2009 m. gruodis 9 d., trečiadienis

Sluoksniuotos tešlos sausainiai su aguonomis

 PC060060-1 copy

400 g sluoksniuotos bemielės tešlos

125 g maltų aguonų
30 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
120 g maltų migdolų
1 apelsino tarkuota žievelė
1 kiaušinis
100 ml pieno
1 a. š. krakmolo

Sumaišyti visus įdaro ingredientus ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol masė šiek tiek sutirštės. Ataušinti.

Iš tešlos iškočioti 20 x 30 cm dydžio lakštą. Aptepti įdaru, paliekant 1 cm kraštelius. Tuomet iš abiejų pusių tešlą standžiai susukti iki vidurio ir supjaustyti 1 cm storio riekėmis.

Sausainius išdėlioti į kepimo popieriumi išklotas skardas paliekant tarpelius. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minučių, kol sausainiai gražiai apskrus.

Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P. S. į įdarą dar galima įmaišyti smulkiai supjaustytų apelsinų ar citrinų cukatų, įmaišyti šaukštą apelsinų likerio ar romo... Labai skanu, lengvai paruošiama ir šventiška! 

PC060064-1 copy
Šaltinis Amuses Bouche

13 komentarų:

  1. Kokia gera ideja !! Vos ne simtalapis, tik daug paprasciau. Statau i eile :-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skaniai atrodo, būtinai bandysiu sekmadienį

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sonatina, o Tu aguonas mali mėsmale ar kombaine? Jaučiu, kad 5 kartus padidinus įdaro kiekį, jis puikiai tiktų mano kalėdiniam mieliniam vyniotiniui... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aga, Sonatina, kuom mali aguonas ir iki kiek jas malti?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai ačiū, merginos :) Sausainiukai tikrai verti dėmesio :)

    Aguonas aš malu blenderiu. O malti reikėtų tiek, kad paruoštoje masėje nebesijaustų aguonų grūdelių...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man aguonos kombaine nesusimala:(. Beje, jas malti nuplikytas?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai paprasta ir skanu. Aciu. Maliau aguonas sausas.

    AtsakytiPanaikinti
  9. labai jau skanus gavosi. skonis labai primena simtalapi reiktu trupucio razinu ir liuks:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Klausykit, o kiaušinį į įdarą maišyti, ar jis sausainiams aptepti skirtas? Viskas jau suruošta, kad rytoj ryte kepti, tik dabar dėl to kiaušinio suabejojau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taigi nerašoma, kad sausainius reikia kažkuo aptepti, tad kiaušinis skirtas įdarui, kad jį "surištų" :)

      Panaikinti