonatina, labai reikia tavo patarimo. siandien ruosiau morenga siam tortui, bet jau antras paruostas ismetimui. Man, kaip jau kazkas rase, is morengo isbega sirupas, neisivaizduoju ka blogai darau. Cukru isplaku tikrai gerai, po kiekvieno sauksto plaku apie minute. Is viso plakiau apie 15 minuciu, cukraus tikrai neliko. Pirma morenga kepiau 1 valanda 100 laipsniu temperaturoje, morengas isdziuvo, bet apacioj tas sirupas. Antra kepiau su pravertom orkaites durelem 2 valandas, bet jau po 15 minuciu tas sirupas pasirode. Taip noriu padaryti si torta, bet jau puoliau i nevilti del morengo. Tiesa dziovinau du vienu metu, orkaite su ventiliatorium. Gal tu turi kokiu ideju kas gali buti blogai?

    AtsakytiPanaikinti
  65. Asta, kol atrašys Sonatina, pasidalinius savo patirtimi: dažniausiai ir iš mano morengų išsiskiria sirupas, nedidelis kiekis. Tačiau pas mane tas sirupas nelimpa prie kepimo popieriaus tiek, kad neatliptų! Nuimu popierių dar šiltą. Galbūt, reikėtų tiesiog kitokio kepimo popieriaus?
    Turiu dar klausimą šio torto gerbėjams: kaip manote, ar tiktų riešutinis biskvitas vietoje aguoninio? Ketinu kepti jį pagal tradicinį biskvito receptą, dalį miltų keisdama maltais riešutais...

    AtsakytiPanaikinti
  66. Tikrai labai įdomu ar torto skonis nenukentėtų ir forma išliktų jeigu surizikuočiau nekepti morengų, o pirkčiau parduotuvėje (būna tokie ala pyragiukai morenginiai), juos susmulkinčiau ir išdėliočiau sluoksniais? Gal kas bandėte improvizuoti?

    AtsakytiPanaikinti
  67. Mano morengas gavosi gana plonas, nors kepiau ne is 5, o is 7 kiausiniu. Zodziu permirko ir niekas jo net nepastebejo :D Visa kita gavosi puikiai, o kad kremas nesusoktu gabaliukais, kava turi buti ne tokios pacios temperaturos kaip kiti ingredientai, o siek tiek siltesne - gavosi kuo puikiausiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  68. Laima, manau aguonins skanesnis. Bent jau šio recepto aguoninis biskvitas buvo ypatingai skanus, vyras net prašė kad jo vieno iškepčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu jau ne. Gaminau, ragavau, aguoninis biskvitas man pasirodė silpniausia šio torto "grandis" :) Savo vetuvėms kepiau su šokoladiniu ir tradiciniu biskvitais. Svečiai prisimena jį ir dabar, po poros metų. :D

      Panaikinti
  69. Labutis. Varvinu seilę žiūrėdama į šį tortą, bet vis nebuvo progos kepti. Po dviejų savaičių sūnaus gimtadienis, tad norių būtent šio torto. Tik turiu klausimą ar jis pakankamai tvirtas gaunasi? Sūnus užsiprašė torto mašinos, tai dabar galvoju ar jis man laikys formą, jei kepsiu iš 1,5 normos ir bus vienas didesnis keturkampis ir per vidurį uždėtas mažesnis. Iš anksto dėkoju už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
  70. Vakar valgem si torta, viska dariau kokias tris dienas :) viena diena grizus is darbo iskepiau biskvita, kita diena iskepiau morengus, trecia diena padariau krema ir sutepiau, o ketvirta diena vagem :) tortas gavosi puikus, taciau mano skoniui per saldus, kita karta deciau ne 2 o viena skadrine kondensuoto pieno. Tiesa, maniskis buvo ne Rududu, o Nestle Carnation Caramel kondesuotas pienas (http://www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=260491872), gal jis saldesnis nei Rududu, nezinau...
    Kremas gavosi geras, be gabaliuku, viska plakiau mikseriu, pradzioje gerai isplakiau sviesta, kad butu beveik baltas ir purus, tada sudejau kondensuota piena, ir tada jau kava, po sauksta, 200ml nepasirode per daug. Kazkas cia rase, kad 200ml su 250g sviesto maise, bet recepte juk 400g sviesto, ne 250g.
    Nuostabus tortas Sonatina, aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  71. darau si torta antra karta, pirma kart man nepavyko morengu iskept
    sikart viskas gavos puikiai su morengais
    dabar eisiu krema daryt,tikiuos viskas bus gerai su juo:)

    AtsakytiPanaikinti
  72. O morengus galima dėti į kepimo skardą?

