Saldainiai Ferrero Rocher
100 g riešutinių vaflių (Klasika ar panašių)
150 g lazdyno riešutų
200 g riešutinio kremo (Nutella ar panašaus)
150 g juodojo šokolado
1 v. š. bekvapio aliejaus
Riešutus ~10 minučių paskrudinti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalyti luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar, riešutams pravėsus, tiesiog pirštais). Pasilikti sveikų riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapoti.
Vaflius susmulkinti tiesiog šakute, suberti riešutus, dėti riešutinį kremą ir masę gerai išmaišyti. Suformuoti rutuliukus į vidurį įdedant po riešutą. Lengviausia formuoti vos vos drėgnomis rankomis. Turėtų gautis 30 – 40 rutuliukų, priklausomai nuo jų dydžio. Paruoštus rutuliukus apie valandą pašaldyti šaldytuve, kad sustingtų.
Šokoladą ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelės maišyti su aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė. Saldainius po vieną merkti į šokoladą, dėti ant kepimo popieriaus ir leisti šokoladui sustingti (šokoladas greičiau sustings šaldytuve). Skanaus!
P. S. pakelis vaflių svėrė 95 g, tai tiek ir sudėjau :) Be galo panašu į tikruosius Ferrero Rocher, todėl tikrai labai skanu…
Šaltinis Kašičica šecéra i prstohvat soli
Butinai reiks isbandyti... Be galo megstu situs saldainius. O tie vafliai, tai paprasti vafliukai su pertepimu? Ar kazkokie specialus yra tik vaflis riesutinis?
AtsakytiPanaikintiAš dėjau paprastus riešutinius vaflius Klasika.
AtsakytiPanaikintiWOW... Būtinai reikės išbandyti.
AtsakytiPanaikintiaš ir turiu kažkur išsisaugojusi šių saldainių receptą, tačiau buvau šiek tiek primiršusi apie jį... Bet kai čia pamačiai taip dieviškai atrodančius saldainius - tikrai greitu laiku reikės išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiVaje, paskaičius atrodo visai nesudėtinga...
AtsakytiPanaikintiIr kaip visada labai gražiai Sonatinos pateikta
Suuuuuuper!! Ačiū, Sonatina, už receptą, saldainiai išėjo fantastiški!! ;)) Dar nei karto nenusivyliau nei vienu Tavo receptu, viskas taip skanu, ypač lazanija dieviška! :)
AtsakytiPanaikintiOho oho oho, koks receptas! Ir, atrodo, visai įveikiamas. Ačiū, Sonatina, tavo receptai tiesiog fantastiški! :)) o šie saldainiai - neturiu žodžių... Laukiu nesulaukiu, kol išbandysiu ir mėėėgausiuos... :))
AtsakytiPanaikintio koks aliejus bekvapis? :)
AtsakytiPanaikintiAčiū!
AtsakytiPanaikintiAš naudoju aliejų Natura.
Jėga, savaitgalį išbandysiu ir saldainukus ir vištienos šašlyką :)
AtsakytiPanaikintiPuikūs saldainiai. Traškūs, riešutiniai, šokoladu glaistyti - ko daugiau bereik. Tiesa, problemikė ta, kad šokoladas kambario temperatūroj tirpsta tik pirštais prilietus. Tokiu oru nedidelė bėda - laikome balkone. Matyt, kad galima būtų laikyti kambario temperatūroj ir kad šokoladas būtų trapus, reikėtų temperuoti.. Tik tiek, kad ši užduotis kol kas mane baisiai gąsdina.
AtsakytiPanaikintiViskas pavyko super. Saldainiai lengvai pagaminami ir žiauriai skanūs.. Ačiūkas
AtsakytiPanaikintiIr man viskas pavyko, labai skanus. Dar gaminsiu tikraiiiiii
AtsakytiPanaikintiDaugiau į Šokolado namus neisiu pirkti saldainių...
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą
beveik niekuo nesiskiria nuo tikrųjų Ferero Rocher, na nebent savo išvaizda:) tikrai nuostabūs saldainiai, tik aš naudojau žymiai mažiau riešutų, ir visiškai nepalikau sveikų riešutų, ačiū už receptuką.
AtsakytiPanaikintiO kaip reikia merkti saldainius į šokoladą, kad jie gražiai iš visų pusių juo pasidengtų?
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau ir Rocher, ir Braškinius - abu pavyko kuo puikiausiai :) ačiū už receptus!
AtsakytiPanaikintiBuvo labai skanu, man jų išėjo 19, bet jie buvo didesni už tikruosiu Rocher. Vaflius ir riešutus patariu įmesti į kombainą arba indelį kuris naudojamas su blenderiu. Bet kaina praduktų man gavosi 15lt :( bandysiu kita kart gal su Fineti kremu, cento vafliais ir pan.. :D
AtsakytiPanaikintiLabai storai pasidengė šokoladas :(
AtsakytiPanaikintiLabai puikiai viskas pavyko ir labai skanu! Vyras karta paragaves negalejo sustot. Tik noriu paklaust, koks ju galiojimo laikas? Pagal produktus turetu laikytis ilgai. Bet gal is praktikos yra kokiu pastebejimu? as laikau saldytuve. aciu!
AtsakytiPanaikintiPasidariau ir aš tokių saldainių :) Mmmm labai skanūs. Tik gal šokoladą pasirinkau "per juodą" (70%). Kitą kartą daryčiau su lengvesniu. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiSaldainiai gavosi tikrai gana skanūs, valgiau net pati kelis, nors retai kada savo saldumynus valgau. Vienintelis minusas galbūt būtų tikrai nemaža gaminio savikaina, kuri net sakyčiau viršija parduotuvinius Ferrero (man regis visų produktų kaina viršijo 7 EUR ir iš jų gavosi pusantros porcijos) :) Ir kitą kartą gal įdėčiau dar vos vos daugiau vaflių :)
AtsakytiPanaikinti