2007 m. lapkričio 15 d., ketvirtadienis

Kepta kalakuto krūtinėlė

PICT82641 copy 
1 kalakuto krūtinėlė
druskos
pipirų
maltos saldžiosios paprikos
česnako skiltelių
aliejaus

Druską ištirpinti šaltame vandenyje (2 litrams vandens reikėtų imti 1/4 puodelio (~60 ml) druskos). Į druskos tirpalą įdėti krūtinėlę ir palaikyti šaldytuve 2 valandas.

Krūtinėlę nuskalauti ir nusausinti. Įpjauti peiliu keliose vietose ir įkišti česnako skilteles. Iš paprikos, pipirų, šiek tiek druskos ir aliejaus paruošti košelę ir ja aptepti krūtinėlę.

Orkaitę įkaitinti iki 250° C. Į įkaitusią orkaitę dėti paruoštą mėsą ir kepti 15 minučių. Orkaitę išjungti ir palikti joje mėsą neatidarinėjant durelių dar 2 valandoms.

P. S. mėsa tikrai iškepa ir gaunasi labai sultinga bei minkšta :) Tiesa, aš mirkiau tik pusę valandos (vienoje kulinarinėje knygoje perskaičiau, kad tiek užtenka, o ir laiko daugiau neturėjau) ir laikiau išjungtoje orkaitėje tik 1,5 valandos. Česnakų skiltelių nekaišiojau, o į prieskonių mišinį įbėriau česnakų miltelių. Ši krūtinėlė svėrė apie 1 kg ir jai sunaudojau apie 3 a. š. paprikos, 1 a. š. maltų juodųjų pipirų, 2 - 3 a. š. česnako miltelių ir dar 1/2 a. š. druskos... Aliejaus prireikė apie 2 - 3 v. š. Be abejo, prieskonių mišinį galima pasiruošti ir pagal savo skonį... Po 1,5 valandos orkaitėje mėsa dar buvo karšta, bet ji labai skani ir šalta :)

Šaltinis kuking.net

28 komentarai:

  1. Šiandien kepiau. Dariau su aštresniais prieskoniais. Gavosi laaaabai skanu ir iš tikrųjų sultinga. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pasaule, labai smagu, kad išmėginai :) Aš jau kelis kartus dariau su įvairiais prieskoniais - labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū Sonatinai! Buvau pasimetusi, kai darbe prieš Kalėdas vėl gavau kalakutą (anksčiau visad jį ruošdavo mama). Šį kepsnį net vyras teigiamai įvertino, nors stebėdamas procesą labai rezultatu abejojo :)) Aš vietoj paprikos dėjau kvapniųjų pipirų, o česnaką susmulkinau ir sumaišiau su aliejum.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Laisveja, labai džiaugiuosi, kad kepsnys gavosi skanus :) Aš irgi turiu šaldiklyje 7 kg kalakutą ir vis svarstau, ką su juo daryti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O ar vistos krutinele tiktu? Juk siaip ar taip paukstiene ir kaip tik yra saldytuve :) ar vis delto geriau butu naudoti kalakutienos krutinele?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Skaičiau, kad merginos darė ir su vištos krūtinėle ir viskas puikiai pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sonatina,

    Ačiū už receptą, gaminau jau kelis kartus, labai skaniai gaunasi!!! :-)

    P.S. kiekvieną kartą eksperimentavau su prieskoniais, paskutinį kartą naudojau papildomai - imbiero miltelius ir mango&čili padažą - labai rekomenduoju!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Smagu, kad patiko :) Būtinai pabandysiu su tavo rekomenduotais prieskoniais :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. labai skaniai atrodo, pabandysiu ryt pagal toki recepta pasigaminti. Gerai, kad bent jau firmine parduotuve "arvi kalakutai", prie pat namu, tai nereikes vaziuoti toli, nes tik is ten perku kalakutiena. Oi ryt bus skanus pietus

    AtsakytiPanaikinti
  10. Norėčiau panaudot šį receptuką Naujųjų šventei, bet suabejojau dėl marinavimo druskos tirpale. Druska juk ištraukia drėgmę? Ar tikrai bus sultinga? Neramu kažkaip :)

