2013 m. balandžio 10 d., trečiadienis

Pyragas su virtu varškės įdaru

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trapiems meduolių tešlos lakštams
300 g miltų
½ a. š. sodos
2 – 3 a. š. meduolių prieskonių
70 g rudojo cukraus
130 g šalto sviesto
40 g medaus (2 v. š.)
2 dideli kiaušinių tryniai
3 v. š. grietinės

Miltus sumaišyti su soda, meduolių prieskoniais ir cukrumi. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir kapoti peiliu (arba maišyti mikseriu), kol gausis trupiniai. Sudėti kiaušinių trynius, grietinę, medų ir greitai suminkyti lygią tešlą. Tešlą padalinti į tris lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir pašaldyti šaldytuve 30 minučių.

Atšaldytus tešlos gabaliukus iškočioti į tris 20 x 25 cm dydžio lakštus ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 minučių, kol gražiai apskrus. Ataušinti.

Varškės įdarui
800 g permaltos varškės
140 g kambario temperatūros sviesto
¾ puodelio (~85 g) cukraus pudros
3 dideli kiaušiniai
100 - 120 g slyvų džemo
2 - 3 a. š. malto cinamono
4 v. š. krakmolo 
125 ml pieno

Sviestą išplakti su cukraus pudra iki purios šviesios masės. Po vieną įmaišyti kiaušinių trynius. Po šaukštą įmaišyti varškę. Galiausiai įmaišyti slyvų džemą ir cinamoną. Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Paruoštą varškės masę sudėti į puodą storu dugnu ir kaitinti ant silpnos ugnies vis maišant, kol masė užvirs. Krakmolą sumaišyti su pienu ir supilti į užvirusią varškės masę. Dar pakaitinti kelias minutes, kol įdaras sutirštės.

Į formą dėti vieną ataušusį tešlos lakštą, supilti pusę karšto varškės įdaro. Dėti kitą lakštą, supilti likusią varškės masę ir ant viršaus uždėti trečią tešlos lakštą. Pyragą per naktį šaldyti šaldytuve. Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P. S. iškepę tešlos lakštai gaunasi gana kieti, bet nuo karšto įdaro per naktį visiškai suminkštėja. Aš visus lakštus kepiau vienu metu, tad sutaupiau nemažai laiko. Varškės masę būtina kaitinti ant silpnos ugnies, kad masės nesutrauktų. Vietoje slyvų džemo į varškės masę įmaišiau raudonųjų serbentų drebučių. Pyragas be galo minkštas, lengvas, labai kvapnus ir nepaprastai skanus!

Šaltinis Kuchenne Love Story

24 komentarai:

  1. Sweiki,o galima grudeta varske su blenderiu sumalti ir panaudoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš pati niekada nebandžiau malti grūdėtosios varškės, bet radau prie kitų receptų, kad merginos sėkmingai ją pyragams naudojo :)

      Panaikinti
  2. dariau sita pyraga....nu ka galiu pasakyt...neverta tiek terliotis,dariau pagal recepta viskas kaip parasyta,gavosi sausas.antra karta tikrai nedaryciau,nevertas to laiko.yra tikrai geresniu receptu

    AtsakytiPanaikinti
  3. na va mes irgi darem pries kelias dienas.jei reiketu vertinti 5 zv tai duociau tik 2 nes istikruju terliones nemazai,skonio nieko ypatingo,brangus labai gaunasi,nevertas tikrai.dejau geriausius produktus,bereikalo....matyt autore norejo imantrumais savo pasigirt ir is to didelio rashto isejo is krashto :)).uz ta verte produktu buciau tikrai gera prabangu torta pasidariusi..nusivyliau sonatinos receptais jau trecia karta,daugiau nerizikuosiu,aciu.nuotraukas is kazkur issitraukia,ikelia,tipo pati kepe,bet taip tikrai nera...falshas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O as kiek isbandziau tortu ir pyragu (o isbandziau beveik visus) is sonatinos-receptu, visi gavosi super. Tiesa, kai kurias recepto vietas as pakuoreguoju pagal save. Manau, jog ne Sonatina kalta, jog "kepa ne pati", Jusu nesekmese, o tiesiog dar per maza patirtis, uztat ir gaunasi kaip gaunasi, o ne kaip tikimasi:)

      Panaikinti
    2. Del skoniu nesigincijama, jeigu nepatiko jums,tai nereiskia, kad nepatiks kitiems... O jeigu jums neisejo, tai ne recepto kalte... As dariau daugybe patiekalu is Sonatinos receptu, visi pavyko ir patiko ir dar kiti klausia recepto.

      Panaikinti
    3. Ponia, turint toki kieki pykcio ir arogancijos jums ko gero net ir blynus gerus nelabai pavyksta iskepti, ka jau apie pyraga kalbeti.... Tukstanciai blogu, tukstanciai svetainiu internete! Viskas atvira mokymuisi ir bandymams. Bet gal, kaip pati sakok, pirkit geriau, tada neteks skaityti tokiu komentaru.

      Panaikinti
  4. Labai įdomiai atrodo, reikės išbandyti. Sonatina, o varškę malti mėsmale?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, varškę geriausiai malti mėsmale. Bet galima naudoti ir kreminę varškę - šiuo atveju aš naudojau štai tokią varškę.

