2012 m. gruodžio 7 d., penktadienis

Marmuriniai sausainiai

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

250 g minkšto kambario temperatūros sviesto
130 g cukraus pudros
2 a. š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
500 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 v. š. kakavos miltelių

Sviestą išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki šviesios purios masės. Įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Po truputį įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Turi gautis minkšta minkoma tešla. Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną tešlos dalį kruopščiai įminkyti kakavą.

Abi tešlas iškočioti į vienodo dydžio stačiakampius. Tamsią tešlą uždėti ant šviesios tešlos ir susukti vyniotinį. Vyniotinį supjaustyti plonomis riekėmis. Iš kiekvienos riekės suformuoti 2 – 3 cm dydžio rutuliukus. Rutuliukus dėti į kepimo popieriumi išklotas skardas 5 cm atstumu vieną nuo kito. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Skanaus!

P. S. greitai pagaminami, labai išvaizdūs ir skanūs, ne per daug saldūs sausainiai :)

Šaltinis Coolinarika

22 komentarai:

  1. Iskart susigundziau! Grazuoliai! Kepsiu Kalediniu dovanu :) Aciu uz atrasta ideja! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Norėjau paklausti, kuo galima būtų dažyti dalį tešlos, jei negalima kakavos ir dažiklių? Kokią natūralią spalva galima naudoti ir kaip ją gauti?
    Ačiū už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sonatina, jūsų receptukai yra labai laukiami. Ir šiam, vos pasirodžius, ėmiau ir iškepiau. Tikrai lengvai gaminasi, gražūs, traškūs. O jau grožis! Iš pradžių pagalvojau, kad temperatūra kepimo per maža, o paskui pamačiau kaip sutrūko viršus. Ir taip gražiai :). Lauksiu naujų idėjų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sonatina, sito recepto netraukiau i jokius ateities sarasus, emiau ir isbandziau. Viskas pavyko, man gal saldumo daugiau noretusi, bet siaip super: trapus, skanus ir tikrai greitai pagaminami. Kepsiu ir dar karta.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puiki idėja Kalėdinei dovanėlei! Bus išmėginta :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nu as kazka padariau netaip:( tesla gavosi trapi,o ne minksta.Tokie trupiniai..Ipyliau siektiek jogurto,tai nors isminkyt galejau. Gal sviesto perdaug idejau,nes neturiu svarstykliu,tai is akies... Iskepe visai nieko,bet truko saldumo,nors dejau pudros daugiau nei parasyta. Gal kita karta skanesni gausis:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. As irgi isbandziau :)
    tai sakyciau skonis kaip vadinamu shortbread cookies :)
    vaikams patiko:)
    Tesla irgi gabaliukais plysinejo, bet siaip netaip padariau vyniotini.
    Antra diena man jie skanesni, kaip ir dauguma sausainiuku :)
    Aciu uz receptuka :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labas, kviečiu prisijungti prie žaidimo :)
    http://www.ievosreceptai.lt/blogeriu-zaidimas

    AtsakytiPanaikinti
  9. Issikepiau ir as siandien situ fainu sausainuku,o svarbiausia kad gavosi is pirmo karto.Dekoju uz receptuka.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki , isbandziau siuos sausainukus , super , skanuciai ir isvaizdus :) teko biski pavargti su tesla , sunkoka buvo viena ant kitos uzkelti , bet pavyko :) aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kai iškepiau, paragavau, tai nelabai patiko, tačiau kitą dieną kai paragavau, tai puikūs sausainiai :)Ačiū už receptą. Kepsiu dar ne vieną kartą!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labadiena, iškepiau šiandien. Gavosi gražučiai tokie burbuliukai:) Padariau klaidą ir juos suformavau per didelius... Maždaug 4-5cm skersmens kai kurie. Tai nelabai elegantiškai atrodo. Bet nieko, gyvenam ir mokomės.
    Tešlas vieną ant kitos sudėti buvo sunku. Tai sudėjau kakavinę tešlą gabalais. Kai suvyniojau į vyniotinį, visi tie gabalai kažkaip gražiai susijungė.
    Būtinai bandysiu dar kartą. Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. kiek vaniles ekstrakto reiketu pilt vietoj cukraus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai priklauso nuo turimo ekstrakto kokybės. Kiek ieškojau, reikėtų naudoti nuo 1/4 iki 1 arbatinio šaukštelio ekstrakto. Tik nesupainiokite vanilės ekstrakto su vanilės esencija - šios reikėtų dar dvigubai mažiau.

      Panaikinti
  14. Superiniai sausainiukai,labai aciu,kad pasidalinate puikiais receptais!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Man taip pat gavosi labai trapi tešla, tai tešlas vieną ant kitos teko lipinti tiesiog rankomis suformuojant mažus blyniukus :D susukti vyniotinį irgi sunkiai sekėsi. Sausainiai vistiek labai skanūs, bet nesuprantu kodėl nepavyko ta tešla ;/

    AtsakytiPanaikinti
  16. Super! Vaikai valgo dar šiltus :) Gražūs, paprasti ir skanūs. Man tešla irgi lipo, trupėjo, bet aš pakočiojau vieną lakštą, po to ant viršaus dėjau gabalą kito ir kočiojau ant viršaus - tada sulimpa. Ačiū, šaunus receptukas :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Kepu jau ne pirmą kartą. Aš tešlos gražiai nekočioju. Padedu vieną, tada delnais spaudau, kad išplonėtų. Tada dedu ant viršaus gabalą kitos, rankomis paskirstau, tada išploju ir suvynioju. Nesvarbu, kad plyšta ar gabalai atskyla - prilipdau, paspaudziu. O tada jau pjaustau ir formuoju rutuliukus. Tad jiems nereikia tobulai iškočiotos tešlos - vis tiek išeina margi. Tiesiog paprasčiau. Labai geras receptas. Paprastai kepu iš dvigubos normos, nes šiltų su pienu pusės nelieka :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. tesla as kociojau: perlenkiau skardos (didziosios) dydzio kepimo popieriu ir taip tesla nelimpa ir dailiai issikocioja...ir kita taip pat , po to rudaji teslos gabaliuka graziai paguldziau ant baltojo dar truputeli nestipriai pakociojau, nudengiau ir susukau tesla iki puses nupjoviau ir pabaigiau likusi suvynioti, zodziu gavosi du vynioti niai ... darykite viskas su kepimo popieriumi ir viskas tikrai pavyks...

    AtsakytiPanaikinti
  19. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Ar būtų galima vietoj sviesto naudoti margariną?

    AtsakytiPanaikinti
  21. O įmanoma kaip nors vegan versiją padaryti?

    AtsakytiPanaikinti