2012 m. rugsėjo 12 d., trečiadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su cukinijomis ir šonine

Netikėtai, kaip kompensaciją, gavusi labai gražią knygą "7 ingredientai", išmėginau šį puikų receptą. Tad, p. Alfui leidus, dalinuosi juo su Jumis :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

250 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
1 žalioji cukinija
100 g fermentinio sūrio
120 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės
2 – 3 šakelės šviežių čiobrelių
1 kiaušinis
juodųjų pipirų

Tešlą atšildyti. Ant jos sluoksniais sudėti bulvių skustuku išilgai supjaustytą cukiniją, pjaustytus sūrį ir šoninę, apibarstyti čiobreliais ir grūstais pipirais.

Tešlą su įdaru susukti į vyniotinį ir supjaustyti 2 cm storio griežinėliais. Sudėti į skardą, aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių.

Vietoje šoninės galima dėti žalios vištienos gabalėlių, tik tuomet juos reikėtų apibarstyti druska ir pipirais. Pyragą galima kepti tik su daržovėmis ir sūriu. Galima kepti ir ne vieną didelį pyragą, o daug mažų pyragėlių – tuomet juos į skardą reikia sudėti didesniais atstumais.

P. S. aš kepiau su vištienos filė gabaliukais, kuriuos plonai išmušiau. Greitai, paprastai paruošiamas, labai sotus ir tikrai be galo skanus pyragas :)

Šaltinis 7 ingredientai

6 komentarai:

  1. Aš taip pat esu šituos išbandžiusi! Labai paprasta įdėja, bet puiki! Ir knyga tiesą sakat puiki.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puikus receptas! Gal yra ideju kuo nemesisku galima pakeisti sonine?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš kartą gaminau juos, vienus tokius pačius, o nemėsišką variantą su džiovintais pomidorais, alyvuogėm, sūriu ir baziliku. Buvo skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Variantas! Bus isbandyta:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gaminau vegetariska versija su cukinija, sauleje dziovintais pomidorais, alyvuogemis, suriu ir ciobreliu. Pavojingai skanu :-)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Patiekalą valgote su daržovėmis, padažu ar vieną?

    AtsakytiPanaikinti