2007 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Lašiša su avokadais

PICT82122 copy 

30 g tirpinto sviesto
4 x 175 g lašišos pjausniai
druska, juodieji pipirai
4 šakelės peletrūno
4 žaliosios citrinos riekės

Avokadų padažui
2 nulupti avokadai be kauliukų
150 ml jogurto
1 žaliosios citrinos tarkuota žievelė ir sultys
druska, juodieji pipirai

Keturis didelius folijos gabalus patepti tirpintu sviestu. Ant kiekvieno lapo dėti po lašišos pjausnį ir pagardinti druska bei pipirais. Ant viršaus uždėti po peletrūno šakelę ir žaliosios citrinos riekę, susukti į foliją. Sudėti į kepimo skardą ir kepti iki 150º C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

Tuo metu vieno avokado minkštimą kartu su jogurtu, citrinos žievele ir sultimis sudėti į blenderį, pagardinti druska bei pipirais ir sutrinti iki vientisos masės. Sudėti masę į dubenėlį. Kitą avokadą supjaustyti kubeliais ir įmaišyti į padažą.

Lašišą išimti iš folijos, dėti į pašildytas lėkštes ir patiekti su padažu.

P. S. peletrūno neturėjau, vietoje žaliosios citrinos naudojau paprastas citrinas... Skanaus!

Šaltinis Mary Berry "Complete Cookbook"

3 komentarai:

  1. Avokadas yra vyriškos giminės vaisius, o ne moteriškos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai smagu, kad galite skirti laiko taisyti kitų klaidoms, tačiau, nors ir nenustatinėjau šio vaisiaus giminės, radau, kad lietuvių kalboje jie vadinami ir avokadomis, ir avokadais :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Išbandyta :) Labai skanu, ypač patiko avokadų padažas-labai gaivus ir lengvas :)

    AtsakytiPanaikinti