Marmurinis keksas
200 g sviesto
6 kiaušiniai
280 g miltų
220 g cukraus pudros
60 g maltų migdolų
10 g kepimo miltelių
30 g kakavos miltelių
Dubenyje ant vandens garų vonelės šaukštu suminkštinti sviestą iki tyrelės. Nukelti nuo garų ir mikseriu išplakti iki purumo. Po vieną kruopščiai įmaišyti kiaušinius. Suberti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Suberti persijotą cukraus pudrą, kepimo miltelius ir maltus migdolus. Išmaišyti.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišyti kakavos miltelius.
Keturkampę kekso formą patepti riebalais. Sluoksniais sudėti tešlas (pusę tamsios, pusę šviesios ir t. t.). Šiek tiek pamaišyti šakute.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių. Iškepusį keksą ataušinti ant grotelių. Skanaus!
P. S. labai skanus keksas :) Tik kepė jis man gerokai ilgiau, gal apie valandą...
Šaltinis "Šokoladinė diena"
Norėjau paklaust kaip ruošiate maltus migdolus? o gal perkate jau gatavus? Aš nuolat susiduriu su problema kaip juos "nužievinti". gal yra koks jūsų patikrintas būdas.
AtsakytiPanaikintiSainara, būtent šiame recepte aš tiesiog blenderiu sumaliau nenužievintus migdolus :)
AtsakytiPanaikintiO šiaip migdolus nužievinti labai paprasta - juos tiesiog reikia užpilti verdančiu vandeniu, palaukti kelias minutes ir tada pirštais nustumti žieveles :)
Labai skaniai gavosi, ačiū už receptuką. :)
AtsakytiPanaikintipagal sita recepta vakar kepiau keksiukus :) gavosi superiniai :) aciu Sonatina!
AtsakytiPanaikintimalonu, kad gaminant pagal jusu receptus viskas visada gaunasi puikiai!
Džiaugiuosi, kad patiko :) Ačiū!
AtsakytiPanaikintiPrieš kokį pusmetį atradau šį receptą pas Jus ir gal jau 10 keksų iškepiau - visada gaunasi taip puikiai, kad vakare iškepus iki ryto kekso nebelieka :) Ačiū už puikų receptą!
AtsakytiPanaikintiTikrai,- gavosi toks skanutis, toks gražutis ponaitis keksas. Man irgi patinka Sonatina:), jos receptai pavyksta, tuomet jautiesi tokia šeimininkiška:)
AtsakytiPanaikintiP.S. Sonatina, fotografuojate Jūs pati? Nuotraukos tokios įspūdingos, patiekalai juose atrodo nepriekaištingai, ir serviravimas...pasižiūri ir leki gaminti.
Labai džiaugiuosi, kad keksas puikiai pavyksta :)
AtsakytiPanaikintiIrena, fotografuoju pati, tiksliau dar tik mokausi fotografuoti :) Ačiū!
Šiandien kepiau.... nepaprastai skanus gavosi :)
AtsakytiPanaikintiLaba diena, norejau paklausti, o kodel man keksai gaunasi su tokia stora, kieta pluta? Ka ne taip padarau?
AtsakytiPanaikintiLaba diena,
AtsakytiPanaikintiPadariau keksa pagal recepta tik vietoj sviesto naudojau tepu misini gal todel nesigavo?? keksas iskepe visas kaip teslainis persisunkes riebalu..labiau skonis kiausinienes nei kekso..;)
Kepu dabar pyragą :) Ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintias ir kepiau , labai skanus gavosi . ne per saldus pats tas , vaikams labai patiko su pienu . kepe man elektrinej orkaitej apie 1 val. dekui uz recepta .
AtsakytiPanaikintitaip tau ir reik ;D
AtsakytiPanaikintiKeksas puikus!!! O dar apliejau sokoladu, tai liezuvi galima praryti:D Aciu!!!
AtsakytiPanaikintiPagal šio kekso receptą keksiukų formose kepiau paprasčiausius keksiukus (nedėjau riešutų). Labai jau skanūs gavosi :) Dar turėjom uogų (aviečių) šaldytų iš kaimo ir šokolado, tai padarėm tokį "įdarą". Super!
AtsakytiPanaikintinežinau jau net kelintą kartą kepu ;) superinis. kepu ir keksiukus, tai sakyčiau, kad dar skaniau būna.
AtsakytiPanaikintiO mes kepdami naudojom lazdynų skrudintus riešutus. Tik va, cukraus pudros pagailėjom, teko prie kompiuterių graužt ne tokį ir saldų keksą :) Bet kartosim! Ačiū :)
AtsakytiPanaikintiSakykite, kiek yra 10g kepimo milteliu, matuojant sauksteliais? dekui
AtsakytiPanaikintiLabai skanus :) Tik kepe man apie valanda ir labai jau iskilo, toks kalniukas gavosi, idomu ka ne taip padariau?
AtsakytiPanaikintisiand kepiau,bet nzn kas netaip,nes gavosi sprangus ypac ten kur sokoladinis.ar per daug kakavos?
AtsakytiPanaikintiSveiki, jau antrą kartą teko kepti šį keksą . Nenusivyliau . Beje, tikrai puikus pastebėjimas, jog aplietas šokoladu jis dar skanesnis .
AtsakytiPanaikintiKepiau karta pagal si recepta, tik be migdolu. Gavosi skanus klasikinis keksas. Bet veliau pakeiciau recepta ir pradejau kepti pyraga su konservuotais persikais. Tai dabar persikinis mano favoritas. Recepta pakeiciau tik tiek, kad nededu migdolu ir kakavos, o idedu pjaustytu konservuotu persiku ir itarkuoju apelsino zieveles - jaunasi labai gaivus, dregnas, itin kvapnus ir skanus pyragas :)
AtsakytiPanaikintiSiandien kepiau si keksa, gavosi super skanus! Labai minkstas,purus,turbut vienas skaniausiu keksu kokius esu kepusi! :) Tik vietoj kakavos as i visus pyragus dedu karsto sokolado misini.
AtsakytiPanaikinti