2012 m. birželio 12 d., antradienis

Pyragaičiai “Cappuccino”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biskvitui 
4 kiaušiniai
1 kiaušinio trynys
75 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
60 g miltų
20 g kakavos miltelių
½ a. š. kepimo miltelių

Kremui
250 g maskarponės
2 a. š. vanilinio cukraus
1 – 2 v. š. cukraus pudros
4 šaukštai cappuccino kavos
250 ml riebios grietinėlės

12 šaukštų saldintos cappuccino kavos biskvitui sudrėkinti

Kiaušinius, trynį, cukrų ir vanilinį cukrų plakti mikseriu apie 5 – 7 minutes, kol masė bus šviesi ir labai puri. Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais, persijoti, suberti į kiaušinių masę ir atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti.

Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 30 x 40 cm dydžio kepimo skardą ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Iškeptą biskvitą apversti ant kepimo popieriaus lakšto ir atsargiai nuimti popierių, ant kurio biskvitas kepė. Ataušinti.

Ataušusį biskvitą padalinti į keturias dalis (10 x 30 cm).

Kremui maskarponę šluotele išmaišyti su vaniliniu cukrumi, cukraus pudra ir kava. Grietinėlę išplakti iki standumo ir per kelis kartus įmaišyti į kremą.

Kiekvieną biskvito lakštą sudrėkinti trimis šaukštais kavos. Visus biskvitus aptepti lygiomis kremo dalimis ir sudėti vieną ant kito. Atšaldyti, kad kremas sustingtų. Skanaus!

P. S. vietoje cappuccino kavos puikiai tiks tiesiog balinta kava :) Labai greitai ir nesunkiai pagaminami pyragaičiai! Minkšti, drėgni ir labai skanūs…

Šaltinis Coolinarika

30 komentarų:

  1. Tikrai reikia kepti tik 10min? Atrodo labai skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Neseniai turėjau malonumą pasimėgauti gardžiu kapučino keksiuku ir tai buvo tikras malonumas jausmams.

      Pirmą kartą suvalgius kąsnį mane pribloškė sodri, aksominė keksiuko tekstūra, kuri puikiai derėjo prie lengvo ir puraus glaisto. Kapučino skonis buvo juntamas kiekviename kąsnyje, o subtilus kavos skonis nebuvo nei per stiprus, nei per silpnas.

      Tačiau didžiausią įspūdį man paliko gražus keksiuko pateikimas. Glaistas buvo elegantiškai išteptas pypke, o šokolado drožlės ant viršaus suteikė puikų baigiamąjį akcentą.

      Apskritai labai rekomenduočiau "Cappuccino" keksiuką visiems, kurie mėgsta gerus desertus. Tai puikus pasimėgavimas giliųjų L mėgėjams ir tikrai patenkins bet kokį saldumynų poreikį. Negaliu sulaukti, kada galėsiu suvalgyti dar vieną!

      Panaikinti
  2. Atrodo tai nerealiai drėgni. Kepsiu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. kaip cia taip graziai virsus pyrageliu padarytas ?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip tik ieškojau drėgno, šokoladinio ir maskarponinio deserto.Ačiū už idėja. Bandysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Eglucia, biskvitas kepamas plonu sluoksniu, todėl tikrai iškepa per 10 minučių.

    Jurgita, viršui naudojau paprastą gramduką.

    Aguonėle, Aiste, būtinai išbandykite :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jau išsikepiau ! kaip ir maniau- dieviški ♥ Ačiū Sonatina :*