    P.S. Ir kaip etatinis Arvi kalakutų reklamuotojas nesupranta, kad darosi antireklamą? Tai Supermamose, tai pas Sonatiną priteršia... Vaje vaje kaip primityvu...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sonatina, Ačiū, kad esi, tavo receptai visi nuostabus, ir šį kalakūto krūtinėlė taip pat, pamiršom pirkti visokias Panevežio filė, o ir skonis nepalyginamas ir žinai ką valgai.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Tobula. Niekad nebūčiau patikėjusi, kad 1kg mėsos galima iškept per 20 min., o po to tik palaikyti orkaitėje dar šiek tiek. Kemšam visi pilvus apsilaižydami :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Kepiau ir aš. Labai patiko! Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Dekui uz puiku recepta! Labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Va dabar kepa. Paziuresim, paskanausim... Bet matosi, kad bus ok :) Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  16. ar krūtinėlę uždengti folija dedant į orkaitę, ar kepti tiesiog skardelėj atvirą? ar į skardą papildomai pilti aliejaus ar vandens?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Mėsos niekuo nereikia uždengti, į skardą nieko papildomai pilti taip pat nereikia!

    AtsakytiPanaikinti
  18. Kepiau kaip parašyta, bet pabijojau, kad neiškeps ir kepiau ne 15, o 20 min ir tada išjungiau, laikiau 1,5 val. Mėsa nepasakyčiau, kad gavosi sultinga, tokia sausoka, kaip perkepusi. Tai nebijokit ir išjunkit po 15 min. :) Tikrai iškepa, nors labai sunku patiketi.

    AtsakytiPanaikinti
  19. tikrai puikus receptas,netikėjau,kad po 15min.intensyvaus kepimo ir 2val.buvimo tiesiog orkaitėje,taip skaniai iškeps.kalakutiena gavosi sultinga.
    tiesa,aš kepiau ant grotelių,po apačia su blėta,į kurią įpyliau stiklinę vandens.
    ačiū,rekomenduoju

    AtsakytiPanaikinti
  20. likiau ir as nustebinta,ir salta skani ,darysiu nekarta su ivairiasi prieskoniaias,aciu

    AtsakytiPanaikinti
  21. pasigirsiu. siemet uzsiauginau 11 dideliu kalakutu.pirmi metai,vis bijojau,kad jie lepus...vakar 2 pjoviau.svoris 10,4 ir 14,6kg.siandien sutvarkiau juos(baisiai vargau su slaunelemis-labai sunku isimti tas gyslas!)...ir tik dabar radau sita recepta!!!!!!! o nuo krutiniu jau odele nuemiau :-(.be odeles turbut negerai bus,dziovins labai? ka manot?

    AtsakytiPanaikinti
  22. Sakykit,ar krutinele valget tik su darzoviu salotom,ar gaminot koki nors dar garnyra.......as su bulvem beveik nedraugauju:)Ryziai,kuskusas tinka? Ar kokios trokistos,keptos darzoves? Kas geriau atskleidzia kalakuto skoni? Ir dar koki gal padaziuka gaminot?Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Klausimas. kai isjungiu orkaite, ji automatiskai atsivesina, isstumia siluma lauk... su vejaliu... Gal tiks, jei po 15 minuciu paliksiu minimalia 50 laipsniu temperatura ???

    AtsakytiPanaikinti
  24. Tikrai nereikia palikti 50 laipsniu temepraturos. Kepiau kaip tik sioms sventems......viskas kuo puikiausiai iskepe,gavosi liuks.....gavau pagyru kaip koks Jamie Oliver :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Bandysiu kepti ir as. Pas mane orkaite irgi siluma isstumia su vejaliu, tikiuosi, kad pavyks.

    AtsakytiPanaikinti
  26. O jei krutinele 2,5kg? Apsidziaugiau radusi TOKI Jusu isbandyta recepta, juolab, kad trumpai kepti reikia. Bet kazin ar didesniam gabalui uzteks 15 min.? Ka patartumete?

    AtsakytiPanaikinti
  27. Kepiau savaitgali pagal si recepta,skeptiskai ziurejau bet....tik as naudojau rukytos paprikos prieskonius,tai gavosi SUPER! o ir isbegusius sultys pats skaniausias padazas.Aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti
  28. Turiu klausimėlį: ar galima pagal tą patį receptą ir kalakuto krūtinėlę ir šlaunis marinuoti ir kepti? Gal esate bandę?

    AtsakytiPanaikinti