2013 m. balandžio 10 d., trečiadienis

Pyragas su virtu varškės įdaru

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trapiems meduolių tešlos lakštams
300 g miltų
½ a. š. sodos
2 – 3 a. š. meduolių prieskonių
70 g rudojo cukraus
130 g šalto sviesto
40 g medaus (2 v. š.)
2 dideli kiaušinių tryniai
3 v. š. grietinės

Miltus sumaišyti su soda, meduolių prieskoniais ir cukrumi. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir kapoti peiliu (arba maišyti mikseriu), kol gausis trupiniai. Sudėti kiaušinių trynius, grietinę, medų ir greitai suminkyti lygią tešlą. Tešlą padalinti į tris lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir pašaldyti šaldytuve 30 minučių.

Atšaldytus tešlos gabaliukus iškočioti į tris 20 x 25 cm dydžio lakštus ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 minučių, kol gražiai apskrus. Ataušinti.

Varškės įdarui
800 g permaltos varškės
140 g kambario temperatūros sviesto
¾ puodelio (~85 g) cukraus pudros
3 dideli kiaušiniai
100 - 120 g slyvų džemo
2 - 3 a. š. malto cinamono
4 v. š. krakmolo 
125 ml pieno

Sviestą išplakti su cukraus pudra iki purios šviesios masės. Po vieną įmaišyti kiaušinių trynius. Po šaukštą įmaišyti varškę. Galiausiai įmaišyti slyvų džemą ir cinamoną. Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Paruoštą varškės masę sudėti į puodą storu dugnu ir kaitinti ant silpnos ugnies vis maišant, kol masė užvirs. Krakmolą sumaišyti su pienu ir supilti į užvirusią varškės masę. Dar pakaitinti kelias minutes, kol įdaras sutirštės.

Į formą dėti vieną ataušusį tešlos lakštą, supilti pusę karšto varškės įdaro. Dėti kitą lakštą, supilti likusią varškės masę ir ant viršaus uždėti trečią tešlos lakštą. Pyragą per naktį šaldyti šaldytuve. Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P. S. iškepę tešlos lakštai gaunasi gana kieti, bet nuo karšto įdaro per naktį visiškai suminkštėja. Aš visus lakštus kepiau vienu metu, tad sutaupiau nemažai laiko. Varškės masę būtina kaitinti ant silpnos ugnies, kad masės nesutrauktų. Vietoje slyvų džemo į varškės masę įmaišiau raudonųjų serbentų drebučių. Pyragas be galo minkštas, lengvas, labai kvapnus ir nepaprastai skanus!

Šaltinis Kuchenne Love Story

111 komentarų:

  1. Sweiki,o galima grudeta varske su blenderiu sumalti ir panaudoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš pati niekada nebandžiau malti grūdėtosios varškės, bet radau prie kitų receptų, kad merginos sėkmingai ją pyragams naudojo :)

      Panaikinti
  2. dariau sita pyraga....nu ka galiu pasakyt...neverta tiek terliotis,dariau pagal recepta viskas kaip parasyta,gavosi sausas.antra karta tikrai nedaryciau,nevertas to laiko.yra tikrai geresniu receptu

    AtsakytiPanaikinti
  3. na va mes irgi darem pries kelias dienas.jei reiketu vertinti 5 zv tai duociau tik 2 nes istikruju terliones nemazai,skonio nieko ypatingo,brangus labai gaunasi,nevertas tikrai.dejau geriausius produktus,bereikalo....matyt autore norejo imantrumais savo pasigirt ir is to didelio rashto isejo is krashto :)).uz ta verte produktu buciau tikrai gera prabangu torta pasidariusi..nusivyliau sonatinos receptais jau trecia karta,daugiau nerizikuosiu,aciu.nuotraukas is kazkur issitraukia,ikelia,tipo pati kepe,bet taip tikrai nera...falshas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O as kiek isbandziau tortu ir pyragu (o isbandziau beveik visus) is sonatinos-receptu, visi gavosi super. Tiesa, kai kurias recepto vietas as pakuoreguoju pagal save. Manau, jog ne Sonatina kalta, jog "kepa ne pati", Jusu nesekmese, o tiesiog dar per maza patirtis, uztat ir gaunasi kaip gaunasi, o ne kaip tikimasi:)

      Panaikinti
    2. Del skoniu nesigincijama, jeigu nepatiko jums,tai nereiskia, kad nepatiks kitiems... O jeigu jums neisejo, tai ne recepto kalte... As dariau daugybe patiekalu is Sonatinos receptu, visi pavyko ir patiko ir dar kiti klausia recepto.

