2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Ruginiai rageliai

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

300 ml šilto vandens
300 g kvietinių miltų
150 g ruginių miltų
1 a. š. druskos
½ v. š. medaus
3 a. š. sausų mielių

įvairių sėklų rageliams pabarstyti

1 puodelis vandens
2 v. š. aliejaus

Sumaišyti kvietinius ir ruginius miltus. Į pusė miltų mišinio suberti druską, mieles, dėti medų. Po truputį pilti vandenį, berti likusius miltus ir minkyti tešlą, kol ši bus elastinga ir nelips prie rankų. Gali prireikti ir šiek tiek daugiau miltų. Tešlą šiltai kildinti apie 1 valandą.

Pakilusią tešlą minutę paminkyti ir padalinti į 12 lygių dalių. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti į ovalą ir susukti ragelį. Ragelius po vieną merkti į vandenį, sumaišytą su aliejumi ir pavolioti sėklų mišinyje. Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir pakildinti 15 minučių, kol orkaitė įkais iki 200° C.

Kepti 20 - 30 minučių, kol rageliai gražiai apskrus. Skanaus!

P. S. tešlą ruošiau duonkepėje. Anot originalaus recepto, iš nurodyto tešlos kiekio reikėtų formuoti tik 6 ragelius, bet aš mėgstu mažesnius kepinius, tad dariau 12. Labai kvapnūs, minkšti ir skanūs rageliai. Bet kitą kartą apsiribosiu apibarstydama sėklomis tik ragelių viršų :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šaltinis Food for Thought

2 komentarai:

  1. Superiniai :) Tobuli :) Net vaikams patiko. TIk kitu kart bandysiu sėkliukes tešlon įmaišyt, nes labai byra - pilnos grindys :) iš paskos mažų valgytojų.

    AtsakytiPanaikinti