Mielinės bandelės su jogurtu ir medumi
300 g miltų
5 g sausų mielių
40 g medaus
5 g druskos
35 g minkšto sviesto
150 g pieno
60 g natūralaus jogurto
keli šaukštai tirpinto sviesto iškeptoms bandelėms aptepti
Visus ingredientus, išskyrus sviestą, gerai sumaišyti. Sudėti minkštą sviestą ir minkyti, kol tešla bus lygi, elastinga ir blizgi. Tešlą dėti į riebalais pateptą indą, uždengti ir šiltai kildinti apie 1 valandą.
Pakilusią tešlą padalinti į 16 dalių (kiekvienas gabaliukas svers ~37 g). Suformuoti bandeles ir palikti 15 minučių.
Bandeles sudėti į 23 x 23 cm dydžio kepimo formą, apipurkšti vandeniu, uždengti ir kildinti 45 – 50 minučių, kol padvigubės.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol bandelės gražiai apkeps. Tik išimtas iš orkaitės bandeles aptepti tirpintu sviestu. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!
P. S. aš tešlą ruošiau duonkepėje. Be galo minkštos ir kvapnios, tiesiog tobulos bandelės – seniai ieškojau kažko panašaus…
Šaltinis Mis Recetas Favoritas
Tu skaudini ,Sonatina,man sirdi..:D jei galeciau tai visus receptukus jau snd isbandyciau,bet tos kalorijos..na zn, pavasaris :)) butu super,jei atsirastu mazai kaloringu,dietai tinkamu patiekalu receptu ;)
AtsakytiPanaikintiLabai panašias bandeles kepu su naminiu jogurtu, tai tikrai gėris, vaikai visą žiemą tik jų ir teprašė.
AtsakytiPanaikintiIeva, šias bandeles kepu vaikams neštis į mokyklą :) Dietinių patiekalų jiems nelabai įsiūlyčiau :)
AtsakytiPanaikintiRennie, o kaip ruošiate naminį jogurtą?
O duonkepej kokia programa ir kiek laiko kepate?:)
AtsakytiPanaikintiJurgita, aš duonkepėje naudodama tešlos programą tik paruošiu ir kildinu tešlą. O toliau viską darau pagal receptą - formuoju bandeles, jas kildinu ir kepu orkaitėje.
AtsakytiPanaikintiAš ne vaikas ir į mokyklą neinu, bet mielai pusryčiams suvalgyčiau mažiausiai 2 tokias bandeles su fermentiniu sūriu. :-)
AtsakytiPanaikintiNaminį jogurtą gaminu iš riebaus kaimiško pieno (perku pas ūkininką ketvirt. prie žemės ūkio minist.). Piena verdu apie 45 min., tada jogurtas būna tirštas ir standus (aišku dalis pieno nugaruoja beverdant), tada atšaldau vandens vonelėje iki kūno temperatūros ir įmaišau kelis šaukštus prieš tai gaminto, arba pirktinio ekologiško jogurto be priedų. Šiltai apkloju ir statau nakčiai ant šildomų grindų, o iš ryto jau galima skanauti. Man patinka riebus ir tirštas jogurtas, jeigu norite liesestio ir skystesnio, tai naudokite liesą pieną ir taip ilgai nevirkite, tik kokias 5 min. Sėkmės.
AtsakytiPanaikintiAš naminį jogurtą darau su "Dobilo" pienu, ilgai neverdu, tik iki užvirimo, man gaunasi pats tas - ir tirštas, ir ne itin riebus.
AtsakytiPanaikintiO, ačiū, merginos! Būtinai pabandysiu pasidaryti :)
AtsakytiPanaikintipasikartosiu ką jau kartą rašiau facebook'e-galėčiau ekraną laižyt bežiūrėdama visus šituos receptus-tai mano nuolatinio įkvėpimo šaltinis....bėda tik, kad į vasarines kelnes nebetelpu...... :))))) bet vis vien žvėriškas AČIŪŪŪŪŪŪŪŪ!!!!!!!
AtsakytiPanaikintiP.S.šitą receptą radusi jau žinau ką veiksiu šį savaitgalį :)
O pieną būtina sverti ar čia 60ml? Ar receptuose pienui tai tas pat, ačiū už ats, aš nenusimanau šitų dalykų :)
AtsakytiPanaikintivakar kepiau šias bandeles, tik vietoj medaus dėjau cukrų. Bet, manau, kad reikalo nepagadino labai. Bandelės išnyko greit :) super lengvutės, skanutės :) AČIŪ, SONATINAAAAAA :) ;)
AtsakytiPanaikintiThese little breads are really yummy! Glad you like them :)
AtsakytiPanaikintiO vietoje jogurto netiktų naminis rūgpienis?....
AtsakytiPanaikintiKiek reikėtų dėti šviežių mielių vietoje 5 gr sausų?
AtsakytiPanaikintidjurdjevak, vietoje 5 g sausų mielių reikėtų 18 - 20 g šviežių mielių.
AtsakytiPanaikintiskanios tikrai .bus musu namuose daznios
AtsakytiPanaikintiMan tokia skysta tešla gavos ir nesuprantu, kas ne taip, viską tiksliai tiksliai matavau
AtsakytiPanaikintiNuostabiai skanios bandeles su obuolių įdaru.Visa šeima patenkinta buvo radę prikepta.Jau dabar jas kepsiu pastoviai kol nusibos.Ačiu labai už receptuką.
AtsakytiPanaikintiSveiki, sužavėjo mane šis receptas, tačiau noriu paklausti, kiek maždaug yra 5gr mielių? Vienas arbatinis šaukštelis, ar kiek, nes svarstyklių neturiu. Dėkui už greitą atsakymą :)
AtsakytiPanaikinti5gr sausų mielių bus apie 1-1,5 arb. šaukštelio
AtsakytiPanaikintiVisiškai neišėjo. Becukrės, maniau, kad medus pasaldins, bet...:( Karčios. Labai priminė baltą itališką duoną "Ciabatta".
AtsakytiPanaikintiSveiki. Man per mažai 300 gr miltų, tešla tiesiog kimba prie rankų... Aš dar dedu papildomai apie 100 gr miltų. Bandelės pusryčiams ištirpsta :)
AtsakytiPanaikinti