2012 m. liepos 17 d., antradienis

Greitpyragis su uogomis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tešlai
200 g minkšto kambario temperatūros sviesto ar margarino
180 g cukraus
1 – 2 a. š. vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
200 ml kefyro (ar natūralaus jogurto)
300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių

Įdarui
400 ml uogų (mėlynių, serbentų, aviečių, vyšnių ir pan.)
50 – 70 g cukraus

Sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios šviesios masės. Įplakti kiaušinius. Per kelis kartus suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilti kefyrą (berti miltų, pilti kefyro ir t. t.) ir išmaišyti. Sukrėsti tešlą į kepimo popieriumi išklotą ~37 x 25 cm (30 x 30 cm) dydžio kepimo formą ir išlyginti. Ant viršaus sudėti uogas ir pabarstyti cukrumi.

Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 minučių. Skanaus!

P. S. kadaise šį receptą jau buvau įdėjusi Supermamų forume, bet noriu jį dar kartą priminti – dabar toks puikus metas, kai gausu įvairiausių uogų!  Aš šį kartą naudojau juoduosius serbentus, mėlynes, avietes ir žemuoges. Pyragas be galo greitai paruošiamas, kvapnus ir tikrai labai skanus!

Šaltinis Kuking

27 komentarai:

  1. Ar galima delti jogurta su priedais? t.y. su vysniomis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Be abejo, galima :) Tik gal šiek tiek pamažinkite cukraus tešloje, jeigu jogurtas labai saldus...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dekoju uz greita atsakyma! :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pats mylimiausias mano pyragas, kepu nuo pat recepto ėdėjimo į SM, ačiū Sonatinai :)Žiemą labai mėgstu šį pyragą kept, ypač užbėrus šaldytų braškių ar aviečių ir juodųjų serbentų- nuostabus skonis :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sonatina, kadangi nematyti pyrago pjūvio, bandau spėlioti, ar šios tešlos pyragas sausas (na, toks ale keksinis), ar šlapias, įmirkęs uogų sulčių?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pyragas tikrai nėra sausas. Nurodyto dydžio formoje jis gaunasi plonas - tad tešla praktiškai tikrai sumirksta nuo uogų sulčių :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. labai skanus pyragas. kepiau išlankstomoje 26 cm. skersmens formoje. kvapnus, drėgnas ne tik nuo uogų. tirpo burnoj. naudojau šviežias vyšnias ir braškes.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kepeme snd su melynemis, nes kitu uogu neturejau ir 24cm apvalioje formoje - tai apacia pyrago gavosi storoka - bet, kadangi labai labai skani - tai viskas super skanu - tas biskvitas dregnas, tirpstantis burnoje, o melynes su cukrumi irgi pasakiskos - siek tiek i biskvita isigere,bet nedaug, tiesa, ant virsaus migdolu drozliu turejau, tai irgi labai tiko :) Puikus pyragas. O kai su saldytomis, kas cia kepa, ar atsaldo uogas visiskai pries dedant ant teslos?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pyragas nerealiai skanus. Atrodo gan paprastas, bet pati tešla gaunasi superinė, lengva, puri, o kur dar uogų nuostabūs aromatai ir skonis :) 10 balų :)
    Ačiū, už dar vieną puikų receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Šitas pyragas yra blogas blogas blogas... Visiškas šlamštas.
    Ypač tiems, kurie pasiryžo atsikratyti vieno kito kilogramo mielų nuosavų lašinukų nuo pilvuko ir davė garbės įžadus susilaikyti nuo saldumynų. Dabar reikia galvą barstyt pelenais ir keliais aplink vietinę bažnyčią šliaužt, nes visi įžadai buvo sulaužyti...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Vakar valgiau draugės keptą , šiandien jau pati kepu :) Nerealus !!! Labai labai labai skanus !!! Ačiū už receptą :*

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sonatina, aciu Jums uz Jusu nepakartojama puslapi! Kiek kartu ka kepiau - viskas nuostabiai gaunasi. Visoms draugems rekomenduoju. Bet man va vienas klausimas vis kyla - o Jus nemastet knygos parasyt? Juk tikrai butu sensacija, bet kuri is musu galetu ta patvirtint! Blogas yra gerai, bet su dar didesniu malonumu knyga vartytume, man rodos.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ar kepimo popieriaus nereikia niekuo ištepti? :O 2 kartus kepiau su popierium ir vis jis man prilimpa prie pyrago :(

    AtsakytiPanaikinti
  14. Būtent tai ko ieškau, dėkui. Man ir iškilo šis klausimas ar nereikia nieko ištepti kepimo popieriaus?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Niekuo nereikia tepti popieriaus, šitas pyragas yra riebus, minkštas, purus, drėgnas, tiesiog pats skaniausias pasaulyje :))
    Aš jį turbūt esu kepusi su visom įmanomom uogom ir man skaniausias su mėlynėm arba avietėm, arba su jų mišiniu. O jogurtą labai skanu pilti citrininį...

    AtsakytiPanaikinti
  16. Dariau su braškių uogiene, nes neturėjau paprastų braškių. Skonis-super! Tešla lengvai paruošiama, net pati nustebau! Tešlą pyliau į stiklinę skardą ištepta kepinių margarinu, nes neturėjau sviestinio popieriaus. Ačiū jums labai, puikus receptukas, tą patį vakarą visa šeima suritino!

    AtsakytiPanaikinti
  17. Kepiau. Labai skanus, labai kvepiantis. TUrejau tik saldytu uogu. Tai idomiai gavosi - kepant jos nuskendo zemyn, ir liko ant dugno. Kepe daugiau nei 40 min., aukstesnej pyrago formoj, teslos buvo aisku storiau, gal del to. Iskepus tokie sluoksniai ir gavosi - apatinis uogu ir virsutinis biskvito. Norejau, kad atrodytu kaip nuotraukoje:) bet gavosi ne blogiau - tas slapias uogu sluoksnis dugne nuostabiai derejo su virsutiniu biskvito sluoksniu:) Kitakart apversciau, ir papuosciau plonu grietineles sluoksniu, nes kaip sakiau, vaizdas ne visai dekoratyvus. Bet skonisssss super:) Aciu! Vaida

    AtsakytiPanaikinti
  18. Labas, kepiau, kvepejo visi namai... Graziai iskilo, tik kodel paskui sukrito ir nebuvo purus? Bet skanus vis tiek:)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Kazin kodel sukrito? Ir man taip buna su daugeliu pyragu su kepimo milteliais ir kefyru??? Patarkit, ka darom ne taip:(

    AtsakytiPanaikinti
  20. O kada geriau dėti uogas, ar tada kai iškepa ar kepti viską kartu?

    AtsakytiPanaikinti
  21. Šis pyragas yra mano gelbėtojas - jau nebe pirmą kartą sugedus šaldikliui būtent jį kepu iš atitirpusių uogų. Labai paprasta ir nepaprastai skanu! :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Ar galima kokį pertepima padaryti šiam pyragui?

    AtsakytiPanaikinti
  23. 10 balų. Valgiau ir netikėjau, kad tikrai taip skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. O su saldytom uogom galima?

    AtsakytiPanaikinti
  25. Kaip nustebino šis receptas... iš gerosios pusės ... labai skanu ;)

    AtsakytiPanaikinti