    AtsakytiPanaikinti
  73. Man morengai gavosi labai plonyciai, labai netgi.. Nors dejau viska kaip parašyta..

    AtsakytiPanaikinti
  74. Greta, morengus geriau dėti ant kepimo popieriaus, nes bijau, kad bandant išimti iš skardos galima juos sutrupinti...

    AtsakytiPanaikinti
  75. Na va, iškepiau ir aš šį šedevrą. Ką galiu pasakyti-man jis nerealus, tikras tortas, super!
    Kai kurie mano kepimo niuansai-morengą pirkau gatavą, nes iki šiol man niekad napavykdavo net mažų morengiukų iškepti, tai ir nerizikavau. Jei kam pravers-Kaune Varnių turguje toks saldumynų kioskelis, morengų lakštai įvairaus dydžio, su riešutais ir be. Kaina 1 kg 25lt.
    Aguoninis biskvitas gavosi puikus, aguonas užplikiau su trupučiu vandens ir sublenderiavau.
    Kremas sakyčiau šiaip sau, nes po 2/3 supiltos kavos pradėjo šokti gumuliukais, tai daugiau nebepyliau, matėsi tokios kruopelės kaip manų dydžio, bet kaip sau...Konsistencija buvo gera. Gal kitą kartą pilčiau kokį 100 ml ir šaukštą tirpios kavos. Riešutus pasmulkinai ir sudėjau į vieną sluoksnį kremo. Viską sudėjus manau, kad pirmam kartui neblogai. Man skanu be galo, ačiū už puikų receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  76. Na ir gili torto analizė čia įvykus. Tikrai suintriguota esu ir manau ar tik nepabandyti šio torčiuko Kalėdoms. Beje, jei gyvenate ne Lietuvoje, jei pas jus tiek lyja, kiek pas mus, rekomenduoju "Cream of Tartar" miltelius, kurių reikia gal tik puses arbatinio šaukštelio dideliam morenginiam tortui iškepti. Jie parsiduoda visuose kepimo ir prieskonių skyriuose. Ačiū, Sonatina, už tokį puikų blog'ą. Būsiu tavo sekėja ir lauksiu naujų receptų.

    AtsakytiPanaikinti
  77. Sveiki,kepiau ir as sita torciuka, tik siek tiek patobulinau, nes kaip ir galvojau gavosi labai saldus. Apatini sluoksni ant biskvito pertepiau juoduju serbentu uogiene, tada dejau morenga gabaliukais (pirkau vilamp turgelyje sveriama, kaip patare aukscau esanti komentatore (-us)tada kremas vel,tada biskvitas ir aptepiau, papuosiau saldainiukais.
    Kremas neblogai isiplake,gavosi irgi gumuliukais, bet paemiau mamu mylima smulkintuva ir gavosi gera tirsta tyrele,gal tik siek tiek kavos per daug ipyliau (apie 70ml). Bet seip saldus labai saldus! sekmes visiems!

    AtsakytiPanaikinti
  78. Kavą reikia pilti į rududu , išplakti , po to sujungti su išsuktu sviestu ir neperplakti , tada nesigaus gumuliukai.

    AtsakytiPanaikinti
  79. Sveiki, ka galejau padaryti ne taip kaip reikia, vienas morengas liko sveikas traskus, o kitas tiesiog "isnyko", istirpo?

    AtsakytiPanaikinti
  80. Sveiki,
    kodėl kremas gavosi per skystas ir gerai nesustingo? Tortas gavosi gana šlapias, nors vis tiek skanus. Svečiai galvojo, kad toks ir turi būti, o draugės prašė recepto :)

    AtsakytiPanaikinti
  81. Net neįsivaizduoju, kodėl vienas morengas galėjo ištirpti...

    Daug kas priklauso nuo produktų kokybės. Ar naudojote tikrą sviestą, ar mišinį? Ar naudojote tikrą kondensuotą pieną ar kondensuoto pieno gaminį? Man šis kremas šaldytuve sustingsta tiek, kiek šaldytuve sustingsta sviestas...

    AtsakytiPanaikinti
  82. Sveiki, norėčiau paklausti ar tiktų jeigu aš dečiau kepiniams skirtą margariną, ar turi būtinai būti sviestas?

    AtsakytiPanaikinti
  83. Va čia tai tortas! Mano svajonė :) Jau įtraukiau į kepinių sąrašą, greitu metu būtinai gaminsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  84. o kava turi buti tirpi ar ta tikroji?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad jokio skirtumo, svarbu kremui kavos skoni suteikti.

