Pyragaičiai Kinder Délice
Biskvitui
5 kiaušiniai
5 v. š. cukraus
3 v. š. miltų
2 v. š. maltų lazdyno riešutų ar migdolų
2 v. š. kakavos
½ a. š. kepimo miltelių
Kremui
400 g riebios grietinėlės
2 – 3 v. š. medaus
1 a. š. vanilinio cukraus
6 lapeliai (3 a. š.) želatinos
3 v. š. pieno
100 ml vandens
1 – 2 v. š. medaus
Glazūrai
65 g šokolado
35 g sviesto
1 v. š. aliejaus
Biskvitui kiaušinių baltymus išplakti, kol suputos, tuomet palaipsniui suberti 3 šaukštus cukraus ir išplakti iki standumo. Trynius išplakti su likusiais 2 šaukštais cukraus iki purios beveik baltos masės. Miltus persijoti su kakava ir kepimo milteliais, sumaišyti su riešutais, suberti į trynius. Ant viršaus dėti trečdalį baltymų ir masę atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti. Įmaišyti likusius baltymus.
Tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą didelę skardą (esančią prie orkaitės), išlyginti paviršių ir kepti 180° C įkaitintoje orkaitėje ~10 minučių. Iškepusį biskvitą apversti ant kepimo popieriaus lakšto ir atsargiai nuimti popierių, ant kurio kepė. Ataušinti ir perpjauti į dvi lygias dalis.
Kremui želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Išbrinkusius lapelius nuspausti ir ištirpinti karštame piene. Ataušinti iki kambario temperatūros. Jeigu naudosite paprastą želatiną, ją reikia išbrinkinti šaltame piene, o tuomet ištirpinti ant vandens garų ar mikrobangų krosnelėje ir ataušinti. Grietinėlę plakti su medumi ir vaniliniu cukrumi, kol ims tirštėti. Nenustojant plakti plona srovele supilti paruoštą želatiną ir plakti, kol kremas sustandės.
Šiltame vandenyje ištirpinti medų ir šiuo sirupu sulaistyti vieną biskvito dalį. Biskvitą aptepti kremu. Kitą biskvito lakštą taip pat sudrėkinti medaus sirupu ir uždėti ant kremo sudrėkinta puse žemyn. Pyragą kelias valandas šaldyti šaldytuve, kol kremas sustings.
Glazūrai ant silpnos ugnies maišant kaitinti šokoladą kartu su sviestu ir aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė. Glazūrą užpilti ant pyrago, išlyginti ir leisti sustingti. Pjaustyti karštu sausu peiliu. Skanaus!
P. S. labai skanūs minkšti, drėgni ir ne per daug saldūs pyragaičiai...
Šaltinis Coolinarika
Sonatina, tavo receptus pamačius norisi viską mesti ir bėgti į virtuvę :)
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai atrodo ;)
kokio mazdaug dydzio iseina sis grazuoliukas?rasot,kad pilti tesla i skarda,esancia prie orkaites,bet kad pas mane ji labai negili,tai negi tesla po to neislips?
AtsakytiPanaikintiAčiū, Aušra :)
AtsakytiPanaikintiIeva, mano skarda taip pat negili, maždaug 38 x 46 cm dydžio. Tad pyragas gaunasi ~ 38 x 23 cm. Tešla daug ir nepakyla - biskvito lakštas gaunasi toks kaip vyniotiniui.
Jau žinau ką darysiu "pasiskaninimui" kaip sako vyras prie kavos :) ačiū, Sonatina
AtsakytiPanaikintiO į kokią formą Jūs šaldėt, kad tas kremas neišbėgtų? Ir gal galima vietoj grietinėlės miltelius naudoti? :)
AtsakytiPanaikintiJustina, aš dariau be jokios formos, tiesiog užtepiau kremą, kuris gaunasi pakankamai standus, uždėjau kitą biskvito lakštą, lengvai paspaudžiau ir išlyginau šonus. O dėl miltelių negaliu atsakyti - pati vengiu tokių dirbtinių dalykų... Geriau jau naudokite grietinėlę :)
AtsakytiPanaikintijeiguu nedeciau kakavos (vyras nevalgo)ar gerai butu?o gal ka nors vietoj jos galima deti?