      Panaikinti
  5. sakyčiau blogam kepėjui ir geras receptas neįtiks... pirmiausia tai nematau iš kur čia ta didelė pyrago savikaina, nes visi produktai pakankamai paprasti. O jei nesigavo toks, koks šioje nuotraukoje, tai jau ne Sonatinos bėda manau. Apskritai, jei prasti čia receptai, tai siūlyčiau pasiieškoti kitur - pilna receptų internete su "tikrom" nuotraukom - šleivais ir kreivais kepiniais, kur net nesinori ir recepto skaityti tokį pamačius.
    išbandžiau ne vieną, ir ne 10 jau turbūt Sonatinos receptų ir visais likau patenkinta - ypač kepiniais. Ir šiaip, neturi mums visi receptai patikti, tam ir bandome daugelį, kad iš jų atrastume savo skoniui priimtiniausius.
    O Sonatinai, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sutinku 100% su jumis.esu bandziusi ne viena receptuka ir visi iki siol gavosi,o si pyraga tikrai bandysiu,nes labai megstu viska su varske

      Panaikinti
  6. Ačiū, Sonatina, už atsakymą. Aš šeimininkauju su paprasta kaimiška varške, ir jūsų receptuose, kur reikia kreminės varškės - aš ją iš kaimiškos pasidarau smulkindama kombainu, ir, jei trūksta drėgmės - įpildama šiek tiek grietinėlės. Visada pavyksta! :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Visiškai ne į temą, bet būtų smagu, jei receptus iš supermamos sukeltumėte čia, kad viskas būtų vienoje vietoje.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man viskas super gaunasi , visi kepiniai :) ir labai patinka sonatinos puslapelis, ačiū kad rašai ir mus džiugini:) visada laukiu naujų receptelių

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kam cia jis gavosi sausas???????????????? kazkokia nesamone.Ir kas cia sake, jog brangiausi produktai eina...tai taip mane smagiai prajuokino...:D tikriausiai kazkas norejo tik is miltu ir vandens pyraga iskepti:D As dariau ji, man sis pyragas buvo skaniausias tik po geros paros, ir as siulyciau jo i saldytuva nakciai nedeti, o palikti kambario temperaturos, tuomet jis greiciau taps dregnas.Beje, varske naudojau paprasta, tiesiog ja sublenderiavau ir gavosi kremine:). Ir man tiesa sakant gavosi jis kaip is paveiksliuko, gal tik siek tiek biskvitu sluoksnis storesnis.
    Nezinau Sonatina is kur tu tuos receptus trauki, bet tikrai jie nepakartojami. Didelis aciu...:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na ir aistros cia verda... Manau kai kurie komentatoriai nepagalvoja pries rasydami arba galvoti neturi kuo. Man Sonatinos receptai visada pavyksta ir jei noriu kokio pyrago, visada pirmiausiai einu cia. Aciu Jums uz Jusu nuosirdu darba ir si puslapi!!!
    Si pyraga issitraukiau i sarasa ir artimiausiu metu tikrai bandysiu. Del nuotrauku, tai prajuokino, gal pagaliau supras, kad menas yra ne tik iskepti bet ir pateikti bei gi nufotografuoti. ;)
    Sekmes Sonatina ir toliau!!!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tik ka issikepiau si pyraga. Skanus, nors ir nepats megiamiausias is Sonatinos. Sakyciau biskvitas per saldus, sekanti karta nedeciau cukraus, saldumui pakanka medaus. Kremas labai skanus tik perdaug cinamono ir mano atveju krakmolo, 2 saukstu butu pakake, nes gavosi pakankamai tirstas. Sekanti karta gamindama nedeciau cinamono ir uogienes (arba deciau rukstesnes), o deciau citrinos sulciu, tik kiek abejoju ar gerai sustings. Klausimelis sonatinai, kaip jums kremas gavosi toks baltas idejus cinamono ir uogienes.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Dievinu viską, kas su varške... bandysime :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Sonatina, kur dingus? Ar dar gyva? Neramu pasidarė, kai nuo balandžio jokio naujo įrašo. Tikiuosi, nieko blogo nenutiko..

    AtsakytiPanaikinti
  14. Skanus, užteko dviejų šaukštų krakmolo. Kitą kartą būtinai darysiu su varškę su vanile, be cinamono ir uogienės. Super Sonatinos receptai. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Viska dariau kaip parasyta recepte. Issigandau, kad pertepimas gavosi per skystas, maniau nesustings, taciau kita diena isemus is saldytuvo buvo pats tas. Man, kaip ir kazkurioms kitoms, biskvitas gavosi storesnis, nei atrodo nuotraukoje, taciau tai skonio negadino. Ant virsaus uzdejau misko uogu is konservo, dave pyragui daugiau skonio ir slapumo. Tikrai neblogas pyragas, taciau reikalaujantis nemazai darbo. Aciu Sonatai uz tiek daug puikiu receptu!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Aš lakštams imu paprastus keturkampius sausainius ir viršų aplieju šokoladu.irgi gaunasi skaniai

    AtsakytiPanaikinti
  17. Vargo buvo ne mažai, kiek ir baimės, kad nesustings (apsidraudimui dar įdėjau pora šaukštelių krakmolo). Bet viskas pavyko! O valgiusiųjų liaupsės atpirko vargelį :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. I like cakes and this is looking a great recipe. This looks so yummy and delicious. thanks for sharing this
    Click Halal | Buy Halal Meat Online

    AtsakytiPanaikinti