Marmuriniai sausainiai
250 g minkšto kambario temperatūros sviesto
130 g cukraus pudros
2 a. š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
500 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 v. š. kakavos miltelių
Sviestą išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki šviesios purios masės. Įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Po truputį įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Turi gautis minkšta minkoma tešla. Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną tešlos dalį kruopščiai įminkyti kakavą.
Abi tešlas iškočioti į vienodo dydžio stačiakampius. Tamsią tešlą uždėti ant šviesios tešlos ir susukti vyniotinį. Vyniotinį supjaustyti plonomis riekėmis. Iš kiekvienos riekės suformuoti 2 – 3 cm dydžio rutuliukus. Rutuliukus dėti į kepimo popieriumi išklotas skardas 5 cm atstumu vieną nuo kito. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Skanaus!
P. S. greitai pagaminami, labai išvaizdūs ir skanūs, ne per daug saldūs sausainiai :)
Šaltinis Coolinarika
Iskart susigundziau! Grazuoliai! Kepsiu Kalediniu dovanu :) Aciu uz atrasta ideja! ;)
AtsakytiPanaikintiNorėjau paklausti, kuo galima būtų dažyti dalį tešlos, jei negalima kakavos ir dažiklių? Kokią natūralią spalva galima naudoti ir kaip ją gauti?
AtsakytiPanaikintiAčiū už atsakymą.
Sonatina, jūsų receptukai yra labai laukiami. Ir šiam, vos pasirodžius, ėmiau ir iškepiau. Tikrai lengvai gaminasi, gražūs, traškūs. O jau grožis! Iš pradžių pagalvojau, kad temperatūra kepimo per maža, o paskui pamačiau kaip sutrūko viršus. Ir taip gražiai :). Lauksiu naujų idėjų.
AtsakytiPanaikintiSonatina, sito recepto netraukiau i jokius ateities sarasus, emiau ir isbandziau. Viskas pavyko, man gal saldumo daugiau noretusi, bet siaip super: trapus, skanus ir tikrai greitai pagaminami. Kepsiu ir dar karta.
AtsakytiPanaikintiPuiki idėja Kalėdinei dovanėlei! Bus išmėginta :)
AtsakytiPanaikintiNu as kazka padariau netaip:( tesla gavosi trapi,o ne minksta.Tokie trupiniai..Ipyliau siektiek jogurto,tai nors isminkyt galejau. Gal sviesto perdaug idejau,nes neturiu svarstykliu,tai is akies... Iskepe visai nieko,bet truko saldumo,nors dejau pudros daugiau nei parasyta. Gal kita karta skanesni gausis:)
AtsakytiPanaikintiAs irgi isbandziau :)
AtsakytiPanaikintitai sakyciau skonis kaip vadinamu shortbread cookies :)
vaikams patiko:)
Tesla irgi gabaliukais plysinejo, bet siaip netaip padariau vyniotini.
Antra diena man jie skanesni, kaip ir dauguma sausainiuku :)
Aciu uz receptuka :)
Labas, kviečiu prisijungti prie žaidimo :)
AtsakytiPanaikintihttp://www.ievosreceptai.lt/blogeriu-zaidimas
Issikepiau ir as siandien situ fainu sausainuku,o svarbiausia kad gavosi is pirmo karto.Dekoju uz receptuka.
AtsakytiPanaikintiSveiki , isbandziau siuos sausainukus , super , skanuciai ir isvaizdus :) teko biski pavargti su tesla , sunkoka buvo viena ant kitos uzkelti , bet pavyko :) aciu :)
AtsakytiPanaikintiKai iškepiau, paragavau, tai nelabai patiko, tačiau kitą dieną kai paragavau, tai puikūs sausainiai :)Ačiū už receptą. Kepsiu dar ne vieną kartą!
AtsakytiPanaikintiLabadiena, iškepiau šiandien. Gavosi gražučiai tokie burbuliukai:) Padariau klaidą ir juos suformavau per didelius... Maždaug 4-5cm skersmens kai kurie. Tai nelabai elegantiškai atrodo. Bet nieko, gyvenam ir mokomės.
AtsakytiPanaikintiTešlas vieną ant kitos sudėti buvo sunku. Tai sudėjau kakavinę tešlą gabalais. Kai suvyniojau į vyniotinį, visi tie gabalai kažkaip gražiai susijungė.
Būtinai bandysiu dar kartą. Ačiū už receptą :)
kiek vaniles ekstrakto reiketu pilt vietoj cukraus?
AtsakytiPanaikintiLabai priklauso nuo turimo ekstrakto kokybės. Kiek ieškojau, reikėtų naudoti nuo 1/4 iki 1 arbatinio šaukštelio ekstrakto. Tik nesupainiokite vanilės ekstrakto su vanilės esencija - šios reikėtų dar dvigubai mažiau.
PanaikintiSuperiniai sausainiukai,labai aciu,kad pasidalinate puikiais receptais!
AtsakytiPanaikintiMan taip pat gavosi labai trapi tešla, tai tešlas vieną ant kitos teko lipinti tiesiog rankomis suformuojant mažus blyniukus :D susukti vyniotinį irgi sunkiai sekėsi. Sausainiai vistiek labai skanūs, bet nesuprantu kodėl nepavyko ta tešla ;/
AtsakytiPanaikintiSuper! Vaikai valgo dar šiltus :) Gražūs, paprasti ir skanūs. Man tešla irgi lipo, trupėjo, bet aš pakočiojau vieną lakštą, po to ant viršaus dėjau gabalą kito ir kočiojau ant viršaus - tada sulimpa. Ačiū, šaunus receptukas :)
AtsakytiPanaikintiKepu jau ne pirmą kartą. Aš tešlos gražiai nekočioju. Padedu vieną, tada delnais spaudau, kad išplonėtų. Tada dedu ant viršaus gabalą kitos, rankomis paskirstau, tada išploju ir suvynioju. Nesvarbu, kad plyšta ar gabalai atskyla - prilipdau, paspaudziu. O tada jau pjaustau ir formuoju rutuliukus. Tad jiems nereikia tobulai iškočiotos tešlos - vis tiek išeina margi. Tiesiog paprasčiau. Labai geras receptas. Paprastai kepu iš dvigubos normos, nes šiltų su pienu pusės nelieka :)
AtsakytiPanaikintitesla as kociojau: perlenkiau skardos (didziosios) dydzio kepimo popieriu ir taip tesla nelimpa ir dailiai issikocioja...ir kita taip pat , po to rudaji teslos gabaliuka graziai paguldziau ant baltojo dar truputeli nestipriai pakociojau, nudengiau ir susukau tesla iki puses nupjoviau ir pabaigiau likusi suvynioti, zodziu gavosi du vynioti niai ... darykite viskas su kepimo popieriumi ir viskas tikrai pavyks...
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiAr būtų galima vietoj sviesto naudoti margariną?
AtsakytiPanaikintiO įmanoma kaip nors vegan versiją padaryti?
AtsakytiPanaikinti