      Panaikinti
  85. gaminau vakar si fantastiska torta, laaaabai skanus, nuostabus tortas:) ACIU SONATINA:)) Su Naujaisiais metais, linkiu siais juodosios gyvates metais nepritrukti kurybinio ikvepimo ir noro skleisti mazus kulinarinius stebuklus:)

    AtsakytiPanaikinti
  86. Issirinkau si torta kepti vyro gimtadieniui, kadangi jis morengu ir rududu gerbejas. Buvo man issukis, kadangi nei morengu, nei tokio lygio tortu nesu anskciau kepusi :) Bijojau, kad kremas bus per riebus, taciau tortas isejo tikrai labai skanus. Keli pastebejimai/ pamastymai. Baltymus morengams kita karta plakciau su cukraus pudra - atrode, kad jau tikrai cukrus istirpes, taciau kepant atsirado "asareliu". Nors gal cia del patirties stokos... Rududu pries imaisant i isplakta sviesta issiplakiau atskirai, tuomet daug paprasciau ir lengviau jis susimaise su sviestu. Biskvita kepiau ir torta tepiau ta pacia diena, todel biskvitu nelaisciau sirupu, jis man ir taip atrode ganetinai dregnas. Dregmes tortui tikrai nepritruko, saldumo taip pat :)

    AtsakytiPanaikinti
  87. Miela Sonatina,

    Dariau torta, viskas pavyko, taciau... Ar galite paaiskinti, kodel torta idejus i saldytuva papuosimo morengai (kurie pries tai dvi paras laikesi sausi ir traskus) suminkstejo, o torto viduje morenginiai sluoksniai irgi. Jie tiesiog tapo tasus. Kaip laikyti torta, kad morengai isliktu trapiais morengais?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Morengai minkštėja nuo drėgmės. Galbūt šaldytuve labai drėgna? Galima pamėginti laikant tokį tortą šaldytuve uždengti galinę šaldytuvo sienelę.

      Panaikinti
  88. Sveiki,

    ruosiuosi kepti si torta. sakykit , jei sviesta pakeisciau i grietinele, gal visgi jis man gautusi :)

    kai pagalvoju apie sviesta, tai bais riebu...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bijau, kad nuo grietinėlės morengai gali labai suminkštėti. Tuomet gal vertėtų juos iš abiejų pusių aptepti tirpintu šokoladu...

      Panaikinti
  89. labuka,
    Sonatina, receptas nuostabus|!!! visa seimyna isragavo ir visiems besalygiskai patiko:):) as irgi i baltymus morengams dejau ne cukru, o pudra, nes aksciau esu isbandzius ne karta morengus, tai tikrai su cukru kartais ne visai gerai gaunasi, o su pudra visada- puikiai:):) o krema maisant, man jokiu gumuliuku nesigavo imaisant kava, nes pyliau kaip ir parasyta - po sauksta, gal du - iplaku ir tik tada sekanti, be to kava pyliau dar silta, todel ir nesutrauke sviesto.nes jei tik ipili vos saltesnio skyscio, nei pats sviestas, tuoj sutraukia, o siltesnis - vientisas...

    AtsakytiPanaikinti
  90. Laaaaabai skanus tortukas pavyko :) mmmmm :) man asmeniskai tik truputi riebokas pertepimas, bet aguoninis biskvitas + morengas super dera. Aisku as truputi pasukciavau su morengais, niekad nesu ju kepusi ir nenorejau pirmo blyno prisvilusio, tad dejau pirktinius :)
    Zodziu esme tame, kad labai geras, skanus, nekasdieninis tortuko receptukas

    AtsakytiPanaikinti
  91. FANTASTISKO SKONIO TORTAS,JAU NE KARTA KEPIAU.

    AtsakytiPanaikinti
  92. as irgi dariau si torciuka, tikrai labai skanus...bet kiek darbo, tai eina sau...as morengus vien tik 6 valandas dziovinau...o kremas is pirmo karto tikrai nuostabus gavosi ir supyliau kaip buvo parasyta 200ml labai stiprios kavos!galvoljau daugiau jo nebedaryt, bet va arteja didzioji svente, mano dukrytei 1 metukai...o norinciu jau atsirada butent sio torciuko o ne kitokio...:) teks pakartot:)

    AtsakytiPanaikinti
  93. ka daryti...?neissiplaka baltymai iki standumo,skysta mase gavosi...kazin ar dar plakti ar jau viskas cia man,vistiek nesigaus?

