Kepta kalakuto krūtinėlė
1 kalakuto krūtinėlė
druskos
pipirų
maltos saldžiosios paprikos
česnako skiltelių
aliejaus
Druską ištirpinti šaltame vandenyje (2 litrams vandens reikėtų imti 1/4 puodelio (~60 ml) druskos). Į druskos tirpalą įdėti krūtinėlę ir palaikyti šaldytuve 2 valandas.
Krūtinėlę nuskalauti ir nusausinti. Įpjauti peiliu keliose vietose ir įkišti česnako skilteles. Iš paprikos, pipirų, šiek tiek druskos ir aliejaus paruošti košelę ir ja aptepti krūtinėlę.
Orkaitę įkaitinti iki 250° C. Į įkaitusią orkaitę dėti paruoštą mėsą ir kepti 15 minučių. Orkaitę išjungti ir palikti joje mėsą neatidarinėjant durelių dar 2 valandoms.
P. S. mėsa tikrai iškepa ir gaunasi labai sultinga bei minkšta :) Tiesa, aš mirkiau tik pusę valandos (vienoje kulinarinėje knygoje perskaičiau, kad tiek užtenka, o ir laiko daugiau neturėjau) ir laikiau išjungtoje orkaitėje tik 1,5 valandos. Česnakų skiltelių nekaišiojau, o į prieskonių mišinį įbėriau česnakų miltelių. Ši krūtinėlė svėrė apie 1 kg ir jai sunaudojau apie 3 a. š. paprikos, 1 a. š. maltų juodųjų pipirų, 2 - 3 a. š. česnako miltelių ir dar 1/2 a. š. druskos... Aliejaus prireikė apie 2 - 3 v. š. Be abejo, prieskonių mišinį galima pasiruošti ir pagal savo skonį... Po 1,5 valandos orkaitėje mėsa dar buvo karšta, bet ji labai skani ir šalta :)
Šiandien kepiau. Dariau su aštresniais prieskoniais. Gavosi laaaabai skanu ir iš tikrųjų sultinga. :)
AtsakytiPanaikintiPasaule, labai smagu, kad išmėginai :) Aš jau kelis kartus dariau su įvairiais prieskoniais - labai skanu!
AtsakytiPanaikintiAčiū Sonatinai! Buvau pasimetusi, kai darbe prieš Kalėdas vėl gavau kalakutą (anksčiau visad jį ruošdavo mama). Šį kepsnį net vyras teigiamai įvertino, nors stebėdamas procesą labai rezultatu abejojo :)) Aš vietoj paprikos dėjau kvapniųjų pipirų, o česnaką susmulkinau ir sumaišiau su aliejum.
AtsakytiPanaikintiLaisveja, labai džiaugiuosi, kad kepsnys gavosi skanus :) Aš irgi turiu šaldiklyje 7 kg kalakutą ir vis svarstau, ką su juo daryti ;)
AtsakytiPanaikintiO ar vistos krutinele tiktu? Juk siaip ar taip paukstiene ir kaip tik yra saldytuve :) ar vis delto geriau butu naudoti kalakutienos krutinele?
AtsakytiPanaikintiSkaičiau, kad merginos darė ir su vištos krūtinėle ir viskas puikiai pavyko :)
AtsakytiPanaikintiSonatina,
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą, gaminau jau kelis kartus, labai skaniai gaunasi!!! :-)
P.S. kiekvieną kartą eksperimentavau su prieskoniais, paskutinį kartą naudojau papildomai - imbiero miltelius ir mango&čili padažą - labai rekomenduoju!
Smagu, kad patiko :) Būtinai pabandysiu su tavo rekomenduotais prieskoniais :)
AtsakytiPanaikintilabai skaniai atrodo, pabandysiu ryt pagal toki recepta pasigaminti. Gerai, kad bent jau firmine parduotuve "arvi kalakutai", prie pat namu, tai nereikes vaziuoti toli, nes tik is ten perku kalakutiena. Oi ryt bus skanus pietus
AtsakytiPanaikintiNorėčiau panaudot šį receptuką Naujųjų šventei, bet suabejojau dėl marinavimo druskos tirpale. Druska juk ištraukia drėgmę? Ar tikrai bus sultinga? Neramu kažkaip :)
AtsakytiPanaikintiP.S. Ir kaip etatinis Arvi kalakutų reklamuotojas nesupranta, kad darosi antireklamą? Tai Supermamose, tai pas Sonatiną priteršia... Vaje vaje kaip primityvu...