      Panaikinti
    3. Ponia, turint toki kieki pykcio ir arogancijos jums ko gero net ir blynus gerus nelabai pavyksta iskepti, ka jau apie pyraga kalbeti.... Tukstanciai blogu, tukstanciai svetainiu internete! Viskas atvira mokymuisi ir bandymams. Bet gal, kaip pati sakok, pirkit geriau, tada neteks skaityti tokiu komentaru.

      Panaikinti
  4. Labai įdomiai atrodo, reikės išbandyti. Sonatina, o varškę malti mėsmale?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, varškę geriausiai malti mėsmale. Bet galima naudoti ir kreminę varškę - šiuo atveju aš naudojau štai tokią varškę.

      Panaikinti
  5. sakyčiau blogam kepėjui ir geras receptas neįtiks... pirmiausia tai nematau iš kur čia ta didelė pyrago savikaina, nes visi produktai pakankamai paprasti. O jei nesigavo toks, koks šioje nuotraukoje, tai jau ne Sonatinos bėda manau. Apskritai, jei prasti čia receptai, tai siūlyčiau pasiieškoti kitur - pilna receptų internete su "tikrom" nuotraukom - šleivais ir kreivais kepiniais, kur net nesinori ir recepto skaityti tokį pamačius.
    išbandžiau ne vieną, ir ne 10 jau turbūt Sonatinos receptų ir visais likau patenkinta - ypač kepiniais. Ir šiaip, neturi mums visi receptai patikti, tam ir bandome daugelį, kad iš jų atrastume savo skoniui priimtiniausius.
    O Sonatinai, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sutinku 100% su jumis.esu bandziusi ne viena receptuka ir visi iki siol gavosi,o si pyraga tikrai bandysiu,nes labai megstu viska su varske

      Panaikinti
  6. Ačiū, Sonatina, už atsakymą. Aš šeimininkauju su paprasta kaimiška varške, ir jūsų receptuose, kur reikia kreminės varškės - aš ją iš kaimiškos pasidarau smulkindama kombainu, ir, jei trūksta drėgmės - įpildama šiek tiek grietinėlės. Visada pavyksta! :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Visiškai ne į temą, bet būtų smagu, jei receptus iš supermamos sukeltumėte čia, kad viskas būtų vienoje vietoje.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man viskas super gaunasi , visi kepiniai :) ir labai patinka sonatinos puslapelis, ačiū kad rašai ir mus džiugini:) visada laukiu naujų receptelių

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kam cia jis gavosi sausas???????????????? kazkokia nesamone.Ir kas cia sake, jog brangiausi produktai eina...tai taip mane smagiai prajuokino...:D tikriausiai kazkas norejo tik is miltu ir vandens pyraga iskepti:D As dariau ji, man sis pyragas buvo skaniausias tik po geros paros, ir as siulyciau jo i saldytuva nakciai nedeti, o palikti kambario temperaturos, tuomet jis greiciau taps dregnas.Beje, varske naudojau paprasta, tiesiog ja sublenderiavau ir gavosi kremine:). Ir man tiesa sakant gavosi jis kaip is paveiksliuko, gal tik siek tiek biskvitu sluoksnis storesnis.
    Nezinau Sonatina is kur tu tuos receptus trauki, bet tikrai jie nepakartojami. Didelis aciu...:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na ir aistros cia verda... Manau kai kurie komentatoriai nepagalvoja pries rasydami arba galvoti neturi kuo. Man Sonatinos receptai visada pavyksta ir jei noriu kokio pyrago, visada pirmiausiai einu cia. Aciu Jums uz Jusu nuosirdu darba ir si puslapi!!!
    Si pyraga issitraukiau i sarasa ir artimiausiu metu tikrai bandysiu. Del nuotrauku, tai prajuokino, gal pagaliau supras, kad menas yra ne tik iskepti bet ir pateikti bei gi nufotografuoti. ;)
    Sekmes Sonatina ir toliau!!!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tik ka issikepiau si pyraga. Skanus, nors ir nepats megiamiausias is Sonatinos. Sakyciau biskvitas per saldus, sekanti karta nedeciau cukraus, saldumui pakanka medaus. Kremas labai skanus tik perdaug cinamono ir mano atveju krakmolo, 2 saukstu butu pakake, nes gavosi pakankamai tirstas. Sekanti karta gamindama nedeciau cinamono ir uogienes (arba deciau rukstesnes), o deciau citrinos sulciu, tik kiek abejoju ar gerai sustings. Klausimelis sonatinai, kaip jums kremas gavosi toks baltas idejus cinamono ir uogienes.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Dievinu viską, kas su varške... bandysime :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Sonatina, kur dingus? Ar dar gyva? Neramu pasidarė, kai nuo balandžio jokio naujo įrašo. Tikiuosi, nieko blogo nenutiko..

    AtsakytiPanaikinti
  14. Skanus, užteko dviejų šaukštų krakmolo. Kitą kartą būtinai darysiu su varškę su vanile, be cinamono ir uogienės. Super Sonatinos receptai. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Viska dariau kaip parasyta recepte. Issigandau, kad pertepimas gavosi per skystas, maniau nesustings, taciau kita diena isemus is saldytuvo buvo pats tas. Man, kaip ir kazkurioms kitoms, biskvitas gavosi storesnis, nei atrodo nuotraukoje, taciau tai skonio negadino. Ant virsaus uzdejau misko uogu is konservo, dave pyragui daugiau skonio ir slapumo. Tikrai neblogas pyragas, taciau reikalaujantis nemazai darbo. Aciu Sonatai uz tiek daug puikiu receptu!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Aš lakštams imu paprastus keturkampius sausainius ir viršų aplieju šokoladu.irgi gaunasi skaniai

    AtsakytiPanaikinti
  17. Vargo buvo ne mažai, kiek ir baimės, kad nesustings (apsidraudimui dar įdėjau pora šaukštelių krakmolo). Bet viskas pavyko! O valgiusiųjų liaupsės atpirko vargelį :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. I like cakes and this is looking a great recipe. This looks so yummy and delicious. thanks for sharing this
    Click Halal | Buy Halal Meat Online

    AtsakytiPanaikinti
  19. Nuostabus receptas, išbandytas. Ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Isbandžiau labai senai planuota ši pyraga.Daug metu kepu pagal Jūsų receptus.Jie nuostabūs,visada pavyksta puikiai.Labai daug receptu išbandyta,kai kurie po kelis kartus.Tortų daug išbandyta,sausainių,bandelių.Cinamonines ir su obuolių įdaru kepu dažnai.Labai Jums Ačiū kad dalinates nuostabuais receptais,visada biskas pavyksta puikiai☺

    AtsakytiPanaikinti
  21. Super skanu. Ačiū labai už receptą

    AtsakytiPanaikinti
  22. I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this website. I really hope to check out the same high-grade content by you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. ufabet1688

    AtsakytiPanaikinti

  23. Attractive section of content. I simply stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed
    account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing
    on your augment or even I success you access constantly quickly.

    Here's my website : -- 풀싸롱
    (jk)

    AtsakytiPanaikinti
  24. This is very interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I’ve shared your web site in my social networks! จีคลับ

    AtsakytiPanaikinti
  25. I have been looking for articles on these topics for a long time. 카지노사이트 I don't know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day


    AtsakytiPanaikinti
  26. And give you a rich day from winning bets anytime. is another game camp Welcome amb

    AtsakytiPanaikinti
  27. the world of online slots, we have selected it for everyone. The study has been read. superslot เครดิตฟรี

    AtsakytiPanaikinti
  28. Having said that, it is the hottest game that will not stop in 2022. For this reason, we have developed PGSLOT for everyone to experience the premium slots that you สล็อต

    AtsakytiPanaikinti
  29. channels on our website immediately. And also add credit to play many games with us through the website. สล็อต

    AtsakytiPanaikinti
  30. Can play through the website, easy, no need to download. Convenient to use, can be used sexybacarat

    AtsakytiPanaikinti
  31. If you want to be rich before anyone else, you must hurry to apply, do not wait, because if you apply first, you can make money prizes. ข่าวบอลล่าสุด