    AtsakytiPanaikinti
  94. Hmmm...labai idomu, kodel gi tau tie baltimai neissiplaka, gal koks kiausinis senas papuole, gal indas nesvarus, o gal tavo indas buvo dregnas ar vandens papuole, istikruju pirma kart girdziu, jog baltymai neissiplaktu? o gal tu tiesiog per trumpai juos plakei, pabandyk ilgeliau plakti, o jei ne, tai patarciau tuomet imti kitu kiausiniu baltymus ir plakti is naujo.

    AtsakytiPanaikinti
  95. o kodel man morengai torte gavosi visiskai minksti?

    AtsakytiPanaikinti
  96. Dariau si torta jau keturis kartus, ir visus kartus morenginis sluoksnis gavosi vis kitoks...pirma karta morenginis sluoksnis torte pasileido bet nedaug, kaip kuriose vietose jis susiliejo ir tapo lyg kremas kitose kaip morengas, na toks idomus varijantas, antra karta dariau morengini sluoksni be riesutu, tai gavosi tikras morenginis sluoksnis ir toks traskus, jis visai nepasileido, trecia karta kai dariau morenginis sluoksnis torte pasileido ir pasidare tik toks plonytis tasus lyg karamele, o ketvirta karta gavosi toks traskus ir visai nepasileido man jis, taciau rudos splavos gavosi ir dariau ji be riesutu vel...taigi priejau tokios sivados, jog kad ir viska darytum pagal recepta, paciam morenku sluoksni issikepti yra didelis menas, nes atrodo jog viska visada vienodai darau, taciau vis skirtingai gaunasi...:)

    AtsakytiPanaikinti
  97. Sveiki, Sonatina. Dariau Kaledom ir as si torta. Gavosi skanus, kartosiu dar kada. Bet noreciau suzinoti, kodel man beveik nesijaute morengo?..Jis pranyko tarp kremo ir valgant visai nesijaute. Gal galetumet pasakyti, kodel? Dekoju.

    AtsakytiPanaikinti
  98. gaminantiems morenga,vietoj cukraus dekite cukraus pudra ir viskas bus super.ir dar baltymai nemegsta but plakami per greitai kokiu stiprumu pradejote plakti tokiu paciu ir turite pabaigti,nes kepant gali sukristi ,nereikia plakti per nelyg greitai

    AtsakytiPanaikinti
  99. Ir as bandysiu :) tik galvoju su pirktiniais biskvitais,

    AtsakytiPanaikinti
  100. Atsakykit prasau,kaip islaikyti morengus,kad nesuminkstetu.Del laiko stokos noriu issikepti savaite anksciau,bet labai bijau,kad visko nesugadinciau :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Svarbu laikyti sandariai ir kuo atokiau nuo drėgmės. Bet prieš tai, be abejo, jį būtina visiškai išdžiovinti.

      Panaikinti
  101. Kepiau tortą .Viskas gavosi puikiai,išskyrus morengą,nes matyt,padariau klaidą,įmaišydama riešutus.Aš juos įplakiau,tada man baltymų masė smuktelėjo,o kepant morengas pakrito ir išsiskyrė šiek tiek skysčio.Sutepus lakštus,jis beveik pranyko torte.Kokią klaidą padariau,Sonatina? Ir dar,aišku,skonio reikalas,bet tortas gavosi labai jau saldus.Ką pasiūlytum padaryti,kad nenukentėtų torto kokybė,bet,kad nebūtų toks saldus.

    AtsakytiPanaikinti
  102. Sveiki, noriu pasidalinti savo patirtim. Man morengas dziovinosi 8-9 val ijungtoje orkaiteje (gyvenu gan dregnoj vietoj). Abu moregnai issdziuvo, taciau vienas, kaip jau kazkas minejo, irgi "pradingo torte". I morenga dejau dvigubai maziau cukraus. I biskvito tesla taip pat dejau maziau cukraus (100g). I krema dejau 200g sviesto ir 100ml espresso. Kremo pilnai uzteko ir niekas nesusoko. Tiesa, nadojau Dulce de Luche paruosta karamele.
    Beje, kadangi mano orkaite paprastute ir puse morengo mases kepe per visa nakti, tai likusi dalis gerokai apibliusko belaukiant savo eiles. Teko issukti nauja mase. Nezinau, kaip teisingai reiketu laikyti isplaktus baltymus?
    Procesas gavosi gan ilgas del morengu, bet nesudetingas. Kadangi cukraus gerokai pamazinau del saldaus kremo, tikrai nesigavo per saldu. Labai skanus tortas.

