2011 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Pikantiški riešutiniai krekeriai

P3230010 copy[3]

¼ puodelio (~25 g) stambiai sumaltų graikinių riešutų
¼ puodelio (~25 g) stambiai sumaltų migdolų
¼ puodelio (~25 g) stambiai sumaltų pekano riešutų
1 puodelis (~150 g) miltų
¼ a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių
¼ puodelio (~60 ml) alyvuogių aliejaus
¼ puodelio (~60 ml) drungno vandens

Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais. Suberti riešutus ir gerai išmaišyti. Supilti vandenį bei aliejų ir maišyti mediniu šaukštu ar rankomis, kol gausis nei lipni, nei biri tešla.

Tešlą iškočioti į 3 mm storio lakštą ir išpjauti 3 – 4 cm dydžio sausainius (nuopjovas vis suminkyti, vėl iškočioti ir išpjauti dar sausainių). Juos sudėti į kepimo popieriumi išklotas skardas (didelių tarpelių palikti nereikia, nes sausainiai kepdami nesiplės) ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje ~10 minučių, kol sausainiai atrodys sausi, o krašteliai pageltę.

Ataušinti ant grotelių. Skanaus!

P. S. riešutus galima naudoti įvairiausius – šį kartą naudojau migdolus, anakardžius ir lazdyno riešutus. Tiesiog sumaišykite savo mėgstamiausius. Svarbiausia, kad riešutų iš viso būtų 3/4 puodelio arba ~190 ml. Man gavosi ~50 sausainių. Labai skanūs, trapūs pikantiški sausainiai, puikiai tinkantys su paštetu ar sūriu ir baltu vynu…

Šaltinis Food Nouveau

1 komentaras:

  1. Nepaprastai skanūs krekeriai! Be to, kad yra labai gardūs, juos ir pagaminti super paprasta - su kepimu neužtrukau nė pusvalandžio. Kepsiu dažnai. Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti