2010 m. vasario 23 d., antradienis

Ryžių košė

P22000801-1 copy
1 stiklinė apvaliagrūdžių ryžių
4 stiklinės pieno
1/2 a. š. druskos
4 - 6 a. š. cukraus
vanilės

Ryžius perplauti, suberti į puodą, užpilti stikline vandens ir ant vidutinės ugnies kaitinti, kol ryžiai sugers vandenį. Įmaišyti druską.

Ryžius sukrėsti į kepimo indą su dangčiu, suberti cukrų, supilti karštą pieną, gerai išmaišyti, uždengti ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

P. S. pusę pieno galima pakeisti vandeniu, o vietoje cukraus įpilti saldinto kondensuoto pieno, įberti razinų ar kitokių džiovintų vaisių ar uogų. Labai lengvai paruošiama ir labai skani košė :)
Šaltinis Kuking.net

3 komentarai:

  1. pritariu, labai skani:) dar ypac kai ant siltos dedi sviestuko, cinamono ir/arba uogienes, och!!!:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O man kilo klausimas ar 4 stiklinės pieno pilamos nepaisant stiklinės vandens ar jeigu pilamas iš pradžių vanduo virinant ryžius, pieno kiekis kepant orkaitėje atitinkamai mažinamas?

    AtsakytiPanaikinti