    AtsakytiPanaikinti
  103. Nerealus tortas, tik cukraus visur pusė normos dėjau taip pat ir cukraus pudros......... nerealus, burnoj tirpsta... jau turiu užsakymų šio tortuko........ ačiū už gerą receptą

    AtsakytiPanaikinti
  104. Man torto puošimas morengais pats geriausias papuošimas. O šiaip tikrai nerealus tortas, mums labai patiko. Greitu metu atsiradus progai tikrai darysime vėl pagal šį receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  105. O jei vietoj rududu deti karameles,ja taip pat maisyti su sviestu?

    AtsakytiPanaikinti
  106. O man kremas issiplake puikiai, tik beda, kad negaliu surinkti torto, nes morengai blogai isdziuvo :( negaliu nukrapstyti nuo popieriaus, tai ikisau vel i orkaite. Sakykit ar verta dar juos gelbeti ar geriau is naujo baltymus susiplakti. Ir kur geriau laikyti paruosta krema saldytuve ar ant stalo, kambario temperaturoje?

    AtsakytiPanaikinti
  107. Torto skonis tobulas..tik man kremo norejosi standesnio...daugiau tiek kavos nepilsiu...nes morengus dziovinau 6 val,+ per nakti, bet kreme jie isnyko suminksteje...kazin kodel...gal autore kazka patars ateiciai

    AtsakytiPanaikinti
  108. Sveiki, o ar galima kepti be aguonu?nes ne visi jas megsta:) Ar tada biskvito receptas toks pat?

    AtsakytiPanaikinti
  109. man tai niekaip morengai neiseina bet tortas superinis.

    AtsakytiPanaikinti
  110. O as gudrauju truputi su morengais:D nekepu ju pati, o nusiperku ir gausiai pritrupinu nereik tiek vargt ir skonio manau tai nekeicia:)))

    AtsakytiPanaikinti
  111. O as gudrauju truputi su morengais:D nekepu ju pati, o nusiperku ir gausiai pritrupinu nereik tiek vargt ir skonio manau tai nekeicia:)))

    AtsakytiPanaikinti
  112. Labas, man iškilo klausimas jei naudoju sausas įprastas aguonas tai reiketu deti sausu 200gr ir tada pamirkyti ir permalti ar išmirkytų naudoti 200gr?
    Apibudikint kokios konsistencijos turetu būti biskvitas aguoninis? Vieną karta kepiau ir gerai atvėsusį biskvita perpjoviau ir vidų radau šlapią toks jausmas, kad jis neiškepe?

    AtsakytiPanaikinti
  113. Labas, man iškilo klausimas jei naudoju sausas įprastas aguonas tai reiketu deti sausu 200gr ir tada pamirkyti ir permalti ar išmirkytų naudoti 200gr?
    Apibudikint kokios konsistencijos turetu būti biskvitas aguoninis? Vieną karta kepiau ir gerai atvėsusį biskvita perpjoviau ir vidų radau šlapią toks jausmas, kad jis neiškepe?

    AtsakytiPanaikinti
  114. Kepiau tortuką, viskas pavyko idealiai, Ačiū už šaunų receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  115. Bandžiau šio recepto pagalba atkartoti ragautą tortą, bet kremas man buvo per riebus. Norėjosi lengvesnio pojūčio, tad bandysiu kitokį variantą :)

    AtsakytiPanaikinti
  116. Sveiki! Kà siūlytumèt dèti vietoje Rududu? Čia, kur gyvenu, jo nèra pirkti.

    Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kondensuoto pieno irgi nera? Nes ilgai virus kondensuota piena-gausite rududu ;)

      Panaikinti
    2. O kondensuoto pieno irgi nera? Nes ilgai virus kondensuota piena-gausite rududu ;)

      Panaikinti
    3. Aha. Radau jau instrukcijà ir verdu😀

      Panaikinti
  117. O kondensuoto pieno irgi nera? Nes ilgai virus kondensuota piena-gausite rududu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  118. Noriu paklausti o kaip pakepinti riešutus, ar juos dėti į morengų masę. Jei kepinsiu riebaluose, tai baltymai neišsiplaks?

    AtsakytiPanaikinti
  119. Sveiki, jeigu morengą aptepciau baltu šokoladu? Gal jis neleis morengui suminkštėti?

