2013 m. sausio 14 d., pirmadienis

Vafliniai pyragaičiai su riešutais

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pieniškam kremui
4 v. š. pieno
4 v. š. cukraus
175 g minkšto sviesto 
100 g pieno miltelių

Riešutų įdarui
100 g minkšto sviesto
160 g nutelos
1 v. š. kakavos miltelių
2 v. š. maltų lazdyno riešutų
100 g paskrudintų kapotų lazdyno riešutų

3 vaflių lakštų (23 x 28 cm dydžio)
100 g šokolado

Pieną kaitinti su cukrumi ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Ataušinti. Sviestą išplakti iki purumo. Nenustojant plakti po šaukštą supilti pieną. Suberti pieno miltelius ir gerai išplakti.

Sviestą išplakti su nutela ir kakava iki purios vientisos masės. Suberti maltus riešutus, kapotus riešutus ir gerai išmaišyti.

Ant pirmojo vaflio lakšto užtepti riešutų įdarą. Uždėti antrąjį lakštą ir užtepti pienišką kremą. Uždėti trečiąjį vaflį, prispausti medine lentele ir pašaldyti šaldytuve kelias valandas, kad kremai sutvirtėtų. Kremams sutingus, viršutinį vaflį aptepti ant vandens garų vonelės ištirpintu šokoladu. Leisti šokoladui sustingti ir supjaustyti į kvadratėlius. Skanaus!

P. S. nepaprastai skanūs pyragaičiai, tiesiog tikri Knoppers :) O ir pagaminami pakankamai greitai ir paprastai. Vafliai tinka ir paprasti, bet su kakaviniais gavosi dar skaniau. Galbūt dėl to, kad jie tiesiog buvo trapesni. Beje, pieno miltelių galima įsigyti čia.

Šaltinis Moje Wypieki

12 komentarų:

  1. O kuo butu galima pakeisti pieno miltelius, kad vistiek butu skanu? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. kuo pakeisti pieno piltelius?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Deja, šiame recepte pieno miltelių pakeisti niekuo kitu negalima.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kur jų galima įsigyti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Specialiai po receptu prie savo pastabų pateikiau nuorodą :) Ieškokite štai čia: Delona.

      Panaikinti
  5. o jei panaudoti kudikiu pieno miltelius?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kūdikių mišinukas manau turėtų duoti pašalinį skonį.. Gal tiktų sausa grietinėlė kavai balinti???

    AtsakytiPanaikinti
  7. Abejoju, kad grietinėlė kavai čia tiktų - pažiūrėjau jos sudėtį, tai ten tik ~44% pieno miltelių ir daugybė priedų - riebalų, stabilizatorių, emulgatorių, cukraus, gliukozės ir pan. Kūdikių pieno mišinių sudėtis taip pat labai panaši - tai nėra gryni pieno milteliai...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dariau su pieno milteliais šokoladiniais vafliais pgl receptą ir man tiesą sakant gaminys pasirodė gerokai per riebus, kažkaip gana stipriai jaučiasi ir sviesto konsistencija (gan nepakankamai buvo išmaišytas sviestas baltame kreme)..

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na teisybės dėlei sakiau prirašysiu papildomą komentarą, nes prieš tai parašiau jog man desertas pasirodė per riebus - vyriškai giminei šie vafliai ypač patiko, net labiau nei sausainiai su šokolado gabaliukais ar kiti išbandyti receptai :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Really nice and interesting post. I was looking for this kind of information and enjoyed reading this one. Siding Installation Near Me

    AtsakytiPanaikinti