2007 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Pina Colada keksiukai

PICT820111 copy 

½ puodelio cukraus
¼ puodelio sviesto ar margarino
1 kiaušinis
1 puodelis grietinės
1 a. š. romo ekstrakto
1 ½ puodelio miltų
1 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. sodos
½ a. š. druskos
1 (~420 g) skardinė konservuotų ananasų, nuvarvintų ir susmulkintų
½ puodelio kokoso drožlių

Orkaitę įkaitinti iki 190º C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių.
Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų, sviestą, kiaušinį, grietinę ir romo ekstraktą. Gerai išplakti iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atsargiai įmaišyti į grietinės masę. Įmaišyti ananasus ir kokosus. Sudėti tešlą į paruoštas formeles. Kepti 20 – 25 minutes.

P. S. puodelis – 237 ml. Dariau iš dvigubos porcijos ir iškepiau vieną didelį keksą, tik, žinoma, kepiau gerokai ilgiau - apie 1 valandą... Vietoje romo ekstrakto įpyliau šaukštą tikro romo... Tikrai puikus, drėgnas ir ne per saldus keksas!

Šaltinis allrecipes

20 komentarų:

  1. sonatina, o galima kokosu drozles nedeti? o vietoj ananasu -konservuotus persikus? ar pavyks?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žinoma, galima nedėti nei ananasų, nei kokosų, tik tuomet tai jau nebebus Pina Colada :) Tada tai bus tiesiog skanus keksas su persikais :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveika Sonatina, noriu paklausti po kiek tešlos reikia pilti į keksiukų formeles? Tikriausiai pusę formelės?
    Niekada nekepiau keksiukų, tai užtat toks ir kvailas klausimas iškilo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labas, Sonatina, aciū už tavo receptus ne tik nuo manęs, bet ir nuo vyro:) Dariau keksą su šokoladu ir varške(recept sup0000rmamoje), bet man vidus gavosi toks drėgnas, o aš keksą vis įsivaizduoju tokį purų, ir dar kol karstas buvo išsipūtęs, o kai aušo tai ir subliuško.Ką galėjau daryti ne taip?Bet vistiek skanu buvo, tik vyras pasakė, kad tai labai skanus pyragas:)Tiesa, kepiau ne kekso formoje, o paprastoj.

    AtsakytiPanaikinti
  5. babaužiene, iš aprašymo labai panašu, kad keksas tiesiog nebuvo visiškai iškepęs (drėgnas vidus, subliuškęs ir t. t.). Tiesiog reikėjo šiek tiek ilgiau kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Isbandziau,skanus.Tik gal deciau maziau druskos ir soda reiktu su grietine "nugesinti"-kazkas jautesi,kas nederejo prie kekso skonio.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. esu keksumane ir tikrai zinau, kad keksu tesloje soda negesinama! Ja reikia imaisyti miltuose pries plakant su dregnais produktais..

      Panaikinti
  7. Giedre, kuomet į tešlą dedama grietinė, tai soda automatiškai ir nusigesina - nieko papildomai daryti nereikia... Jau daug kartų kepiau šį keksą - niekuomet nejutome jokio pašalinio nederančio skonio.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveika, Sonatina,
    kepiau šiandien šį keksą :-) Bandymas ne itin vykęs - gavosi labai tiršta tešla. Proporcijų kaip ir laikiausi, bet kažkas nepavyko :-( Tačiau, bet kokiu atveju, valgomas :-)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dalia, gaila, kad keksas nepavyko... Tešla ir turi būti ne skysta, o panaši į tirštą grietinę... Bet jos ir negalima permaišyti, kitaip keksas bus kietas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki,

    Deja man šie keksiukai taip pat nepavyko :( Visų pirma, įdėjau per daug tešlos į popierines formeles (apie 3/4 formelės) ir dar nespėjus visų pripildyti, pirmieji ėmė bėgti per šonus, formelės sudrėko ir išplatėjo. Vėliau kažkokiu būdu juos kepant, keksiukai nei kiek neiškilo ir kepė apie 45 minutes :( Galbūt geriau pavyktų, jei kepčiau metalinėse formelėse ir jei dėčiau tik arba kepimo miltelius arba sodą, o ne abu ingridientus iš karto?

    AtsakytiPanaikinti
  11. O man keksas pavyko ir labai patiko. Būtinai kepsiu dar :) Manau, kitą kartą pabandysiu kepti pagal pirminį receptą - keksiukus :) O šį kartą štai kas gavosi - http://gardumynai.blogspot.com/2010/04/pina-colada-keksas.html

    AtsakytiPanaikinti
  12. Aiste, aš niekuomet nekepu keksiukų vien popierinėse formelėse - paprastai jas reikia įdėti į metalines formeles tam, kad jų nereikėtų tepti riebalais. O jei neturite metalinių formelių, tuomet popierines reikėtų sudėti 2 - 3 vieną į kitą, kad jos bent kiek laikytų formą.
    Jei keksiukai neiškilo, manyčiau, kad tešla buvo tiesiog permaišyta - maišyti reikia tikrai atsargiai ir neilgai, geriausiai plakimo šluotele tik kol nebesimatys sausų miltų...
    Jei į tešlą dedama grietinė ar kitas rūgštus pieno produktas, dažniausiai beriama ir kepimo miltelių, ir sodos. tačiau tikrai nebus tragedija neįbėrus kažkurio iš jų, o tik padidinus kito kiekį :)

    Viktorija, keksas atrodo puikiai :) Džiaugiuosi, kad patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  13. man pasirode,kad recepte miltu nurodyta kiek per daug, as dejau nepilna puodeli ir ju buvo tikrai gana :) tikrai skanus keksiukai! Aciu Jums, Sonatina:)

    AtsakytiPanaikinti
  14. sveiki, nelabai suprantu kai matavimai buna nurodyti puodeliais... tu puodeliu ivairiu buna:)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kepiau jau keleta kartu siuos keksiukus ir visad man jie baigus kepti subliuksta :( ir labai riebus gaunasi, nors dedu visko tiek, kiek parasyta recepte. Nieko neatsitiktu jei deciau sviesto arba grietines maziau?

    AtsakytiPanaikinti
  16. As nors keksiuku nedidele megeja, bet turiu salia metaliniu formeliu ir silikonines. jos uzima labai mazai vietos spinteleje, yra ivauresniu furmu irlenvai issiima is ju kepiniai.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Labai gerai, kad receptai "poudelais", daug paprasciau nei sverti, o puodelai tai suprantu "cups" amerikoniskas variantas 8 uncijos.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Kažkas rašė, kad keksiukai išėjo riebūs. Drąsiai galite grietinę pakeisti liesu jogurtu. Pati išbandžiau. Skonis nenukentėjo, o kalorijų mažiau ;))

    AtsakytiPanaikinti