Sonatina, Ačiū, kad esi, tavo receptai visi nuostabus, ir šį kalakūto krūtinėlė taip pat, pamiršom pirkti visokias Panevežio filė, o ir skonis nepalyginamas ir žinai ką valgai.
AtsakytiPanaikintiTobula. Niekad nebūčiau patikėjusi, kad 1kg mėsos galima iškept per 20 min., o po to tik palaikyti orkaitėje dar šiek tiek. Kemšam visi pilvus apsilaižydami :)
AtsakytiPanaikintiKepiau ir aš. Labai patiko! Ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiDekui uz puiku recepta! Labai skanu!
AtsakytiPanaikintiVa dabar kepa. Paziuresim, paskanausim... Bet matosi, kad bus ok :) Aciu!
AtsakytiPanaikintiar krūtinėlę uždengti folija dedant į orkaitę, ar kepti tiesiog skardelėj atvirą? ar į skardą papildomai pilti aliejaus ar vandens?
AtsakytiPanaikintiMėsos niekuo nereikia uždengti, į skardą nieko papildomai pilti taip pat nereikia!
AtsakytiPanaikintiKepiau kaip parašyta, bet pabijojau, kad neiškeps ir kepiau ne 15, o 20 min ir tada išjungiau, laikiau 1,5 val. Mėsa nepasakyčiau, kad gavosi sultinga, tokia sausoka, kaip perkepusi. Tai nebijokit ir išjunkit po 15 min. :) Tikrai iškepa, nors labai sunku patiketi.
AtsakytiPanaikintitikrai puikus receptas,netikėjau,kad po 15min.intensyvaus kepimo ir 2val.buvimo tiesiog orkaitėje,taip skaniai iškeps.kalakutiena gavosi sultinga.
AtsakytiPanaikintitiesa,aš kepiau ant grotelių,po apačia su blėta,į kurią įpyliau stiklinę vandens.
ačiū,rekomenduoju
likiau ir as nustebinta,ir salta skani ,darysiu nekarta su ivairiasi prieskoniaias,aciu
AtsakytiPanaikintipasigirsiu. siemet uzsiauginau 11 dideliu kalakutu.pirmi metai,vis bijojau,kad jie lepus...vakar 2 pjoviau.svoris 10,4 ir 14,6kg.siandien sutvarkiau juos(baisiai vargau su slaunelemis-labai sunku isimti tas gyslas!)...ir tik dabar radau sita recepta!!!!!!! o nuo krutiniu jau odele nuemiau :-(.be odeles turbut negerai bus,dziovins labai? ka manot?
AtsakytiPanaikintiSakykit,ar krutinele valget tik su darzoviu salotom,ar gaminot koki nors dar garnyra.......as su bulvem beveik nedraugauju:)Ryziai,kuskusas tinka? Ar kokios trokistos,keptos darzoves? Kas geriau atskleidzia kalakuto skoni? Ir dar koki gal padaziuka gaminot?Aciu :)
AtsakytiPanaikintiKlausimas. kai isjungiu orkaite, ji automatiskai atsivesina, isstumia siluma lauk... su vejaliu... Gal tiks, jei po 15 minuciu paliksiu minimalia 50 laipsniu temperatura ???
AtsakytiPanaikintiTikrai nereikia palikti 50 laipsniu temepraturos. Kepiau kaip tik sioms sventems......viskas kuo puikiausiai iskepe,gavosi liuks.....gavau pagyru kaip koks Jamie Oliver :)
AtsakytiPanaikintiBandysiu kepti ir as. Pas mane orkaite irgi siluma isstumia su vejaliu, tikiuosi, kad pavyks.
AtsakytiPanaikintiO jei krutinele 2,5kg? Apsidziaugiau radusi TOKI Jusu isbandyta recepta, juolab, kad trumpai kepti reikia. Bet kazin ar didesniam gabalui uzteks 15 min.? Ka patartumete?
AtsakytiPanaikintiKepiau savaitgali pagal si recepta,skeptiskai ziurejau bet....tik as naudojau rukytos paprikos prieskonius,tai gavosi SUPER! o ir isbegusius sultys pats skaniausias padazas.Aciu uz recepta
AtsakytiPanaikintiTuriu klausimėlį: ar galima pagal tą patį receptą ir kalakuto krūtinėlę ir šlaunis marinuoti ir kepti? Gal esate bandę?
AtsakytiPanaikinti