Sviestiniai sausainiai su kondensuotu pienu ir šokoladu
250 g sviesto
125 g cukraus pudros
60 ml aliejaus
500 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 skardinė saldinto kondensuoto pieno
~200 g šokolado
Pirmiausiai reikia išvirti kondensuotą pieną - dėti neatidarytą skardinę į puodą, pilti vandens tiek, kad skardinę visiškai apsemtų, užvirti, uždengti puodą dangčiu ir virti 1,5 - 2 val. Ataušinti.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukraus pudra. Įmaišyti aliejų. Per kelis kartus įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šiek tiek paminkyti tešlą rankomis. Jei tešla atrodo per sausa, įpilti dar šiek tiek aliejaus ir vėl paminkyti. Tešlą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išpjauti norimos formos sausainius. Arba galima suformuoti rutuliukus, dėti juos į skardą ir šiek tiek paspausti šakute.
Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotas skardas ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje, kol šiek tiek pagels. Sausainiai šiek tiek pasipūs, todėl reikėtų palikti tarpelius. Ataušinti.
Ataušusius sausainius po du suklijuoti virtu kondensuotu pienu.
Gerą kokybišką šokoladą ištirpinti su šlakeliu bekvapio aliejaus ant vandens garų vonelės. Vieną suklijuotų sausainių galą pamerkti į šokoladą ir dėti ant kepimo popieriaus, kad visiškai sustingtų. Sausainius laikyti sandariose dėžutėse savaitę ir šiek tiek ilgiau. Skanaus!
P. S. vietoje virto kondensuoto pieno galima naudoti Rududu. Be galo trapūs ir nepaprastai skanūs sausainiai...
Šaltinis Loky Loky
Sonatina, sausainiai atrodo puikiai, tik viena bedele - neparasyta kiek tos cukraus pudros deti :-)
AtsakytiPanaikintiLooking good.
PanaikintiUuups, jau įrašiau :)
AtsakytiPanaikintiKa tik iskepiau - gavosi labai saldus, bet vis tiek labai skanus ir grazus :)
AtsakytiPanaikintiAciu uz recepta!
o ju cia daug gaunasi?
AtsakytiPanaikintika tik iskepiau ir as,su kociojimu nelabai sekesi,tai dariau tokius blynelius ir sakute pagrazinau,iskepe grazus ir labai skanus ir trapus,vaiku neina nuvaikyt:)
AtsakytiPanaikintiAciu uz recepta,gavosi trys dideles skardos,bet kai susilipino po du tai normaliai...
pradejau kept sausainukus,norejau iskociot ir sirdutes padaryt,kad gautusi valentino dienai,bet va beda iskociot neina nes labai trapi tesla,bus matyt kaip issikeps....
AtsakytiPanaikintiTortus kur kas lengviau kepti, kur kas trumpiau uztrunki... turiu kl.: kaip padaryti, kad sokoladas butu toks grazus kaip nuotraukoje, nes man taip graziai nepriglunda sokoladas, gal per tirstas?
AtsakytiPanaikintiNeringa, į šokoladą įmaišius šaukštą aliejaus, jis nebus labai tirštas. Sausainius tiesiog merkiu į šokoladą, ištraukusi šiek tiek nuvarvinu ir dedu ant kepimo popieriaus, kad sustingtų...
AtsakytiPanaikintiAdding a spoonful of oil to the chocolate sounds like a great way to get the perfect consistency. I'll definitely try this when dipping cookies—placing them on baking paper to set is a helpful suggestion too!
PanaikintiJau kepu sausainiukus,tik vargo daug kol i skarda sudedi.Gal kokia gudrybe yra?Kociojau ant popieriaus,bet pakelt nuo jo jau sunku...Kvepia namai visi-aciu uz receptuka
AtsakytiPanaikintiJurgita, pabandykite sausainius į skardą kelti peiliu.
AtsakytiPanaikintiAs tesla surutuliavau i 5cm skersmens "gyvates", apdengiau plevele, idejau i saltdytuva porai val, tada supjausciau 0,5 cm griezineliais ir sudejau i kepimo skarda, kepant jie dar labiau suapvalejo ir gavosi labai grazus. Pasakiskas receptas...
AtsakytiPanaikintimanau labai puiki ideja
PanaikintiNorėčiau paklausti, o kam reikia virti kondensuotą pieną? Ar viriant skardinės dangtelis neatšoks? Niekada neviriau pilnos skardines vandenyje.
AtsakytiPanaikintiVerdamas kondensuotas pienas karamelizuojasi ir sutirštėja - gaunasi puikaus skonio karamelė. Skardinės dangtelis tiktai neatsidarys ją verdant :)
AtsakytiPanaikintiOt velnias,sudejau aplaistytus sokoladu sausainius ant lekstes be kepimo popieriaus, jie sustingo, kaip dabar nuimt?
AtsakytiPanaikintiok
AtsakytiPanaikinti