    AtsakytiPanaikinti
  120. 이 유용한 기사에 대해 대단히 감사합니다. 나는 그것을 좋아한다 먹튀검증

    AtsakytiPanaikinti
  121. pleasant post, stay aware of this fascinating work. It truly regards realize that this subject is being secured likewise on this site so cheers for setting aside time to talk about this! 먹튀검증커뮤니티

    AtsakytiPanaikinti
  122. Great info! I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don’t know what to say except that I have. buy traffic

    AtsakytiPanaikinti
  123. Very good written article. It will be supportive to anyone who utilizes it, including me. Keep doing what you are doing – can’r wait to read more posts. 먹튀폴리스

    AtsakytiPanaikinti
  124. I can’t believe focusing long enough to research; much less write this kind of article. You’ve outdone yourself with this material without a doubt. It is one of the greatest contents paginas web tijuana

    AtsakytiPanaikinti
  125. I got too much interesting stuff on your blog. I guess I am not the only one having all the enjoyment here! Keep up the good work windshield crack repair

    AtsakytiPanaikinti
  126. I want you to thank for your time of this wonderful read !!! I definately enjoy every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff of your blog a must read blog ktm dealer

    AtsakytiPanaikinti
  127. I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article. I am hoping the same best work from you in the future as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to start my own Blog Engine blog now. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a fine example of it. 사설토토

    AtsakytiPanaikinti
  128. Amazing experience after visiting this site which is really full of information and someone have information for.And also you could buy some cosplay costumes from http://www.cosjj.com/ in high quality. news update for latest updates in urdu language this is best . Just have fun. 먹튀폴리스

    AtsakytiPanaikinti
  129. Major thankies for the post.Really thank you! Really Great. Buy Klonopin Online

    AtsakytiPanaikinti
  130. That'sthe factor marketing that you choose to perfect due diligence in advance of producing. Additionally, it is likely to jot down better ad utilizing this type of. voyance

    AtsakytiPanaikinti
  131. Whilst we obtained in your internet record nevertheless including attention just a little contact submits. Good way of possible, We're book-marking throughout a time period discover variations determine spgs method upward. best explainer animation video services near me

    AtsakytiPanaikinti
  132. What is an influential writing? All the objects of that influence have different points of reference for judging it. But, if most people prefer and are actually using it, it's okay to be recommended. If you want to know more about conversations and more that are similar to what I wrote in yours, please visit my site 주식디비 and leave a message

    AtsakytiPanaikinti
  133. 다음 기사에서 이 주제에 대해 더 많은 정보를 제공하기를 바라는 일부 기사에 대한 더 많은 관심이 궁금합니다.
    토토사이트

    AtsakytiPanaikinti
  134. I just got to this amazing site not long ago. I was actually captured with the piece of resources you have got here. Big thumbs up for making such wonderful blog page. kalyan chart

    AtsakytiPanaikinti
  135. What is a blogging site where people give a lot of quick feedback?서양야동

    AtsakytiPanaikinti
  136. Every weekend i used to pay a quick visit this web site, because i want enjoyment, for the reason that this this
    web page conations really nice funny data too.해외선물옵션

    AtsakytiPanaikinti
  137. There must have been many difficulties in providing this information.카지노사이트 Nevertheless, thank you for providing such high-quality information.

    AtsakytiPanaikinti
  138. This site seems to inspire me a lot. Thank you so much for organizing and providing this quality information in an easy to understand way. I think that a healthy era of big data can be maintained only when such high-quality information is continuously produced. And I, too, are working hard to organize and provide such high-quality information. It would be nice to come in once and get information.

    Also visit my site:오피사이트


    AtsakytiPanaikinti
  139. This post is invaluable You’re incredible! Thank you! 토토커뮤니티

    AtsakytiPanaikinti
  140. That's a really good piece of data. Amazing I'll come and read every day. It's really nice to have a place like this 먹튀검증

    AtsakytiPanaikinti
  141. The way you have written your post is so nice. Very professional . Keep writing this amazing post Click the link below 안전놀이터

    AtsakytiPanaikinti
  142. written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place 먹튀검증

    AtsakytiPanaikinti
  143. Appreciation to my father who stated to me on the topic of this weblog, this webpage is really amazing.

    my homepage; 안마

    AtsakytiPanaikinti
  144. I think this is one of the most important information for me.And i am glad reading your article. But want to remark on some general things,The web site style is perfect, the articles is really excellent :
    D. Good job, cheers 부산오피


    AtsakytiPanaikinti
  145. Wonderful illustrated information. I thank you about that. No doubt it will be very useful for my future projects. Would like to see some other posts on the same subject!

