Sausainiai su šokolado gabaliukais
¾ puodelio (~170 g) minkšto kambario temperatūros sviesto
¾ puodelio (~165 g) rudojo cukraus
¼ puodelio (~50 g) cukraus
1 kiaušinis
2 a. š. vanilės ekstrakto
2 puodeliai (~300 g) miltų
2 a. š. kukurūzų krakmolo
1 a. š. sodos
½ a. š. druskos
1 ir ¼ puodelio (~200 g) šokolado gabaliukų
Sviestą išplakti su cukrumi ir ruduoju cukrumi iki šviesios purios masės. Įmaišyti kiaušinį ir vanilę ir gerai išplakti. Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu, soda bei druska, ir lėtai išmaišyti. Įmaišyti šokolado gabaliukus. Tešla bus tiršta ir lipni. Tešlą pašaldyti šaldytuve 30 minučių.
Iš tešlos formuoti rutuliukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotas skardas 5 cm atstumu vieną nuo kito (negalima dėti tešlos rutuliukų į karštas skardas – prieš kepant kitą dalį sausainių skardas būtina ataušinti). Kepti iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 8 – 10 minučių, kol krašteliai šiek tiek apskrus. Nekepti ilgiau nei 10 minučių! Išimtus iš orkaitės sausainius 3 minutes aušinti skardose, tuomet perkelti ant aušinimo grotelių ir visiškai ataušinti. Skanaus!
P. S. puodelis – 250 ml. Šių sausainių slaptieji ingredientai – rudasis cukrus, suteikiantis ryškų išskirtinį aromatą, ir krakmolas, duodantis lengvumą :) Tešlą kabinau šaukšteliu, tad man gavosi apie šešiasdešimt 5 cm skersmens sausainių. Originaliame recepte siūloma tešlą kabinti šaukštu ir formuoti didesnius rutuliukus. Tuomet turėtų gautis ~36 didesni sausainiai. Sausainiai tikrai be galo skanūs ir labai lengvai paruošiami!
Šaltinis Sally’s Baking Addiction
o kur pirkti tuos sokolado gabaliukus?
AtsakytiPanaikintiAš pirkau Lenkijoje, o Lietuvoje galima įsigyti Delonoje arba tiesiog supjaustyti paprastą šokoladą nedideliais kubeliais.
AtsakytiPanaikintiJei Panevėžyje, yra "saldainiuke" BAsanavičiaus gatvėje, rodos. Sarotti firmos, vadinasi fondiu šokoladas :)
AtsakytiPanaikintiSuperinis receptas! Gal biskuti per saldus, bet mazoji kimso nesustodama :)))
AtsakytiPanaikintiAciu tau, Sonatina, uz tavo nuostabius receptus :)
Labai skanu, kepiau dovanot tai neliko, visus namiskiai suvalge... nors pamirsau krakmola idet, kita syki darysiu dviguba norma ir jau su krakmolu :) aciu uz puiku recepta!
AtsakytiPanaikintiJurga
Labai skanus, apie tokius siandien tik prabudus pradejau svajoti, tik saldoki. Butinai kartosiu, tik cukraus mazinsiu, greiciausiai paliksiu tik rudaji :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanūs sausainiai, gaminau ne kartą. Tiesa, gana nuodėmingi...:)
AtsakytiPanaikintiar sodos negesinti?
AtsakytiPanaikinti