2010 m. vasario 16 d., antradienis

Varškiniai blynai

P21600122-1 copy
185 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
3 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
30 g tirpinto sviesto
125 g kreminės varškės
250 ml pieno

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.

Kitame dubenyje sumaišyti kiaušinius, sviestą, varškę, pieną ir supilti į sausus ingredientus. Maišyti, kol nebesimatys sausų miltų.

Leisti tešlai bent pusvalandį pastovėti.

Įkaitinti blynų keptuvę, šiek tiek patepti sviestu ir pilti po pusę puodelio tešlos. Uždaryti ir kepti. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!

P. S. gaunasi apie 8 labai skanūs ir švelnūs blynai.

Šaltinis Cook Almost Anything

12 komentarų:

  1. Siais metais visi tik sneka ir kwpa blynus su varske, ar tik man taip atrodo? Bet Jusu receptai ir nuotraukos kaip visada puikios!

    AtsakytiPanaikinti
  2. o kremine varske gal tiktu tokia kaip RAMA Bonjour?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sonatina, o kokią kreminę varškę jūs naudojat?
    Anksčiau pirkdavau mūsų švelniąją, bet dababar jos nebėra

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jolita, ačiū :)

    Mantai, Rama Creme Bonjour tikrai tinkama.

    Varškę naudoju Mūsų švelniąją (tikrai dar vakar mačiau Hyper Rimi) arba natūralų varškės kremą Valio Alma...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai skanūs blynai išėjo, tik man prireikė beveik 1,5 karto daugiau miltų, nes tešla buvo labai skysta.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kepiau snd siuos blynus, bet ne cirvinius. Labai daug aliejaus prisigere :( Gal su cirviniais geriau but pasiseke, tik kad va keptuves neturiu :(

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jo, čirviniams reikia tiktai nedaug aiejaus į tešlą įmaišyti, aš pilu 1v.š. ;) Aš išvis nemoku paprastų blynų kept ;(

    AtsakytiPanaikinti
  8. laaaabai skanus blynai! Naudojau paprasta varske

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nezinau del ko bet man tie blynai nesigavo :( vienas dalykas kai kepiau toj cirviniu blynu keptuveje neisejo man ju nuimti kai iskepe, reikejo gramdyti, antras dalykas ju skonis kaip teslos gavosi :( tad teko kepti keptuveje, o keptuveje jie gavosi puruciai, skanuciai :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Per daug pieno į tokį kiekį miltų, todėl ir gaunasi skysta tešla.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Visai neseniai vėl kepiau šiuos blynus kelis kartus ir tešla tikrai nesigauna skysta. Tik reikia matuoti tiksliai - miltai recepte pateikiami ne mililitrais, o gramais. 185 g miltų atitiktų ~340 ml. Dažnai žmonės neatkreipia dėmesio į skirtingus matavimo vienetus, o tada kaltina receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Šiandien kepiau šiuos blynus, tikrai viskas gerai su produktų kiekiais, tešlos konsistencija pati ta, gavosi labai skanūs blynai, kirtom su sūneliu net ausys linko. Žymiuosi prie mėgstamiausių, tikrai kepsim dar ne kartą.

    AtsakytiPanaikinti