2012 m. birželio 26 d., antradienis

Mini Pavlovos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 kiaušinių baltymai
200 g cukraus
~300 g riebios grietinėlės
1 – 2 v. š. cukraus pudros
mėgstamų uogų ar vaisių

Kiaušinių baltymus plakti mikseriu vidutiniu greičiu, kol suputos. Nenustojant plakti palaipsniui po šaukštą berti cukrų. Subėrus visą cukrų, padidinti mikserio greitį ir išplakti baltymus iki standumo, kol masė bus lygi ir blizgi.

Paruoštą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti ~6 cm skersmens skritulius aukštesniais krašteliais. Galima masę išdėlioti ir šaukštu, o viduryje padaryti nedidelius įdubimus įdarui. Kepti iki 120° C (su ventiliatoriumi – iki 100° C) įkaitintoje orkaitėje 1,5 – 2 valandas, kol morengai visiškai išdžius. Ataušinti.

Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standumo. Ant kiekvieno morengo dėti plaktos grietinėlės ir mėgstamų uogų ar susmulkintų vaisių. Skanaus!

P. S. nesudėtingas, labai lengvas ir be galo skanus desertas, kuris kas kartą gali būti vis kitoks – naudokite bet kokias mėgstamas uogas, vaisius ar įvairius jų derinius!

15 komentarų:

  1. O Jūs tikri smaližiai :) Receptas vienas paskui kitą tik saldus ♥

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki. Labai mėgstu šitą desertą, tik vis morenginė masė nesigauna :( Kepant morengus 100 laipsniu tem-roje man jie jau po 25 min. parusta. Be to viršus būna lipnus :( Gal reikia morengus kepti pravėrus orkaitės dureles?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonėle, tiesiog pasitaikė nemažai įvairių progų vaišinti svečius, tad galėjau išmėginti kelis naujus receptus :)
    Justyna, jeigu viršus lipnus - vadinasi morengai tinkamai neišdžiūvę. Labai dažnai kepu morengus ir visuomet kepu orkaitėje su ventiliatoriumi 100° C. Jeigu taip greitai paruduoja, gal reikėtų mažinti temperatūrą. Matyt jūsų orkaitė stipriau įkaista. Aš paprastai morengus kepu iš vakaro, padžiovinu orkaitėje kelias valandas, o tada palieku uždarytoje išjungtoje orkaitėje per naktį. Ryte jie tikrai būna visiškai išdžiūvę.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labas.
    kaip tik norejau klausti ar galima is vakaro juos issikepti.ruosiuos mazosios gimtadienio party, tai noriu pasilikti kuo maziau darbu tai dienai, kad daugiau laiko praleist su vaikais ir sveciais, o ne virtuveje.super.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Iškeptus ir ataušintus morengus reikia sudėti į sandarias dėžutes, tuomet jie puikiausiai išsilaikys net kelias savaites!

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kiek mazdaug gaunasi mini morengu is tokio kiekio?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man gaunasi apie 40 tokių morengų - dvi skardos po 20 :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ech..man nesigavo :( prilipo apacia morengu visiskai, niekaip neatsigramde nuo popieriaus..bet skonis buvo geras, virsus kietas ir traskus, o vidus lipnus, minkstas, tik tiek, kad tarsi pagrindo ir nebuvo...idomu kodel galejo nepavykti? Kepiau 100laipsniu orkaitej su ventiliatorium apie 2val., paskui praverus orkaites dureles kuri laika padziovinau ir kaip rasete palikau per nakti uzdarytoje orkaiteje. Beje man gavosi tik apie 12 nedideliu morengiuku.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pirmiausiai reikėtų atkreipti dėmesį į kepimo popierių. Ar kokybiškas? Nes dažnai nuo pigaus kepimo popieriaus nieko neįmanoma nukrapštyti. Kita problema - nereikėjo laikyti atvirų orkaitės durelių. Aš orkaitę išjungiu ir palieku uždarytoje orkaitėje. Be to, orkaitę išjungiu tik tuomet, kai morengai lengvai nusiima nuo kepimo popieriaus. Morengai labai bijo drėgmės. Gal tuo metu, kai laikėte praviras orkaitės dureles, virtuvėje ką nors intensyviai virėte ir aplink buvo daug drėgmės?
    Ir labai keista, kad gavosi tiek mažai morengų - iš keturių L dydžio kiaušinių baltymų man visada gaunasi dvi pilnos skardos...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Išbandžiau ir aš, viskas puikiai išėjo. Ir dvi skardos, kiek pamenu apie 30 morengų (gal kiek didesnius padariau), tik va broliui pasirodė per saldu. Ar galima dėti mažiau cukraus į baltymus? Nepakistų rezultatas?

    AtsakytiPanaikinti
  11. man gavos 6 morengai :D
    bet as is tokio kiekio visad dideli povlova kepu, o dabar gavos 6cm skersmes pavloviukai :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. visdelto 10cm skersmens jie pas mane:)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labai gerai gavusi morenginė masė

    AtsakytiPanaikinti