2009 m. gruodžio 20 d., sekmadienis

Šokoladiniai sausainiai su pistacijomis

PC1900281-1 copy
250 g kubeliais supjaustyto sviesto
150 g rudojo cukraus
1 a. š. vanilės
1 išplaktas kiaušinis
340 g miltų
30 g kakavos miltelių
100 g smulkiai sukapotų pistacijų

Į nedidelį puodą sudėti sviestą, suberti cukrų ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps, vis pamaišant, kad gautųsi lygi masė. Nukelti nuo viryklės, įmaišyti vanilę ir aušinti 10 minučių.

Į dubenį persijoti miltus ir kakavą. Suberti pistacijas, supilti kiaušinį ir ataušusią sviesto masę. Gerai išmaišyti.

Tešlą padalinti į dvi dalis, suformuoti diskus, suvynioti į plėvelę ir šaldyti, kol sustings. Tešla labai minkšta, todėl ją geriausia kočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų, pabarstytų miltais. Išpjauti norimos formos sausainius ir dėti į kepimo popieriumi išklotas skardas.

Kepti iki 170° C įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes. 5 minutes aušinti skardose, o tuomet perkelti ant grotelių ir visiškai ataušinti. Skanaus!

P. S. labai lengvai pagaminami, labai skanūs, trapūs, ne per saldūs sausainiai :)

Šaltinis Cook Almost Anything

5 komentarai:

  1. As tesla saldytuve palikau per nakti tai susalo i akmeni ir dabar tikiuosi isemus siek tiek suminkstes nes nenutuokiu kaip reikes tokia iskocioti.
    Ar kazka dariau ne taip?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau, kad viską padarei tikrai teisingai. Recepte nebuvo nurodyta, kiek laiko šaldyti, tad aš pašaldžiau neilgiau, kaip pusvalandį. Jei tešla labai sukietėjo - tereikia palaikyti kambario temperatūroje ir ji tikrai suminkštės.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveika Sonatina, norejau paklaust kiek egluciu gaunasi is sio kiekio?(Indre)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ka tik issikepiau siu sausainuku :) Gavosi apie 40 labai trapiu sausainuku. Tik vietoj pistaciju dejau anakardziu riesutus, nes neradau nesudytu pistaciju :) Kita karta reisutu taip nesusmulkinsiu, nes dabar nelabai jauciasi :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. visai nesudytu pistaciju, mano manymu ir nebuna, buna mazai sudytos, beto truputely druskos tikrai nepamaisys, tik sustiprins skoni

    AtsakytiPanaikinti