Pyragaičiai “Cappuccino”
Biskvitui
4 kiaušiniai
1 kiaušinio trynys
75 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
60 g miltų
20 g kakavos miltelių
½ a. š. kepimo miltelių
Kremui
250 g maskarponės
2 a. š. vanilinio cukraus
1 – 2 v. š. cukraus pudros
4 šaukštai cappuccino kavos
250 ml riebios grietinėlės
12 šaukštų saldintos cappuccino kavos biskvitui sudrėkinti
Kiaušinius, trynį, cukrų ir vanilinį cukrų plakti mikseriu apie 5 – 7 minutes, kol masė bus šviesi ir labai puri. Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais, persijoti, suberti į kiaušinių masę ir atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti.
Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 30 x 40 cm dydžio kepimo skardą ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Iškeptą biskvitą apversti ant kepimo popieriaus lakšto ir atsargiai nuimti popierių, ant kurio biskvitas kepė. Ataušinti.
Ataušusį biskvitą padalinti į keturias dalis (10 x 30 cm).
Kremui maskarponę šluotele išmaišyti su vaniliniu cukrumi, cukraus pudra ir kava. Grietinėlę išplakti iki standumo ir per kelis kartus įmaišyti į kremą.
Kiekvieną biskvito lakštą sudrėkinti trimis šaukštais kavos. Visus biskvitus aptepti lygiomis kremo dalimis ir sudėti vieną ant kito. Atšaldyti, kad kremas sustingtų. Skanaus!
P. S. vietoje cappuccino kavos puikiai tiks tiesiog balinta kava :) Labai greitai ir nesunkiai pagaminami pyragaičiai! Minkšti, drėgni ir labai skanūs…
Šaltinis Coolinarika
Tikrai reikia kepti tik 10min? Atrodo labai skaniai :)
AtsakytiPanaikintiNeseniai turėjau malonumą pasimėgauti gardžiu kapučino keksiuku ir tai buvo tikras malonumas jausmams.
PanaikintiPirmą kartą suvalgius kąsnį mane pribloškė sodri, aksominė keksiuko tekstūra, kuri puikiai derėjo prie lengvo ir puraus glaisto. Kapučino skonis buvo juntamas kiekviename kąsnyje, o subtilus kavos skonis nebuvo nei per stiprus, nei per silpnas.
Tačiau didžiausią įspūdį man paliko gražus keksiuko pateikimas. Glaistas buvo elegantiškai išteptas pypke, o šokolado drožlės ant viršaus suteikė puikų baigiamąjį akcentą.
Apskritai labai rekomenduočiau "Cappuccino" keksiuką visiems, kurie mėgsta gerus desertus. Tai puikus pasimėgavimas giliųjų L mėgėjams ir tikrai patenkins bet kokį saldumynų poreikį. Negaliu sulaukti, kada galėsiu suvalgyti dar vieną!
Atrodo tai nerealiai drėgni. Kepsiu!
AtsakytiPanaikintikaip cia taip graziai virsus pyrageliu padarytas ?
AtsakytiPanaikintiKaip tik ieškojau drėgno, šokoladinio ir maskarponinio deserto.Ačiū už idėja. Bandysiu.
AtsakytiPanaikintiEglucia, biskvitas kepamas plonu sluoksniu, todėl tikrai iškepa per 10 minučių.
AtsakytiPanaikintiJurgita, viršui naudojau paprastą gramduką.
Aguonėle, Aiste, būtinai išbandykite :)
Jau išsikepiau ! kaip ir maniau- dieviški ♥ Ačiū Sonatina :*
AtsakytiPanaikintiNuostabiai atrodo!
AtsakytiPanaikintiKava dedasi į kremą milteliai ar skystis? :)
AtsakytiPanaikintiJeigu šį biskvitą naudočiau kuriant braškinį tortuką? kaip manote? o pertepčiau tiesiog plakta grietinėle ir padaryčiau kelis braškių sluoksnius. kaip manote? :)
AtsakytiPanaikintitikiuosi toks pat gardus kaip ir grazus. Pabandysiu pagaminti :) Dekui Sonatina uz skanius,grazius,aiskius receptukus:)
AtsakytiPanaikintiSveiki! Norėjau paklausti kokio standumo gavosi maskarponės, cukraus pudros, kavos kremas? Man gavosi labai skystas ir net sumaišius su išplakta grietinėlė nesustandėjo iki tokio, kuriuo galėtum pertepti biskvitą...
AtsakytiPanaikintiFantastnis receptas!! tirstantis burnoje, labai lengvai daromas. butinai darysiu dviguba kita karta. ar be kakavos biskvite labai pasikeistu skonis?