    Nice post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon on a daily basis.부산오피

    AtsakytiPanaikinti
  146. I couldn?t resist commenting. Well written! 강남오피
    If you are going for finest contents like I do, simply go to see this site every day as it provides quality contents, thanks


    AtsakytiPanaikinti
  147. In the meantime, I wondered why I couldn't think of the answer to this simple problem like this. Your article is an article that gives the answer to all the content I've been contemplating. 메이저토토사이트
    In the meantime, I wondered why I couldn't think of the answer to this simple problem like this. Your article is an article that gives the answer to all the content I've been contemplating. 메이저토토사이트

    AtsakytiPanaikinti
  148. Your content is very inspiring and appriciating I really like it please visit my site for Satta king result also check
    Sattaking
    Nice post check my site for super fast Satta king Result also check Sattaking
    Nice post check my site for super fast Satta king Result also check Sattaking
    Nice post check my site for super fast Satta Result Result also check Sattaking and also check satta king

    AtsakytiPanaikinti
  149. You made some good points there. I did a Google search about the topic and found most people will believe your blog. 메이저사이트


    AtsakytiPanaikinti
  150. Many thanks for the article, I have a lot of spray lining knowledge but always learn something new. Keep up the good work and thank you again. 메이저사이트모음


    AtsakytiPanaikinti
  151. I'm so happy to finally find a post with what I want. 메이저토토사이트 You have inspired me a lot. If you are satisfied, please visit my website and leave your feedback.


    AtsakytiPanaikinti
  152. What a post I've been looking for! I'm very happy to finally read this post. 안전놀이터 Thank you very much. Can I refer to your post on my website? Your post touched me a lot and helped me a lot. If you have any questions, please visit my site and read what kind of posts I am posting. I am sure it will be interesting.


    AtsakytiPanaikinti
  153. I finally found what I was looking for! I'm so happy. 안전한놀이터 Your article is what I've been looking for for a long time. I'm happy to find you like this. Could you visit my website if you have time? I'm sure you'll find a post of interest that you'll find interesting.

    AtsakytiPanaikinti
  154. You have excellent composing abilities. I'm so delighted to discover the exact same subject I have actually been trying to find. Every person is providing me a great deal of praises now. You're outstanding. As an author, you're so great due to the fact that you're such a wonderful author. Why do not you come and also see my article? 바카라사이트

    AtsakytiPanaikinti
  155. That's a really impressive new idea! 메이저토토사이트추천 It touched me a lot. I would love to hear your opinion on my site. Please come to the site I run once and leave a comment. Thank you.


    AtsakytiPanaikinti
  156. Hi there, I simply hopped over in your website by way of StumbleUpon. Now not one thing I’d typically learn, but I favored your emotions none the less. Thank you for making something worth reading. 메이저사이트순위


    AtsakytiPanaikinti
  157. When I read your article on this topic, the first thought seems profound and difficult. There is also a bulletin board for discussion of articles and photos similar to this topic on my site, but I would like to visit once when I have time to discuss this topic. 안전토토사이트


    AtsakytiPanaikinti
  158. Youre so right. Im there with you. Your weblog is definitely worth a read if anyone comes throughout it. Im lucky I did because now Ive received a whole new view of this. 메이저사이트추천


    AtsakytiPanaikinti
  159. It is truly a well-researched content and excellent wording. I got so engaged in this material that I couldn’t wait to read. I am impressed with your work and skill. Thanks. Private airport transfers

    AtsakytiPanaikinti
  160. Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch. 메이저사이트


    AtsakytiPanaikinti
  161. That's a great article! The neatly organized content is good to see. Can I quote a blog and write it on my blog? My blog has a variety of communities including these articles. Would you like to visit me later? 토토사이트추천


    AtsakytiPanaikinti
  162. Hello, I am one of the most impressed people in your article. 안전놀이터추천 I'm very curious about how you write such a good article. Are you an expert on this subject? I think so. Thank you again for allowing me to read these posts, and have a nice day today. Thank you.


    AtsakytiPanaikinti
  163. Fabulous post!! also explore something like: It is famed for its historic temple and freshwater springs and is one of the greatest tourist attractions in Dharamshala.

    also explore treks like:
    Sandakphu Trek
    Chadar Trek

    AtsakytiPanaikinti
  164. You make so many great points here that I read your article a couple of times. Your views are in accordance with my own for the most part. This is great content for your readers. 안전놀이터


    AtsakytiPanaikinti
  165. I'm impressed, I must say. Actually rarely can i encounter a blog that's both educative and entertaining, and without a doubt, you could have hit the nail about the head. Your idea is outstanding; the thing is something that too few individuals are speaking intelligently about. We are delighted that we came across this around my try to find some thing with this.메이저사이트


    AtsakytiPanaikinti
  166. Fabulous post!! Also Explore Something Like: While scuba diving at this location, divers may see a variety of colourful tunas, sharks, turtles, and even snappers.

