2011 m. kovo 29 d., antradienis

Mielinės bandelės su jogurtu ir medumi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

300 g miltų 
5 g sausų mielių 
40 g medaus 
5 g druskos 
35 g minkšto sviesto 
150 g pieno 
60 g natūralaus jogurto

keli šaukštai tirpinto sviesto iškeptoms bandelėms aptepti 

Visus ingredientus, išskyrus sviestą, gerai sumaišyti. Sudėti minkštą sviestą ir minkyti, kol tešla bus lygi, elastinga ir blizgi. Tešlą dėti į riebalais pateptą indą, uždengti ir šiltai kildinti apie 1 valandą.

Pakilusią tešlą padalinti į 16 dalių (kiekvienas gabaliukas svers ~37 g). Suformuoti bandeles ir palikti 15 minučių.

Bandeles sudėti į 23 x 23 cm dydžio kepimo formą, apipurkšti vandeniu, uždengti ir kildinti 45 – 50 minučių, kol padvigubės.

Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol bandelės gražiai apkeps. Tik išimtas iš orkaitės bandeles aptepti tirpintu sviestu. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!

P. S. aš tešlą ruošiau duonkepėje. Be galo minkštos ir kvapnios, tiesiog tobulos bandelės – seniai ieškojau kažko panašaus…

Šaltinis Mis Recetas Favoritas

23 komentarai:

  1. Tu skaudini ,Sonatina,man sirdi..:D jei galeciau tai visus receptukus jau snd isbandyciau,bet tos kalorijos..na zn, pavasaris :)) butu super,jei atsirastu mazai kaloringu,dietai tinkamu patiekalu receptu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai panašias bandeles kepu su naminiu jogurtu, tai tikrai gėris, vaikai visą žiemą tik jų ir teprašė.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ieva, šias bandeles kepu vaikams neštis į mokyklą :) Dietinių patiekalų jiems nelabai įsiūlyčiau :)

    Rennie, o kaip ruošiate naminį jogurtą?

    AtsakytiPanaikinti
  4. O duonkepej kokia programa ir kiek laiko kepate?:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jurgita, aš duonkepėje naudodama tešlos programą tik paruošiu ir kildinu tešlą. O toliau viską darau pagal receptą - formuoju bandeles, jas kildinu ir kepu orkaitėje.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš ne vaikas ir į mokyklą neinu, bet mielai pusryčiams suvalgyčiau mažiausiai 2 tokias bandeles su fermentiniu sūriu. :-)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Naminį jogurtą gaminu iš riebaus kaimiško pieno (perku pas ūkininką ketvirt. prie žemės ūkio minist.). Piena verdu apie 45 min., tada jogurtas būna tirštas ir standus (aišku dalis pieno nugaruoja beverdant), tada atšaldau vandens vonelėje iki kūno temperatūros ir įmaišau kelis šaukštus prieš tai gaminto, arba pirktinio ekologiško jogurto be priedų. Šiltai apkloju ir statau nakčiai ant šildomų grindų, o iš ryto jau galima skanauti. Man patinka riebus ir tirštas jogurtas, jeigu norite liesestio ir skystesnio, tai naudokite liesą pieną ir taip ilgai nevirkite, tik kokias 5 min. Sėkmės.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aš naminį jogurtą darau su "Dobilo" pienu, ilgai neverdu, tik iki užvirimo, man gaunasi pats tas - ir tirštas, ir ne itin riebus.

    AtsakytiPanaikinti
  9. O, ačiū, merginos! Būtinai pabandysiu pasidaryti :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. pasikartosiu ką jau kartą rašiau facebook'e-galėčiau ekraną laižyt bežiūrėdama visus šituos receptus-tai mano nuolatinio įkvėpimo šaltinis....bėda tik, kad į vasarines kelnes nebetelpu...... :))))) bet vis vien žvėriškas AČIŪŪŪŪŪŪŪŪ!!!!!!!
    P.S.šitą receptą radusi jau žinau ką veiksiu šį savaitgalį :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. O pieną būtina sverti ar čia 60ml? Ar receptuose pienui tai tas pat, ačiū už ats, aš nenusimanau šitų dalykų :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. vakar kepiau šias bandeles, tik vietoj medaus dėjau cukrų. Bet, manau, kad reikalo nepagadino labai. Bandelės išnyko greit :) super lengvutės, skanutės :) AČIŪ, SONATINAAAAAA :) ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. These little breads are really yummy! Glad you like them :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. O vietoje jogurto netiktų naminis rūgpienis?....

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kiek reikėtų dėti šviežių mielių vietoje 5 gr sausų?

    AtsakytiPanaikinti
  16. djurdjevak, vietoje 5 g sausų mielių reikėtų 18 - 20 g šviežių mielių.

    AtsakytiPanaikinti
  17. skanios tikrai .bus musu namuose daznios

    AtsakytiPanaikinti
  18. Man tokia skysta tešla gavos ir nesuprantu, kas ne taip, viską tiksliai tiksliai matavau

    AtsakytiPanaikinti
  19. Nuostabiai skanios bandeles su obuolių įdaru.Visa šeima patenkinta buvo radę prikepta.Jau dabar jas kepsiu pastoviai kol nusibos.Ačiu labai už receptuką.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Sveiki, sužavėjo mane šis receptas, tačiau noriu paklausti, kiek maždaug yra 5gr mielių? Vienas arbatinis šaukštelis, ar kiek, nes svarstyklių neturiu. Dėkui už greitą atsakymą :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. 5gr sausų mielių bus apie 1-1,5 arb. šaukštelio

    AtsakytiPanaikinti
  22. Visiškai neišėjo. Becukrės, maniau, kad medus pasaldins, bet...:( Karčios. Labai priminė baltą itališką duoną "Ciabatta".

    AtsakytiPanaikinti
  23. Sveiki. Man per mažai 300 gr miltų, tešla tiesiog kimba prie rankų... Aš dar dedu papildomai apie 100 gr miltų. Bandelės pusryčiams ištirpsta :)

    AtsakytiPanaikinti