AtsakytiPanaikintiTu šaunuolė! ;)
AtsakytiPanaikintiVaizdzialis labai geras... Atrodo super!
AtsakytiPanaikintiMano vaikams labai patiktų...
AtsakytiPanaikintiAčiū, pyragaičiai tikrai be galo skanūs :)
AtsakytiPanaikintiJeigu nedėtumėte kakavos biskvitas tiesiog būtų baltas :) Ir jo skonis būtų kitoks. Galbūt galima vietoje kakavos įmaišyti ~50 g tirpinto šokolado. Jį reikėtų šiek tiek ataušinti ir įmaišyti į išplaktus trynius.
labai labai labai skanus , kepiau ir labai greit ji suvalge mano seimyna, patiko visiem
AtsakytiPanaikintiOoo... kaip skaniai atrodo. Gaila, kad valgyt nemoku daryt. :D
AtsakytiPanaikintiNoreciau toki iskepti Gimtadieniui, bet suku galva, kaip perskaiciuoti recepta apvaliai 26cm formai...? Sonatina, kaip manai, ar pavyktu??
AtsakytiPanaikintiEgidija, aš jau kelis kartus kepiau šiuos pyragaičius kaip tortą. Kepiau 24 cm formoje. Biskvito lakštus kepiau iš 6 kiaušinių (ne formoje, o ant kepimo popieriaus nusibrėžusi apskritimus), o kremą dariau iš 1,5 normos, t. y. iš 600 ml grietinėlės. Tortas gaunasi pakankamai aukštas, tačiau lengvas, apie 1,5 kg. 26 cm formai biskvitus kepčiau iš 7 ar 8 kiaušinių, o kremui grietinėlės imčiau 700 - 800 ml (ir viso kito atitinkamai :)).
AtsakytiPanaikintiAr galima būtų medų pakeisti dirbtiniu medumi? Ačiū už puikius Jūsų receptus! :)
AtsakytiPanaikintias turbut kazkokia ne tokia grietinele nusipirkau nors ir 35proc.riebumo ale plake plake mikseris ir nesigavo standi ji :( o glajus irgi kazkodel stebuklingai neisejo,gal todel kad sokolada su riesutais naudojau? Taciau mes nepasiduosim ir bandysim dar karta ji daryt :)
AtsakytiPanaikintiTurejau kaimiska grietinele ir kiek paplakus pradejo darytis sviestas ;// Galbut butu galima kuom nors pakeisti si krema?
AtsakytiPanaikintiva va, as taip pat gavau sviesta. kur galetu isivelt klaida, nes dabar tik ant batono gali tept pusryciams...
AtsakytiPanaikintiLabas, Sonatina,
AtsakytiPanaikintiO gal galima būtų biskvitą pakeisti į Tavąjį drėgną šokoladinį pyragą? Man, kaip skrudžei, kiek gaila bandyti iš 5 kiaušinių :)...
Sviestas gaunasi vieninteliu atveju - kai grietinėlė nepakankamai atšaldyta. Na, ir žinoma, plakant reikia stebėti - vos tik pakankamai sustandėja - reikia nustoti plakti.
AtsakytiPanaikintiIndre, tiesiog siūlau eksperimentuoti :) O 5 kiaušiniai nėra taip ir brangu :))
Sveika! Gal galite parasyti viso kito normas imant pvz. 6 kiausinius ir su 7? noriu kepti torto formineje, bet nelabai suprantu kaip skaiciuoti kitus ingredientus? labai lauksiu jusu atsakymo!;)
AtsakytiPanaikintiSveiki! Tiesiog reikėtų viską dalinti iš 5 ir dauginti iš 6 arba 7 :)
Panaikintilabas, Sonatina ;)
AtsakytiPanaikintikiek laiko reikia brandinti, kitaip tariant kelinta para skaniausias šis pyragaitis?PS ketunu daryti tortą su dviem pertepimais, pagal šį receptą.