2012 m. gruodžio 18 d., antradienis

Varškiniai mini štolenai su džiovintomis vyšniomis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

180 ml džiovintų vyšnių be kauliukų
60 ml + 30 ml vyšnių brendžio (romo, konjako ar pan.)
110 g minkšto kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
250 g kreminės varškės
340 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių

2 - 3 v. š. sviesto
cukraus pudros

Vyšnias užpilti 60 ml vyšnių brendžio (ar kito alkoholio) ir palikti, kol vyšnios sugers beveik visą skystį.

Sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios šviesios masės, įmušti kiaušinį, kiaušinio trynį, išplakti. Sudėti varškę, supilti 30 ml brendžio ir dar kartą išplakti.

Po truputį suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišyti.

Tešlą dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus, ant jos suberti šaukšte miltų apvoliotas nuvarvintas vyšnias ir išminkyti iki lygios konsistencijos (per daug neminkyti).

Atsignybti nedidelius tešlos gabaliukus, juos ant miltais pabarstyto paviršiaus suformuoti į 2 cm skersmens cilindrus ir aštriu peiliu supjaustyti į 3 – 4 cm ilgio gabaliukus.

Štolenus dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 minučių, kol lengvai apskrus (tikrinti mediniu pagaliuku).

Dar karštus sudėti ant grotelių ir aptepti 2 – 3 šaukštais ištirpinto sviesto. Ataušusius gausiai pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P. S. vietoje vyšnių brendžio naudojau šiek tiek vyšnių likerio, sumaišyto su romu. Tešlą palieku gana lipnią ir kočioju ant miltuoto paviršiaus. Taip štolenai gaunasi minkštesnis. Iš šio produktų kiekio man gaunasi ~50 štolenų. Dalį tešlos kepiau keksiukų formelėse – gaunasi gražios dovanėlės :) Labai labai skanūs kepinėliai – minkšti, kvapnūs, tikrai gražūs ir šventiški, puikiai tinkantys kalėdinėms dovanoms!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šaltinis Carina-forum

10 komentarų:

  1. Sveiki,o ar ilgai islieka sviezi ir kvapnus

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ilgiausiai išlaikėme savaitę - tai buvo tikrai tokie pat skanūs. Bet radau patarimą suvynioti varškinius štolenus į foliją, o tuomet sudėti į plastikinius maišelius - kepiniai turėtų išlikti gardūs net 3 - 4 savaites :)

      Panaikinti
  2. Oho kiek ilgai:) Labai gražiai atrodo. Niekaip neprisiruošiu išsikepti saldumynų, vis gundausi, bet kažkaip vis atsideda sumanymai, o tik seilę pavarvinu:) Šaunuolė, nuostabius saldumynus gamini:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. iskepe...DIEVISKA!!!!!!! ir visai gerai gavosi su dziovintom spanguolem, ir tik 100 g teturejau, ir paprasta varske visai gerai tiko! rezultatas visiskai absoliutiskai KALEDISKAS ir be galo skanus!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir man labai patiko. Ačiū, už puikią idėją, nesudėtingą receptą ir skanius įspūdžius :) Kitą kartą bandysiu su džiovintomis spanguolėmis, nes esu nesaldžių desertų mėgėja ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi kaip subjaurojot nuotraukas su tais parašais :( net receptai ne tokie geri atrodo, kai toks pateikimas nepatrauklus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man tai normaliai tos nuotraukos atrodo :) O ir priezastis tokio vadinamo "bjaurojimo" aiski: jau ne karta ne viena radom Sonatinos nuotraukas skirtinguose blog'uose panaudotas kaip "nuosavas" :)

      Panaikinti
  6. Na va, iskepiau katik si skanumyna, nors miltu tai maziau dejau (600 dvigubai normai). Neturejau kitokio "alkagolio", tai maisiau vysniu uogiene su malibu romu. Pasaka. Vienas is tu desertu, kuriuos megstu vadinti "blogiais" :D Nes cia jie yra, cia ju nera. Dar vieno nesuvalgei, o jau ranka kito siekia :) Bus ir mama pavaisint kuom, ir draugus palepint :) Tikrai dar ne karta gaminsim :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai skanūs! Kepiau su paprasta biria 9% rieb. varške ir nepyliau alkoholio, nes ir vaikai valgys - pavyko kuo puikiausiai. Bijau, kad nesulauks Kalėdų... :D

    AtsakytiPanaikinti