    Also Explore treks like:

    Triund Trek
    Hampta Pass Trek

    AtsakytiPanaikinti
  167. I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable. therefore, I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article :D 먹튀검증


    AtsakytiPanaikinti
  168. Amazing article..!! Thank you so much for this informative post. I found some interesting points and lots of information from your blog. Thanks 메이저놀이터


    AtsakytiPanaikinti
  169. Thanks for the blog filled with so many information. Stopping by your blog helped me to get what I was looking for. Now my task has become as easy as ABC. 안전놀이터


    AtsakytiPanaikinti
  170. Awesome article! I want people to know just how good this information is in your article. It’s interesting, compelling content. Your views are much like my own concerning this subject 먹튀검증 It touched me a lot. I would love to hear your opinion on my site. Please come to the site I run once and leave a comment. Thank you.


    AtsakytiPanaikinti
  171. Youre so right. Im there with you. Your weblog is definitely worth a read if anyone comes throughout it. Im lucky I did because now Ive received a whole new view of this. 오공슬롯"


    AtsakytiPanaikinti
  172. Your posts are always informative. This post was a very interesting topic for me too. 우리카지노 I wish I could visit the site I run and exchange opinions with each other. So have a nice day.


    AtsakytiPanaikinti
  173. 메이저사이트추천2021 m. lapkričio 25 d. 09:32

    The assignment submission period was over and I was nervous, 메이저사이트추천 and I am very happy to see your post just in time and it was a great help. Thank you ! Leave your blog address below. Please visit me anytime.


    AtsakytiPanaikinti
  174. 사설토토사이트2021 m. lapkričio 26 d. 09:25

    I’m very pleased to discover this site. I want to to thank you for ones time for this particularly wonderful read!! I definitely savored every part of it and i also have you saved as a favorite to see new information on your blog. 사설토토사이트


    AtsakytiPanaikinti
  175. Hello, I read the post well. 안전놀이터 It's a really interesting topic and it has helped me a lot. In fact, I also run a website with similar content to your posting. Please visit once


    AtsakytiPanaikinti
  176. I was impressed by your writing. Your writing is impressive. I want to write like you.안전놀이터 I hope you can read my post and let me know what to modify. My writing is in I would like you to visit my blog.


    AtsakytiPanaikinti
  177. Looking at this article, I miss the time when I didn't wear a mask. 메리트카지노 Hopefully this corona will end soon. My blog is a blog that mainly posts pictures of daily life before Corona and landscapes at that time. If you want to remember that time again, please visit us.


    AtsakytiPanaikinti
  178. First of all, thank you for your post. 메이저놀이터 Your posts are neatly organized with the information I want, so there are plenty of resources to reference. I bookmark this site and will find your posts frequently in the future. Thanks again ^^


    AtsakytiPanaikinti
  179. I accidentally searched and visited your site. I still saw several posts during my visit, but the text was neat and readable. I will quote this post and post it on my blog. Would you like to visit my blog later? 메가슬롯


    AtsakytiPanaikinti
  180. Youre so right. Im there with you. Your weblog is definitely worth a read if anyone comes throughout it. Im lucky I did because now Ive received a whole new view of this. 샌즈카지노


    AtsakytiPanaikinti
  181. Papers get to operate through Bible helpers and also plagiarism checkers to be certain that the author did not find idle at any stage in the process. Language inconsistencies won't be a thing with your newspapers as the specialists of our school paper writing support are passionate about writing and are always excited to strike you with something fresh. By: 안전놀이터


    AtsakytiPanaikinti
  182. What I was thinking about was solved thanks to your writing. I have written on my blog to express my gratitude to you.메리트카지노My site is We would be grateful if you visit us.


    AtsakytiPanaikinti
  183. Hello, I read the post well. casino online It's a really interesting topic and it has helped me a lot. In fact, I also run a website with similar content to your posting. Please visit once


    AtsakytiPanaikinti
  184. Your ideas inspired me very much. 크레이지슬롯 It's amazing. I want to learn your writing skills. In fact, I also have a website. If you are okay, please visit once and leave your opinion. Thank you.


    AtsakytiPanaikinti