AtsakytiPanaikintiĮ kremą pilama skysta paruošta kava.
AtsakytiPanaikintiBiskvitas čia paprastutis, tinkamas bet kuriam tortui :)
Kremas turi gautis gana standus ir palengvėti įmaišius grietinėlę. O kokią maskarponę naudojote? Aš visiems laikams atsisakiau Vilkyškių maskarponės, nes sugadinau su ja kelis tortus... Ją pamaišius su cukrumi gavosi visiškas skystimas...
Biskvitas be kakavos, be abejo būtų kitokio skonio :) Be nemanau, kad prastesnio. Tik vietoje kakavos papildomai įberkite pora šaukštų mitų.
Labai skanus, visi tavo receptai nuostabus aciu:-)
AtsakytiPanaikintiNuostabus! Kaip ir visi tavo tortai, Sonatina - jau buvau jų pasiilgus :) Kadangi proga ne viena artėja, tikrai būtiniausiai išbandysiu :) Nors jau dabar neabejoju, kad pirštelius bus galima apsilaižyti :) Ačiū!
AtsakytiPanaikintiKadangi pas Sonatina nebuvo parasyta is karto, kad dedama skysta kava i krema, darydama siuos pyragelius du kartus dejau miltelius :))) skonis super ! net bijau dabar deti skysta, kad kaip kazkas rase neisskystetu, naudoju visada Mascarpone - su italiska velevyte.
AtsakytiPanaikintiNepilkit kavos nes susigadina visas kremas pavandenija. Reiktų pilti tirpios kavos miltelius. Bet siaip pyragas labai skanus :)
AtsakytiPanaikintiKepiau torto pavidalu. Kremui viską dariau pagal receptą, pyliau skystą kavą ir niekas nepavandenijo, kremas gavosi gana standus. Gavosi labai skanus, drėgnas tortas.
AtsakytiPanaikintiAčiū, Sonatina, už receptą!
Ačiū, Vilma, smagu, kad tortas gavosi skanus!
AtsakytiPanaikintiKepiau, gavosi labai beskonis, nesaldus isviso.. ;//
AtsakytiPanaikintiO jei kept torto formoj visą biskvitą iš karto? Kokio dydžio formoj kept??
AtsakytiPanaikintiMan irgi įdomu kokio dydžio formą galima būtų panaudoti
AtsakytiPanaikintiLabas , sis pyragas tikras gardumas , butinai kepsiu dar :) aciu Jums uz nuostabius receptus , esu pasirengusi isbandyti ne viena :) Sandra.
AtsakytiPanaikintiKepiau 15cm formoj (biskvitą kepiau pgl Rafaelo rec, iš 2jų kiaušinių). Pats tas gavosi. Labai skanus. Svėrė baveik 1kg. Ačiū už receptuką ;)
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiNa ka gi, bandziau...Skonis,neturiu zodziu.Dieviskas,pasakiskas,nepakartojamas!Svarbiausia dar prie jo daug kavos!
Kepiau torto pavidalu,26 cm.apvalioje formoje.Biskvita kepiau per du kartus po 10 min.,po to pjausciau juos per puse,gavau keturis.Produktus dvigubinau.Torto svoris be puosybos svere mazdaug 1800 gr.
Kelios patabos komentatoriams.Kremas suskystejo,pavendenijo ipylus kavos...Mielieji,viska palengva,is leto,po truputi..Is kart nepilkite visos dozes kavos,kremo neplakite!Su meile maisykite ir megaukites vaizdu...
Sekmes
sveiki, ar nebandėte mascarponės pasigaminti namuose, teko skaityti, kad įmanoma, kaži tas pats būtų, ar geriau parduotuvinis variantas?
AtsakytiPanaikintiooo ir man idomu ar imanoma pasigaminti namine mascarpone???
Panaikintilabai reikia greito atsakymo ar uztektu dvigubos normos 25 zmonems?
AtsakytiPanaikintiSveiki :) Aš pagal Jūsų receptus jau kelis metus kepu visoms įmanomoms šventėms, nes visados žinau, jog bet kuris pasirinkimas bus tobulas :) Ir iš tikro, visada išgirti visi kepiniai! Labai ačiū už Jūsų gardžias idėjas!! Tik šį kartą sustojau ir galvojau pasiteirausiu, ar šių pyragaičių skonis nebus panašus į pyragaičius "Tiramisu"? Ir vis dėlto, kuris iš šių pyragaičių Jums arčiau širdies? :D
AtsakytiPanaikinti