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kava dedasi į kremą milteliai ar skystis? :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jeigu šį biskvitą naudočiau kuriant braškinį tortuką? kaip manote? o pertepčiau tiesiog plakta grietinėle ir padaryčiau kelis braškių sluoksnius. kaip manote? :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. tikiuosi toks pat gardus kaip ir grazus. Pabandysiu pagaminti :) Dekui Sonatina uz skanius,grazius,aiskius receptukus:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki! Norėjau paklausti kokio standumo gavosi maskarponės, cukraus pudros, kavos kremas? Man gavosi labai skystas ir net sumaišius su išplakta grietinėlė nesustandėjo iki tokio, kuriuo galėtum pertepti biskvitą...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Fantastnis receptas!! tirstantis burnoje, labai lengvai daromas. butinai darysiu dviguba kita karta. ar be kakavos biskvite labai pasikeistu skonis?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Į kremą pilama skysta paruošta kava.
    Biskvitas čia paprastutis, tinkamas bet kuriam tortui :)
    Kremas turi gautis gana standus ir palengvėti įmaišius grietinėlę. O kokią maskarponę naudojote? Aš visiems laikams atsisakiau Vilkyškių maskarponės, nes sugadinau su ja kelis tortus... Ją pamaišius su cukrumi gavosi visiškas skystimas...
    Biskvitas be kakavos, be abejo būtų kitokio skonio :) Be nemanau, kad prastesnio. Tik vietoje kakavos papildomai įberkite pora šaukštų mitų.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labai skanus, visi tavo receptai nuostabus aciu:-)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Nuostabus! Kaip ir visi tavo tortai, Sonatina - jau buvau jų pasiilgus :) Kadangi proga ne viena artėja, tikrai būtiniausiai išbandysiu :) Nors jau dabar neabejoju, kad pirštelius bus galima apsilaižyti :) Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kadangi pas Sonatina nebuvo parasyta is karto, kad dedama skysta kava i krema, darydama siuos pyragelius du kartus dejau miltelius :))) skonis super ! net bijau dabar deti skysta, kad kaip kazkas rase neisskystetu, naudoju visada Mascarpone - su italiska velevyte.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Nepilkit kavos nes susigadina visas kremas pavandenija. Reiktų pilti tirpios kavos miltelius. Bet siaip pyragas labai skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Kepiau torto pavidalu. Kremui viską dariau pagal receptą, pyliau skystą kavą ir niekas nepavandenijo, kremas gavosi gana standus. Gavosi labai skanus, drėgnas tortas.
    Ačiū, Sonatina, už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  18. Ačiū, Vilma, smagu, kad tortas gavosi skanus!

    AtsakytiPanaikinti
  19. Kepiau, gavosi labai beskonis, nesaldus isviso.. ;//

    AtsakytiPanaikinti
  20. O jei kept torto formoj visą biskvitą iš karto? Kokio dydžio formoj kept??

    AtsakytiPanaikinti
  21. Man irgi įdomu kokio dydžio formą galima būtų panaudoti

    AtsakytiPanaikinti
  22. Labas , sis pyragas tikras gardumas , butinai kepsiu dar :) aciu Jums uz nuostabius receptus , esu pasirengusi isbandyti ne viena :) Sandra.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Kepiau 15cm formoj (biskvitą kepiau pgl Rafaelo rec, iš 2jų kiaušinių). Pats tas gavosi. Labai skanus. Svėrė baveik 1kg. Ačiū už receptuką ;)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Sveiki,
    Na ka gi, bandziau...Skonis,neturiu zodziu.Dieviskas,pasakiskas,nepakartojamas!Svarbiausia dar prie jo daug kavos!
    Kepiau torto pavidalu,26 cm.apvalioje formoje.Biskvita kepiau per du kartus po 10 min.,po to pjausciau juos per puse,gavau keturis.Produktus dvigubinau.Torto svoris be puosybos svere mazdaug 1800 gr.
    Kelios patabos komentatoriams.Kremas suskystejo,pavendenijo ipylus kavos...Mielieji,viska palengva,is leto,po truputi..Is kart nepilkite visos dozes kavos,kremo neplakite!Su meile maisykite ir megaukites vaizdu...
    Sekmes

    AtsakytiPanaikinti
  25. sveiki, ar nebandėte mascarponės pasigaminti namuose, teko skaityti, kad įmanoma, kaži tas pats būtų, ar geriau parduotuvinis variantas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ooo ir man idomu ar imanoma pasigaminti namine mascarpone???

      Panaikinti
  26. labai reikia greito atsakymo ar uztektu dvigubos normos 25 zmonems?

    AtsakytiPanaikinti
  27. Sveiki :) Aš pagal Jūsų receptus jau kelis metus kepu visoms įmanomoms šventėms, nes visados žinau, jog bet kuris pasirinkimas bus tobulas :) Ir iš tikro, visada išgirti visi kepiniai! Labai ačiū už Jūsų gardžias idėjas!! Tik šį kartą sustojau ir galvojau pasiteirausiu, ar šių pyragaičių skonis nebus panašus į pyragaičius "Tiramisu"? Ir vis dėlto, kuris iš šių pyragaičių Jums arčiau širdies? :D

    AtsakytiPanaikinti