2011 m. sausio 29 d., šeštadienis

Riešutiniai sausainiai

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 ¼ puodelio (~190 g) miltų
1/8 a. š. druskos
110 g šalto sviesto
80 g kreminės varškės
½ puodelio maltų graikinių ar lazdyno riešutų
1/3 puodelio maltų migdolų
¼ puodelio cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
2 v. š. riebios grietinėlės
1 lengvai išplaktas kiaušinis

Miltus sumaišyti su druska. Į juos sudėti burokine tarka sutarkuotą sviestą ir varškę. Kapoti peiliu ar maišyti mikseriu, kol gausis stambūs trupiniai. Suminkyti tešlą, suformuoti stačiakampį, suvynioti į plėvelę ir šaldyti šaldytuve mažiausiai 1 valandą. Galima šaldyti ir per naktį, bet prieš kočiojant reikės tešlai leisti šiek tiek suminkštėti.

Dubenėlyje sumaišyti maltus riešutus, cukrų, vanilinį cukrų ir grietinėlę.

Tešlą iškočioti į 3 mm storio stačiakampį ir supjaustyti 6 cm dydžio kvadratais. Į kvadratų centrą dėti po 1 arbatinį šaukštelį paruošto riešutų įdaro. Visus keturis kvadrato kampus suimti kartu ir šiek tiek suspausti sausainėlio kraštus. Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepti plaktu kiaušiniu.

Kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 14 minučių ar kol gražiai apskrus. Iškepusius sausainius 10 minučių aušinti skardoje, vėliau perkelti ant grotelių ir visiškai ataušinti. Skanaus!

P. S. teoriškai turėtų gautis 24 kvadratėliai. Aš padariau 24 kvadratėlius, o likusią tešlą iškočiojau į apskritimą, supjausčiau trikampiais ir iš sudėjusi likusį įdarą suformavau dar 12 ragelių. Prieš kepdama sausainius dar pabarsčiau cukrumi, nes tešla visai be cukraus, o įdaras taip pat ne ypač saldus. Minkštučiai, aromatingi ir labai skanus sausainėliai...

Šaltinis FoodMayhem.com

16 komentarų:

  1. prisidedu prie nudžiugusių būrio :)

    Sausainėliai labai daliai atrodo, būtinai išbandysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. xa kas diena lankiausi ir vis laukiau naujienu :) labai dziugu kad nauju receptuku atsirado

    AtsakytiPanaikinti
  3. OOOOOOOOOOOO, Sonatina sugrįžo. Jau buvau pradėjusi nerimauti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. As labai jau jusu laukiau,valio

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skamba skaniai,o riesutai cia malti i miltus ar stambesni,ne sturiu nusipirkus maltu daug,tai jie labai smulkus???

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai visiems ačiū!

    Daividija, aš riešutus maliau blenderiu ir jie buvo stambesni už miltus. Tačiau drąsiai gali naudoti jau maltus riešutus - nemanau, kad skonis nukentės :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aciu,pameginsiu,nes nezinau kur juos sunaudot.

    AtsakytiPanaikinti
  8. I know this is a quality-based blog along with other stuff. www.drywallburnabybc.com

    AtsakytiPanaikinti
  9. Very much appreciated. Thank you for this excellent article. Keep posting!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Hey! this is a very interesting post, I liked it…
    Tree Service Bowling Green

    AtsakytiPanaikinti
  11. The topic is highly informative. Well done on sharing it.
    Plastic Surgery Jacksonville

    AtsakytiPanaikinti
  12. Awesome read you’ve got there, I’ll have to pass it on!
    Mesa Plastic Surgery

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nut cookies are my all-time favorite, and your blog has become my go-to for baking inspiration. These cookies are the perfect treat for any occasion. I just tried your nut cookie recipe, and they turned out absolutely delicious! The combination of crunchy nuts and sweet, chewy goodness is irresistible. Thanks for sharing!
    tipos de divorcio en nueva jersey

    AtsakytiPanaikinti
  14. Thanks for this interesting article you shared.
    https://corpuschristiplasticsurgery.net

    AtsakytiPanaikinti