Mieliniai rageliai su įdaru
Tešlai
1 kg miltų
50 g šviežių mielių
1 v. š. cukraus
2 a. š. druskos
5 v. š. aliejaus
1 kiaušinis
250 ml pieno
250 ml vandens
250 g margarino
Įdarui
150 g kumpio
250 g minkšto sūrio ar varškės
1 kiaušinis
Rageliams aptepti
2 v. š. pieno
1 trynys
sezamo sėklų ar kmynų
Mieles išmaišyti pusėje puodelio šilto pieno su šaukštu cukraus ir šaukštu miltų, palikti, kad suputotų.
Iš likusių miltų, druskos, mielių mišinio ir kitų ingredientų, išskyrus margariną, užminkyti minkštą tešlą.
Padalinti tešlą į 16 dalių, iškočioti ~15 cm skersmens apskritimus, juos aptepti minkštu margarinu (2 apskritimus palikti neapteptus). Sudėti po 7 apteptus margarinu apskritimus vieną ant kito, ant viršaus uždėti neteptą apskritimą.
Dvi krūveles po 8 apskritimus uždengti plėvele ar rankšluosčiu ir palikti 20 minučių.
Kiekvieną krūvelę iškočioti į didelį ~50 cm skersmens apskritimą, padalinti į 4 dalis, o tas dalis dar į 5 – 6 dalis, kad gautųsi 20 – 24 trikampiai.
Ant kiekvieno trikampio dėti šviežio sūrio ir kumpio, susukti į ragelį ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Uždengti rankšluosčiu ir šiltai kildinti ~1 valandą.
Aptepti trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis ar kmynais ir kepti iki 220º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apkeps. Skanaus!
P. S. tešlą dariau iš pusės normos duonkepėje, naudojau sausas mieles ir nedėjau jokio įdaro. Vietoje margarino tešlą aptepiau sviestu. Kitą kartą būtinai darysiu su įdaru, kuris, beje, gali būti ir saldus, pavyzdžiui, šokolado gabalėlis... Minkštos, purios ir labai skanios bandelės...
Šaltinis Coolinarika
Skaniai atrodo labai. Mmmm gal ir susigundysiu savaitgaliui iškepti ;)
AtsakytiPanaikintiKa tik idejau kept juos i orkaite. Kepu antra karta. Pirma karta dariau kelis su kumpiu ir cedario suriu, o dauguma - su sokoladu. Siandien dar i vidu idejau keletui rageliu bulviu+surio+spirguciu idaro (liko nuo koldunu). Labai skanus rageliai. Tiesa, dariau irgi is puses porcijos, nes seimyna musu nedidele.
AtsakytiPanaikintiTinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti