Ryžių košė
1 stiklinė apvaliagrūdžių ryžių
4 stiklinės pieno
1/2 a. š. druskos
4 - 6 a. š. cukraus
vanilės
Ryžius perplauti, suberti į puodą, užpilti stikline vandens ir ant vidutinės ugnies kaitinti, kol ryžiai sugers vandenį. Įmaišyti druską.
Ryžius sukrėsti į kepimo indą su dangčiu, suberti cukrų, supilti karštą pieną, gerai išmaišyti, uždengti ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
P. S. pusę pieno galima pakeisti vandeniu, o vietoje cukraus įpilti saldinto kondensuoto pieno, įberti razinų ar kitokių džiovintų vaisių ar uogų. Labai lengvai paruošiama ir labai skani košė :)
Šaltinis Kuking.net
Super košė!
AtsakytiPanaikintipritariu, labai skani:) dar ypac kai ant siltos dedi sviestuko, cinamono ir/arba uogienes, och!!!:)
AtsakytiPanaikintiO man kilo klausimas ar 4 stiklinės pieno pilamos nepaisant stiklinės vandens ar jeigu pilamas iš pradžių vanduo virinant ryžius, pieno kiekis kepant orkaitėje atitinkamai mažinamas?
AtsakytiPanaikinti