Vafliai
125 g miltų
50 g cukraus
2 a. š. kepimo miltelių
2 dideli kiaušiniai
175 g pieno
75 g sviesto
1/2 a. š vanilės ekstrakto
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir sumaišyti su cukrumi. Kitame dubenyje išplakti kiaušinių trynius su pienu, tuomet supilti į miltus ir gerai išmaišyti.
Sviestą ištirpinti, šiek tiek ataušinti ir įmaišyti į tešlą kartu su vanile.
Baltymus išplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Prieš kepant paruošta tešla gali saugiai stovėti 30 - 45 minutes kambario temperatūroje.
Įkaitintą vaflių keptuvę šiek tiek patepti riebalais ir kepti vaflius, kol pakils ir apskrus.
P. S. labai skanūs vafliai - traški plutelė ir minkštas, aromatingas vidus...
Šaltinis The Cook's Book
Labas Sonatina
AtsakytiPanaikintiNorejau paklausti, ar pries tai ideti varskiniai blynai ir sie vafliai kepami vienodo tipo suspaudziamoje specialioje keptuveje? Ar visgi reikia skirtingu keptuviu?
Vaiva, ir blynus, ir vaflius kepiau toje pačioje keptuvėje. Kitokia keptuvė reikalinga norint kepti plonus traškius vaflius.
AtsakytiPanaikintiNoriu paklausti, ar sis receptas tinka staciakampiu blynu keptuvei? Meginau kepti joje, bet gavosi mazyte katastrofa: tesla bego per krastus, ir vafliai iki galo neiskepe:/
AtsakytiPanaikintiGal tiesiog reikėjo pilti mažiau tešlos?
AtsakytiPanaikintiNelabai turiu patirties su vafliniais blynais, bet galvoju, kad gal tiesiog tesla buvo per skysta:)
AtsakytiPanaikintikepiau šituos vaflius-blynus - be galo skanūs, tik mažokai... :) bet iškilo toks klausimas (nelabai gaudausi virtuvėje), jeigu noriu padvigubinti kiekį - ar tiesiog padvigubinti visus produktus, ar tik kai kuriuos?
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :) O dvigubinti reikėtų visus produktus.
AtsakytiPanaikintilabai skanu , bet dar idejau varskes pakeli. nes man labai patinka varske . Skanaus kitisms :) tikrai verta paragauti
AtsakytiPanaikinti