    AtsakytiPanaikinti
  32. 7. Do not expect too high a reward. because of the expectation of a large reward may make you สล็อต

    AtsakytiPanaikinti
  33. Online slots games on mobile phones, top up, withdraw via automatic system, deposit-withdraw in 5 seconds only. pgslot เว็บตรง

    AtsakytiPanaikinti
  34. Fish shooting game. If it comes to this game, no one knows for sure. especially the players slotxo

    AtsakytiPanaikinti
  35. receive continuously We also guarantee every deposit. Guaranteed every amount withdraws the bag. ตารางคะแนนพรีเมียร์ลีก

    AtsakytiPanaikinti
  36. บริการเกมสล็อตออนไลน์ปี 2022 เว็บได้มาตรฐาน อันดับ 1 แจ็คพอตสล็อตมากมาย คา สิ โน ออนไลน์ 168 สมัครเล่น SLOT สล็อตออนไลน์ แจก แตก จริง !!!!!!!!!.

    AtsakytiPanaikinti
  37. Free credit is another important technique for playing online slots games. But that you can win at online slots games. pgslot เว็บตรง

    AtsakytiPanaikinti
  38. in-game free spins Let players enjoy free spins without paying a single bet (BET). pgslot เว็บตรง

    AtsakytiPanaikinti
  39. bet online slots With the genuine mother's website PG168, I can tell you that it's full of fun. because we carry the game ambbet

    AtsakytiPanaikinti
  40. in which each of which in each game camp There will be different strengths to the game camp. เครดิตฟรี

    AtsakytiPanaikinti
  41. Giving away tips and how to play slots games in a nutshell! People turn to playing online lott games pgslot เว็บตรง

    AtsakytiPanaikinti
  42. Should behave properly in the game do better than what there is, each of which the players will ignore and can not be overlooked decisively, even if we look. pgslot เว็บตรง

    AtsakytiPanaikinti
  43. Online Games To be a professional in online gambling games, we need to know about the right investment and how to invest. สล็อตออนไลน์

    AtsakytiPanaikinti
  44. And today, the admin will introduce a method to press how to spin the online slot game to get the prize money. pgslot เว็บตรง

    AtsakytiPanaikinti
  45. How good is your playing? definitely get real money how much to pay in full welcome pgslot

    AtsakytiPanaikinti
  46. The plan to play is to calculate the stakes that the player has. The chances of winning the game are equal. สล็อต

    AtsakytiPanaikinti
  47. For online gambling through a comprehensive gambling website, AMBBET can play every ambbet

    AtsakytiPanaikinti
  48. her audience. We, the author, and Jane Eyre become one. For this, she can be claimed as the forerunner of the novel of interior consciousness. Add to this pgslot

    AtsakytiPanaikinti
  49. Because it's a game that doesn't require much thought. don't have to invest a lot Bet only ten digits but have the opportunity to win prize money pgslot

    AtsakytiPanaikinti
  50. by joining locally operated weight loss programs, as well as online weight loss programs. What is สล็อต

    AtsakytiPanaikinti
  51. Challenge, challenge, challenge, challenge, challenge, challenge, challenge, challenge, very challenging, ah... ดูบอลออนไลน์

    AtsakytiPanaikinti
  52. To find a technique to play, it is wise to find a technique with someone who plays professional gambling amb

    AtsakytiPanaikinti
  53. want complete Can craft items as needed, such as knives, swords, axes, bows, armor, anyone who likes to play Minecraft. should not miss it pgslot

    AtsakytiPanaikinti
  54. Online games this year can be said that online gambling games in our camp are still very strong and have สล็อต

    AtsakytiPanaikinti
  55. Only then you have money to bet. then press the leverOnly then you have money to bet. then press the lever สล็อต

    AtsakytiPanaikinti
  56. I like cakes and this is looking a great recipe. This looks so yummy and delicious. thanks for sharing this arlington texas bathroom remodeling

    AtsakytiPanaikinti
  57. mobile phone It is a preliminary guide only. There are still many components. whether it is the speed of the internet that is being used, stability pgslot

    AtsakytiPanaikinti
  58. Online slot games, slots, withdraw money from here, 24-hour automatic service, 100% safe and secure superslot

    AtsakytiPanaikinti
  59. Thank you very much for this great post. travis bickle jacket

