2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Malta mėsa ir grybais įdarytos cukinijos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

500 g cukinijos
300 g maltos mėsos
20 - 30 g džiovintų grybų arba 100 g šviežių pievagrybių
100 g virtų ryžių
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
100 g susmulkinto svogūno
druskos
pipirų
šiek tiek aliejaus

Džiovintus grybus užpilti verdančiu vandeniu ir paliki 30 minučių, kad išbrinktų. Išmirkusius grybus smulkiai supjaustyti. Šviežius pievagrybius tiesiog smulkiai supjaustyti.

Cukinijas supjaustyti 3 cm storio riekėmis ir šaukštu išskobti vidų, stengiantis nepažeisti dugno. Išskobtą minkštimą smulkiai supjaustyti.

Keptuvėje šlakelyje aliejaus apkepti svogūnus, sudėti maltą mėsą, suberti grybus, sudėti cukinijos minkštimą, pagardinti druska, pipirais ir kepti apie 25 minutes. Suberti ryžius, išmaišyti ir nukelti nuo viryklės. Šiek tiek ataušinti.

Į paruoštas cukinijas dėti įdaro, užberti tarkuoto sūrio. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 25 – 30 minučių. Skanaus!

P. S. labai gardus ir kvapnus įdaras – džiovinti grybai suteikia nepakartojamą aromatą! Kadangi šį kartą įdariau apvalias cukinijas – sūrio tiesiog nebebuvo kur užberti :)

Šaltinis Nezabydka

5 komentarai:

  1. Sonatina, kur radote apvalių cukinijų ? jau kuris laikas ieškau Lt ir niekur neteko matyti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Užsiauginom patys iš sėklų - pernai Schetelig parduotuvėje pavyko aptikti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ech, tada aišku, nes LT niekur: nei turguose, nei prekybcentruose nėra šių Nicos cukinijų ,o tiek gardžių receptukų su jomis yra :) Teks kitiems metams senelių prašyti, kad užaugintų savo ūkelyje.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Bet tinka ir paprastos i mazas dalis supjaustytos cukinijos su isskobtu vidumi? Tada turetu atrodyti kaip mazi tokie laiveliai...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Receptas ir skirtas paprastoms cukinijoms (taip parašyta ir pačiame recepte), bet aš turėjau tik apvalių cukinijų, todėl jas ir įdariau :)

      Panaikinti