2010 m. rugsėjo 10 d., penktadienis

Graikiškas makaronų ir maltos mėsos apkepas Pastitsio

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 pakelis (450 g) makaronų
500 g maltos mėsos
2 svogūno galvos, supjaustytos kubeliais
3 česnako skiltelės, susmulkintos
1 didelė skardinė konservuotų pomidorų
1 a. š. raudonėlio
1 a. š. baziliko
1 a. š. malto muskato riešuto
1 a. š. malto cinamono
1 a. š. cukraus
druskos
maltų juodųjų pipirų

Užpilui
4 v. š. sviesto
4 v. š. miltų
500 ml pieno
3 v. š. tarkuoto parmezano
150 g fetos
2 – 3 kiaušiniai

Pirmiausiai reikėtų pasiruošti užpilą: puode ištirpinti sviestą, suberti miltus ir pakepinti maišant 1 – 2 minutes. Nenustojant maišyti supilti pieną ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Suberti parmezaną bei fetą ir maišyti, kol sūriai išsilydys. Padažą visiškai ataušinti ir įmaišyti išplaktus kiaušinius.

Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakelio, tik nepervirti.

Mėsą pakepinti su svogūnais ir česnakais, kol mėsa nebebus rausva, o daržovės bus minkštos. Suberti nuvarvintus ir kubeliais supjaustytus pomidorus ir prieskonius. Pavirti 30 – 45 minutes.

Mėsą sumaišyti su makaronais, sukrėsti į kepimo indą ir užpilti paruoštu užpilu. Apkepą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 40 – 45 minutes, kol paviršius gražiai apskrus.

P. S. sotus, labai skanus ir šiek tiek primenantis lazaniją patiekalas…

Šaltinis Ichef

10 komentarų:

  1. Sveika Sonatina,

    O kokius makaronus naudojai? Ir labai įdomu, kaip ten cinamonas "pritapo" :), ar jaučiasi?

    AtsakytiPanaikinti
  2. As pasigaminau. Visai seimynai labai patiko. Gaminsiu ir dar karta, tik gal nedesiu cinamono, nes nereikalingas jis ten.
    Ir dar turiu klausimeli. Kuriuos prieskonius reikia deti i uzpila? Gal muskato riesuta?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš naudojau makaronus – kaspinėlius. Man cinamonas patinka ir čia tinka, bet jis tikrai taip nesijaučia, kaip tarkim kepiniuose :) Tik vos vos juntamas švelnus aromatas…

    Aš į užpilą papildomai jokių prieskonių nebedėjau, nes jų tikrai nemažai dedama į mėsos padažą… Bet muskatas, malti juodieji pipirai be abejo, tiktų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kada Sonatina pasidalins pačiu skaniausiu grybų receptu :)? Šiandien pririnkau ūmėdžių, grūzdų, užsukau čia ir nieko neradau... vaje :(

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikus patiekalas. Dziaugsmo vakariene man ir mano draugams. Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pagaminau :) Labai skanu ir sotu. Ačiū už receptą

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveikii, Gyvenu graikijoja todel tikrai moku pasticija gerai gaminti cia kas parodita nei puses teisingai nera padaryta merginos nemokat pasticijos gaminti ir jokie cinamonai neina, ir makaronai eina spagetes antro numerio

    \

    AtsakytiPanaikinti
  8. Laba diena,cinamonas tinka ir labai,as namini pomidoru padaza darau su tokiais prieskoniais.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Emm.. idomu butu iskur istraukete toki pasticijo recepta.. makaronai ne tokie ,besamelio truksta, nu gal ir skanu bet cia ne pasticijo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš kur ištraukiau, yra nurodyta recepto apačioje. Ir kas, jūsų manymu, yra užpilas iš sviesto, miltų, pieno ir sūrio?

      Panaikinti