    AtsakytiPanaikinti
  60. f you hate looking at yourself in the mirror every morning, it may be time to think about losing weigh ฟุตบอลโลก 2022

    AtsakytiPanaikinti
  61. slot spinners who are interested in starting playing slots games and looking for "Direct Web ตารางคะแนน

    AtsakytiPanaikinti
  62. This is a great source. thank you for sharing this! Trim Finishings

    AtsakytiPanaikinti
  63. I feel like I need to learn and discover more about here. https://www.windowcleanerscoquitlam.com

    AtsakytiPanaikinti
  64. Your blogs are really amazing . I really like your content. Thank you for sharing your ideas with us. Keyword Research SEO

    AtsakytiPanaikinti
  65. Since this cake has cottage cheese in it does it counk as a cheese cake? Anyway this recipe seems really good so I will try making some for the people from my favorite HVAC company in gainesville!

    AtsakytiPanaikinti
  66. Glad to visit this site, I like the information you shared here. Sherwood Park Personal Trainer

    AtsakytiPanaikinti
  67. Your Article is so good and informative thanks for sharing this content https://www.fencesmilton.com

    AtsakytiPanaikinti
  68. Thank you! You've mentioned all your reader needs to know. Concrete Pros of Milton

    AtsakytiPanaikinti
  69. Looks really yummy. Thanks for sharing that recipe! More

    AtsakytiPanaikinti
  70. This looks like a really good dessert, I will try to make some for the people of my favorite wallpaper store in phoenix

    AtsakytiPanaikinti
  71. Thank you very much for sharing a great post. Roofing

    AtsakytiPanaikinti
  72. I’m sending it to some pals ans additionally sharing in delicious. And of course, thank you in your effort! Visit marketablegrowth.com

    AtsakytiPanaikinti
  73. Thanks for sharing such great information with us. Your Post is beneficial and the information is reliable for a new audience. Thanks again for sharing such a useful post. Attic Insulation Contractor

    AtsakytiPanaikinti
  74. What a mouth-watering dessert recipe! I'll try it when i go home in Owensboro. My mother would love it. :)

    AtsakytiPanaikinti
  75. often, you should choose to play games. with both bonus and jackpot distribution within the same game สล็อตออนไลน์

    AtsakytiPanaikinti
  76. Make bang money with a new, updated direct website, focusing on quality. Play all day, make real money, meet international standards AMBKING

    AtsakytiPanaikinti
  77. Direct web slots, easy to break, how to choose to get the best website For anyone who is สล็อตออนไลน์

    AtsakytiPanaikinti
  78. It can be said that it is a betting game that offers good promotions. Always waiting to give away players As a result, these players are fascinated. สล็อตออนไลน์

    AtsakytiPanaikinti
  79. Winbigslot along with how to play, win rate and techniques for playing jackpot slots that are easy to break. Which PG slots have interesting patterns pgslot

    AtsakytiPanaikinti
  80. quality online slots provider Easy to apply for membership, get money for sure. Our website has สล็อตออนไลน์

    AtsakytiPanaikinti
  81. take care of themselves. Give yourself good care so you don't accidentally become depressed.
    Online Game Caring for yourself after depression. สล็อตออนไลน์

    AtsakytiPanaikinti
  82. Wow. Your recipe literally makes me crave for ginger bread! www.columbusdrywallpros.com would be happy to have a bite too.

    AtsakytiPanaikinti
  83. Excellent blog post, keep up the great work
    https://accountantsreddeer.ca

    AtsakytiPanaikinti
  84. Such a well-researched and informative piece.
    Concrete Red Deer

    AtsakytiPanaikinti
  85. Thanks for sharing this interesting blog here
    Tree Service Miami

    AtsakytiPanaikinti
  86. Nice post! Resin driveways and pavement have gained favor in recent years. paving Edinburgh

    AtsakytiPanaikinti
  87. Your tips have really improved my skills. Thank you! Trust the experts

    AtsakytiPanaikinti
  88. It is recommended to come to the web page to play games for free and try playing slots to find the games you like before placing bets with real money. There is no need to sign up. You can try playing every game without any fees. In addition, update new games. All the time for you to experience before anyone else, guaranteed fun.

    AtsakytiPanaikinti
  89. Thanks for sharing this useful information! see this

    AtsakytiPanaikinti