2009 m. gruodžio 1 d., antradienis

Užkandėlės su svogūnais (Mini Pissaladières)

 PB1400011-1 copy
3 v. š. aliejaus
4 svogūnai, supjaustyti plonais žiedeliais
2 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
2 v. š. balzamo acto
1 a. š. džiovintų Provanso žolių mišinio
druskos, maltų juodųjų pipirų
375 g sluoksniuotos bemielės tešlos
100 g juodų alyvuogių, supjaustytų riekelėmis
keli saulėje džiovinti pomidorai, susmulkinti
50 g ančiuvių, nuvarvintų ir perpjautų išilgai pusiau

Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir retkarčiais pamaišant apie 20 minučių kepti svogūnus, kol suminkštės ir šiek tiek apskrus. Įmaišyti česnakus, actą, žoleles, druską, pipirus ir dar kepti kelias minutes. Ataušinti.

Tešlą supjaustyti 4 cm dydžio kvadratais ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant tarp tešlos gabaliukų tarpelius. Ant viršaus dėti svogūnų įdaro, kelias alyvuogės riekes, pomidoro gabaliuką ir ančiuvio juostelę. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 12 minučių, kol išsipūs ir apskrus. Skanaus!

P. S. labai aromatinga, nesunkiai paruošiama ir labai skani užkanda prie vyno ar alaus...

Šaltinis BBC Good Food

6 komentarai:

  1. Ir atrodo ir turbut kvepia nuostabiai! Kepintu svogunu, sauleje dziovintu pomidoru ir anciuviu derinys trapioje tesloje man atrodo idealus prie balto vyno, nepaisant to kad siuo metu vyno nevartoju :) bet, manau, puikiai sueis ir prie arbatos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skaniai atrodo...o gal galima nedeti anciuviu? (neesu didele gerbeja juros gerybiu...)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ančiuviai prideda sūrumo. Geras užkandis prie alaus ar vyno. :) Pagaminimui teks skirti šiek tiek laiko.

    AtsakytiPanaikinti
  4. dariau ir labai skaniai gavosi nors ir nedejau anckiuviu, dekui uz recepta labai visiems patiko

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tobulas užkandis, šiandien gaminsiu antrą kartą :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, jau kelis kartus kepiau šią užkandėlę, skonis nuostabus, bet susiduriu su problemėle - kepant tešla taip išsipučia kad man pusė įdaro tiesiog nukrenta nuo kepinukų :( ar niekam taip nebuvo? Aš bandžiau ir subadyti tešlą vistiek nepadėjo, nebesugalvoju ką dar padaryti, nes labai puiki užkandėlė.

    AtsakytiPanaikinti