2012 m. gruodžio 5 d., trečiadienis

Vyniotinis su trimis įdarais

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tešlai
500 g miltų
2 kiaušiniai
1 kiaušinio trynys
100 g cukraus
100 ml pieno
150 ml aliejaus
½ a. š. kepimo miltelių

Aguonų įdarui
100 g maltų aguonų
50 g cukraus
50 ml verdančio pieno

Riešutų įdarui
100 g maltų riešutų
50 g cukraus
50 ml verdančio pieno

Taip pat reikės
abrikosų ar kitokio džemo
riebalų ir miltų formai paruošti
cukraus pudros

Aguonas sumaišyti su cukrumi, užpilti karštu pienu, gerai išmaišyti ir palikti, kol bus paruošta tešla. Riešutus taip pat sumaišyti su cukrumi, užpilti karštu pienu, išmaišyti ir palikti.

Tešlai kepimo miltelius suberti į šiltą pieną. Kai jie suputos – išmaišyti ir supilti į dubenį, kuriame sudėti kiaušiniai, trynys, cukrus ir aliejus. Gerai išmaišyti. Tuomet suberti miltus ir maišyti mentele, kol gausis tešla. Tešlą dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus, šiek tiek paminkyti ir iškočioti stačiakampį.  Stačiakampio ilgis turėtų atitikti jūsų formos ilgį.

Ant tešlos šaukštu išdėlioti aguonų įdarą, riešutų įdarą ir džemą, juos paskleisti ant tešlos. Susukti vyniotinį ir įkelti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą apvalią kepimo formą su skyle viduryje.

Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 minutes, kol gražiai apskrus. Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P. S. tešla gaunasi labai minkšta ir lengvai kočiojama. Įdarui džemą reikėtų rinktis rūgštesnį – aš naudojau slyvų džemą. Galbūt galima vyniotinį kepti ir ne formoje, o tik įdėjus į kepimo skardą, tik tiek, kad jis gali šiek tiek prarasti formą… Labai skanus ir sotus vyniotinis :)

Šaltinis Minjina Kuhinjica

1 komentaras:

  1. skonis nuostabus, vietoj dzemo dejau brukniu uogienes.Aciu uz recepat..

    AtsakytiPanaikinti