2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Meduoliai

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 puodelis (~200 g) cukraus
1 puodelis (~240 g) sviesto
1 puodelis (~250 g) medaus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės ekstrakto
1 a. š. sodos
4 puodeliai (~600 g) miltų
1 a. š. malto imbiero

~1/2 puodelio cukraus pudros meduoliams apvolioti

Puode sumaišyti cukrų, medų, sviestą ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa. Ataušinti.

Kiaušinius sumaišyti su vanile, soda ir imbieru. Po truputį įmaišyti į medaus masę. Berti po pusę puodelio miltų, kiekvieną kartą tešlą gerai išmaišant. Kabinti po šaukštelį tešlos ir rankomis formuoti rutuliukus. Rutuliukus dėti į cukraus pudrą ir gerai apvolioti.

Paruoštus meduolius dėti į kepimo popieriumi išklotas skardas 5 cm atstumu vieną nuo kito. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!

P. S. puodelis – 250 ml. Originaliame recepte rašoma, kad gaunasi 24 meduoliai, bet man gavosi 60 :) Vietoje imbiero įbėriau šaukštelį prieskonių mišinio meduoliams (cinamono, imbiero, gvazdikėlių, muskato ir kt.). Kai kuriems valgiusiesiems pasirodė šiek tiek per saldu, tad galima pamažinti cukraus. Tai ypač kvapnūs ir labai skanūs meduoliai!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šaltinis Green Prophet

12 komentarų:

  1. Va kokiu meduolių ieskojau puse savo gyvenimo :)) bus isbandyta!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Išbandžiau. Labai skanūs.
    Dėkui.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super meduoliai, tik as sviesta per puse su kepiniu margarinu dejau ir cukraus tik 100 g.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki,ar turi reikšmės kokį medų dėsime:natūralų ar dirbtinį?Aš kepdama imbierinius sausainius dėjau dirbtinio medaus,man jie kaip sukietėjo po kelių dienų:(

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai patiko meduoliukai, nors tokie gražūs nepavyko, bet čia jau kkepimo įgūdžių trūkumas. Raip pat dėjau tik 100g cukraus, ir gal norėjosi daugiau nei 1 a. š. prieskonių.
    Turiu klausimą - kiek juos galima laikyti ir kaip?Iki Kalėdų ištvertų? Popieriniam maišely? Metalinėj dėžutėj? Celofane? Noriu perduot kaip dovanėlę... Perduot galiu tik dabar o išpakuot tik per Kalėdas galės:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Šiandien ir aš išbandžiau,labai puikiai gavosi,kitą kartą darysiu dar mažesnius,gausis daugiau.dėkui Sonatinai už puikius receptus:)))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jau trečią kartą iškepta, nerealūs, mano išrankiam skoniui labai labai tiko. Cukraus dėjau mažiau, bet daugiau nei pirmus kartus. Ir atrodo skaniau kai jo buvo daugiau. Matyt ne iš lempos tuos receptukus su teisingais skaičiukais sukuria. O sukietėjo ir man, netgi tą pačią dieną. Bet užtai tokie maloniai valgomi:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. šįryt kepiau-nerealiai skanūs, kepsiu tikrai dar ne kartą. Ačiū už nuostabius receptukus!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Man gavosi blyneliai.. neiškilo.. kol kepė lyg ir kilo, o kai ištraukiau - subliuško..
    Ką galėjau daryti ne taip? Ar galėjo turėti reikšmės kad išlydytas sviestas su medumi ir cukrumi buvo dar šilti kai pyliau išplaktą kiaušinį su soda?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveika, Sonatina! Prašau pagalbos skubiai. Kepiau šiuos meduolius, tačiau jie ne tik, kad visiškai neiškilo, bet tiesiog subliuško ir tapo panašūs į blynus. Patarkite, kas galėjo nutikti ir kaip tai ištaisyti. Dėkoju, Kristė.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Puikiai iskilo, labai skanus meduoliai.
    Paskaiciau komentarus merginu, kurioms neiskilo. Galbut per mazai sodos ar miltu dejote? As dariau viska kaip parasyta ir man labai graziai iskepe ir isemus is orkaites nesubliusko nei kiek.

    AtsakytiPanaikinti